Mulen můžou...na stopro. Vydrž.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mulen Ano, u mě v podstatě jediný příznak, úzkosti, depresivní stavy. Nevím jestli je to univerzální rada, ale mně pomohlo, když mi došel důvod (já na rozdíl od tebe žádný objektivní neměla, teda proběhly tam dvě úmrtí v rodině, ale moje smutky tomu rozhodně neodpovídaly). Od té doby jsem se na to dokázala podívat jakoby zvenku a čelit tomu.
Prosím vás, v jakém věku to tak řešíte? Já mám 50 a tělísko, nepoznám v tomto ohledu nic. Jeden i druhý gynekolog mne přesvědčují, že mám ještě čas. Před rokem naposled, že pořád vidí na uvz folikuly. O dva roky mladší ségra je už v menopauze.
Mě se ale brutálně zhoršili posledních pár let migrény a to mi zas říkal neurolog, že to je typické, i kdyby měli vymizet, tak,že menopauza to nejdřív zhorší.
Už jsem i přemýšlela, že si někam zajdu na testy, protože tohle není možné.
stes Garfie baltik Díky. Nadhled bych potřebovala, třeba k tomu dospěju. Pomáhá něco jného, než jen to přečkat?
continuity mě je 47. Myslela jsem, že mám ještě čas, ale nevím. Zkracování a nepravidelný cyklus už mám. Gynekolog mi teda nic nenaznačoval...
Bowle Já byla uvnitř před několika týdny a byla otevřená ta hlavní brána od psího hřbitova, ale ta druhá směrem do lesa ne. Pokud se tam během nejbližších dnů dostanu, napíšu.
continuity Já měla tělísko taky cca do 50, pak už jsem menstruovat ani nezačala, žádné problémy, pohoda jazz. Jsem si libovala, jak jsem na to vyzrála. No a uběhlo cca 5 let a došlo i na mně. Kromě návalů jak z učebnice.
Mulen Můžeš si nechat změřit hladinu hormonů, určitě můžeš něco brát, třeba ti gynekolog něco doporučí, nebo si něco kup v lékárně, doporučuje se třeba červený ječmen.
continuity Já to řešila nečekaně brzy, snad už kolem 45, kamarádky mají velký rozptyl, rozhodně jsem nebyla osamocená takto relativně brzy, ale mám v okolí i ženy, co mají po 50 pořád pravidelnou menstruaci a žádné příznaky menopauzy. On je to dlouhý proces, takže nějaké příznaky už se objevit můžou.
Prosím vás, v jakém věku to tak řešíte? Já mám 50 a tělísko, nepoznám v tomto ohledu nic. Jeden i druhý gynekolog mne přesvědčují, že mám ještě čas. Před rokem naposled, že pořád vidí na uvz folikuly. O dva roky mladší ségra je už v menopauze.
Mě nastoupil přechod ve 47 letech, poměrně tvrdě, s velkými obtížemi a s mnoha druhy obtíží (i poměrně neobvyklé, které nejsou časté, ale mohou být...). Trvá to už tři roky. Přestože jsem brala antikoncepci, ty potíže byly takové, že jsem poznala, že mi docvaklo, že to je ono. Přestože jsem brala antikoncepci, z krevních testů mi vyšly hodnoty hraniční a potvrzující přechod. Z ultrazvuku vaječníků mi doktorka oznámila, že vaječníky vypadají jako po přechodu.
Mulen jako low-cost řešení můžeš zatím zkusit meno aktiv z dmka, docela funguje
mitford sister
ani to není drahý
Mulen Ještě tady je někde vlákno "Zralé a..." ne, našla jsem si to, Zkušené a svěží (v Komunitě). Tam už možná taky nějaký tipy byly.
stes Garfie baltik Díky. Nadhled bych potřebovala, třeba k tomu dospěju. Pomáhá něco jného, než jen to přečkat?
continuity mě je 47. Myslela jsem, že mám ještě čas, ale nevím. Zkracování a nepravidelný cyklus už mám. Gynekolog mi teda nic nenaznačoval...
Na ty obtíže s přechodem je toho poměrně dost.
Na úzkosti a problémy se spánkem mi pomohl Lavekan
https://www.drmax.cz/lavekan-80-mg-28-tobolek
A pak beru toto - Estrovone, sója má látky, které "imitují" ženské hormony. Dá se to brát dlouhodobě. Ten pozitivní efekt rozhodně potvrzuji, plná dávka, tedy 3 tablety denně, mě zbavily návalů.
Mulen Ono taky těch projevů je spousta a má to opravdu velmi individuální průběh. Protože si s tím fakt "zkouším" a už dost dlouho, soucítím, a přeji, ať je to mírné a rychlé. Měla jsem období potíží s intenkontinencí (nepřeji je), ale pokud nastanou, tak tam mi tedy rychle zabralo toto
Mulen Sweet Potato Garfie Victoriadíky moc. Mně by právě vyhovovalo spíš vědět než nevědět.
U nás v rodině taky menopauza nastupuje spíš dřív.
Mulen Doktorka mi doporučila kotvičníkový čaj, 3xdenně. Vydržet aspoň tři měsíce. Je tak hnusnej, že účinkovat prostě musí!
Victoria tak s inkontinencí se potýkám už dýl, soucítím taky. Teda s tou stresovou. Měla jsem za sebou dokonce šíleně nepříjemné vyšetření a poukaz na operaci, ale neodhodlala jsem se.. Někdy je to horší, někdy lepší.
Sweet Potato 3x denně 3 měsíce?![]()
continuity No tak to je jasné, když se ví, tak to lze lépe řešit. Byť já jsem se setkala s dost odtažitým přístupem u doktorů... "jo, to může být, ale taky nemusí..." Kardiolog na privátní klinice mi doporučil návštěvu psychiatrie:-)
Sweet Potato zrovna na něj koukám v dm, píšou tam max. 1x denně a ne déle než dva měsíce. To zní líp ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí