"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:51

Tak jsem si přečetla ty příznaky a mám určitě závratě, ty byly fakt brutální, klidně v leže v posteli, až jsem si říkala, že se zmíním doktorce, jestli se o me nepokouší nějaká mrtvice. Ale ted mi vymizely díky profylaxii na migrénu (na migrénu to zatím působí asi tak, že se ty záchvaty srovnaly do nějaké přehlednější struktury místo: není mi dobře v podstatě každý den). 

Nespavosti trpím odjakživa tam já nic nepoznám. Jestli to bude horší než během kojení, půjdu si to hodit. To bylo k nepřežití, ale alespoň s výhledem, že to jednou pomine. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:52

Mulen To je mi líto. Já jsem měla těch obtíží opravdu dost a silné, až jsem se bála, že mi opravdu něco vážného je. I to podněcovaly ty celkové úzkosti, obavy, strachy a tak (moje matka se v přechodu bála přejít přechod pro chodce...). Ale pak jsem šla do fitka, tam dvě hodiny "poskakovala", šla plavat, bylo mi dobře, tak jsem to přisoudila "jen" tomu přechodu. 

Moc mi pomohl tento přehled - zjistila jsem, že za spoustu mých obtíží může být opravdu ten přechod a přijala jsem to. A to i těch neobvyklých obtíží jako silné tuhnutí svalů, pálení jazyka a tak. Ale tento přípravek jsem nebrala.

https://www.proerecta.cz/menopauza-priznaky/

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:54

continuity Problémy se spánkem nepřeji, ale já jsem opravdu párkrát měla myšlenku, že z té ložnice z okna vyskočím... 

Mám to úplně stejně. Mě v podstatě každý den už tři roky trápí nějaké fyzické potíže. Pocit, že je mi dobře, je chvilkový, třeba dvě hodiny a pak zase něco nastoupí.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:57

Victoria soucítím. Psychiatrie me snad ani nepřekvapuje, když slyším ty moje gynekology - predavali si ordinaci ale oba dva jak jeden muž: co řešíte, máte ještě čas.  

Mulen Stresovou inkontinenci trpím od porodu, držím to na uzdě cvičením, na běžné aktivity to pak stačí, ale na trampolínu radši nelezu. Ale nesmím přestat. Gynekolog mi říkal, že je to potřeba operovat zavčasu, že to pak nemá už ten efekt, spíš i psychicky. No taky se pod kudlu nechystam. 

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:02

continuity myslíš běžným cvičením? Neboi ty Kegelovy cviky? Trampolína je tabu, ale i dobíhání na tramvaj je někdy tragedie

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:02
Reakce na continuity:

Prosím vás, v jakém věku to tak řešíte? Já mám 50 a tělísko, nepoznám v tomto ohledu nic. 

​Já na sobě taky nic nepozoruju i když podle hormonů bych už měla. Kamarádka má návaly horka střídání nálad kdy ji vadí I že manžel dýchá. Žádnou antikoncepci jsem nikdy neuživala. Moje máma a její máma taky bez potíží.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:02

VictoriaJežíš, no přesně, už několik let mě denně něco bolí. Když ne hlava, tak alespoň noha. Tuhle jsem si říkala, že už si na to i zvykám, až se jednou vzbudím a nic mi nebude, budu si myslet, že jsem mrtvá.

Teď to vypadá na artrozu kolene. Ale musím se někam vypravit, máme s kámoškou stejné potíže, ona už doktora vyhledala a dostala pokyn si koupit Alavis a přinést rtg snímek. Řekla bych, že za to můžou předešlé úrazy a aktuálně ten úbytek kolagenu. Tak ten krok s doktorem asi přeskočim a koupím si Alavis rovnou, ledaže bych si chtěla nechat napichat to plazma.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:04

Mulen i ty Kegelovy cviky, to mám už takový reflex, že to občas promrskam. Ale mě opravdu pomohly až cviky na core. Ono to všechno se vším souvisí. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:05

Kan Tak zřejmě budete mezi tou šťastnou třetinou. Prý třetina žen je bez obtíží, třetina o tom ví a za čas to pomine, třetina si to "vyžere". Moje matka měla potíže, byť ne zdaleka tak dlouhodobé jako já. Prý se říká "ohledně vlastního přechodu se zeptej své matky" nebo něco takového.

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:09

continuity ty já se snažím cvičit i kvůli zádům a je to poslední dobou lepší, dneska jsem běžela na autobus a nic (teď si uvědomuju)

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:11

continuity Jo, mrtvá...ale snad to nějak přežijeme:-) Já si tedy neříkám mrtvá, ale říkám si, že až to třeba někdy přejde, tak začne první chemo... druhý chemo...  Každopádně abych tomu dala i pozitivní náboj, tak když mi chvilku nic není, je mi FAKT dobře, tak je to euforický pocit!

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:13

Mulen Já jsem hluboce přesvědčená, že v tomto období je hrozně důležité cvičit. Nejen kvůli konkrétním potížím, i přesto, že se právě nechce, tak přesto by se mělo - kvůli svalům, kvůli fyzické kondici a kvůli "budoucnu", ať se člověk méně hroutí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:14

Victoria Ano, přechod se u nás řeší v ženské linii hodně. 

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:14

Mulen Tak honem na urogynekologii. Umějí pomoct i medikací.

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:16

Victoria to si myslím taky

Sweet Potato já už tam právě byla. doporučili mi jen tu operaci

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:19

Mulen Aha, sakryš. To bych zkusila ještě zkonzultovat jinde, než se rozhodneš. Ale pokud ta operace fakt musí být, tak asi lépe dříve než později?

Offline olte
758 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:22

Mulen ale to je menší zákrok, nevyžaduje hospitalizaci a zlepší životní komfort neskutecně.... seber odvahu a jdi do toho

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:24

Sweet Potato já byla odhodlaná nejít

olte fakt? Mě doktor připravoval na 14 denní neschopnost. Už si teda nepomatuju, jestli říkal něco o hospitalizaci, myslím, že jo. já si právě bohužel četla případy, kdy se to nepovedlo a teď se bojím.. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:26

Teď si čtu ty příznaky, a jsou tam potíže se soustředěním a paměti. Tak tady může doporučit gingko konkrétně tebokan. Ne že bych na to nějak trpěla, ale je to jedna z těch setrnejsich profylaxii na migrénu, takže jsem to samozřejmě zkousela. Na migrénu mi to teda nepomohlo vůbec, (jak jinak), ale že si najednou líp pamatuji, jsem poznala poměrně spolehlivě.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:34
Reakce na Mulen:

Sweet Potato já byla odhodlaná nejít

olte fakt? Mě doktor připravoval na 14 denní neschopnost. Už si teda nepomatuju, jestli říkal něco o hospitalizaci, myslím, že jo. já si právě bohužel četla případy, kdy se to nepovedlo a teď se bojím.. 

​no to vůbec, v jednu hodinu nástup, zákrok ve 14,30, v pět mě pouštěli domů, druhý den do práce. 14 dnů šetřící režim bez fyzické zátěže. Jestli se nepletu, jsi z Olomouce, zkus Mudr. Neuberta na Horním lánu, dělá tento zákrok i cizím pacientkám