"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2025 15:37

711990 Myrtila mně ty Kegelovy cviky přijdou zbytečně omezené jen přímo na to pánevní dno. Přitom to je určitě vždy záležitost více svalových skupin.

Já chodila cvičit k fyzio po porodu, ale na skupinové cvičení. Bylo to teda super, ale stejně chci od září, až bude mimino na chvíli ve školičce, na fyzio párkrát zajít.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 19. února 2025 16:11

Evaeva Mně přímo na ty kegelovy cviky fyzio řekla, že už jsou překonané, že dneska už se to dělá jinak. A učila mě taky takové komplexnější cvičení. A hlavně i to uvolnění svalů. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 19. února 2025 16:23

Mulen ja uz minimalne tri roky beru HRT (sedly mi hned prvni) a jsem v pohode. mela jsem k tomu trochu neduveru ale radila jsem se s kamaradkou mudr. jine specializace, ktera to resila chvili prede mnou a rikala ze oba sama hormony rozhodne bere a brat bude, protoze nasledky menopauzy jsou mnohem horsi. na inkontinenci jedine cviceni a presne, staci to par dnu flakat:-/ na operaci ani omylem.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 19. února 2025 18:51

Tak čítam veľmi pozorne, čochvíľa mám 45, cyklus zatiaľ veľmi pravidelný, ale na preventivke u gynekológa v decembri už niečo spomenul. Cviky na panvove dno cvičím tzv. zostavu Lúčky, sú v knihe Ženské bolesti chrbtice, pred viac ako 10 rokmi mi veľmi pomohli po mnohých zápaloch močového mechúra na hyperaktivny mechúr, chodila som aj každú polhodinu. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:18

Myrtila Naše lektorka jógy občas zve na hodinu fyzioterapeutku a ta říkala to samé, že takové to přerušování při močení už je překonané. A co si pamatuju tak říkala něco takového, že na preventivní zpevnění hladkého pánevního svalstva je dobré cvičit cviky na zpevnění svalů krk-brada-čelisti, že jak je to v těle provázané tak cvičíš krk a zároveň jemně stahuješ a uvolňuješ svalstvo v pánvi.

Offline Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 19. února 2025 20:13
Reakce na olte:

Mulen ale to je menší zákrok, nevyžaduje hospitalizaci a zlepší životní komfort neskutecně.... seber odvahu a jdi do toho

​Potvrzuji a lituji let, která jsem promarnila trápením a váháním, jestli jít nebo nejít. Kvalita života se mi operací zlepšila o 150 procent.

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 19. února 2025 20:18

Na inkotinenci jakýkoliv pohyb, já  díky diskuzi o běhání -děkuji tímto Catherinne začala běhat, v 51, já tomu říkám popobíhat,protože pořád to prokládám chůzí,taky to provozuji jen od jara do podzimu 3x týdně a musím tedy říct ,že zmizela.Kromě nějakýho silnějšího pšíknutí.

Jo a doktor taky doporučoval operaci,že cvičení je k ničemu ,jen jako prevenci.Bude mi 56

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 19. února 2025 21:35

Myrtila mohu poprosit o kontakt na fyzio v Brně? Děkuji

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 19. února 2025 21:45

Já ještě dostala doporučení na toto. Jsou třeba 3 aplikace a stojí to dohromady 10 tis. Nemá někdo zkušenost?

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 19. února 2025 22:25

Vlastní blbostí jsem přišla o fb profil, dnes někdo mým jménem posílal mým kontaktům podvodné výzvy. Dohromady na něm nic nebylo, sama jsem nic aktivně nepostovala ani nesdílela, byla jsem jen v místních skupinách a skupinách tipu svačiny do školy nebo milujeme dm, které jsem v podstatě jen četla. Hrozí ještě něco? FB jsem neměla propojený s něčím důležitým, jen se starou stránkou projektu z bývalé práce, kde se už přes rok nic nedělo a nebyla aktivně využívána, projekt skončil. Mám raději počkat se založením nového? Může se ještě něco stát? 

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 19. února 2025 22:39

Daji se někde sehnat sklenice římanky, nové. Ne Aukro .

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. února 2025 22:43
Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 19. února 2025 22:52

rasaNori dekuju , ale ty jsou mrňavý, 130 ml. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. února 2025 22:57

Tak Betty arcoroc uz je ani nenabizi, ty 0,27...

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 19. února 2025 23:27

amalfi jé, děkuji, já mám vždycky takovou radost když někdo začne díky tomu, že ho kecama o běhání udolám

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 20. února 2025 03:13

Černá kočka No, a s tou bradou a pánevním dnem souvisí i bránice a chodidla. Se mnou fyzio řešila třeba i to, jak chodím nebo dýchám. 
Samart posílám v SZ

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 20. února 2025 03:27

JankaM No, něco takového se stalo známé, taky jejím kontaktům přišly podvodné výzvy, k nějakým soutěžím a investicím, a bohužel někteří, protože to přišlo od jejich kamarádky, na to zareagovali, a přišli tak o dost peněz. A pak psali té známé, že je podvedla. Ona se o zneužití svého účtu dozvěděla, až když se jí ti přátelé takhle ozvali zpátky. Takže ta to šla pak řešit na policii, protože se bála, že na ni někdo podá trestní oznámení. A na policii to brali vážně, momentálně to vyšetřují. 

Offline olte
758 příspěvků moje polička 20. února 2025 04:51
Reakce na amalfi:

Na inkotinenci jakýkoliv pohyb, já  díky diskuzi o běhání -děkuji tímto Catherinne začala běhat, v 51, já tomu říkám popobíhat,protože pořád to prokládám chůzí,taky to provozuji jen od jara do podzimu 3x týdně a musím tedy říct ,že zmizela.Kromě nějakýho silnějšího pšíknutí.

Jo a doktor taky doporučoval operaci,že cvičení je k ničemu ,jen jako prevenci.Bude mi 56

​no ale tak to nezmizela úplně, problém jsi v podstatě nevyřešila

Offline olte
758 příspěvků moje polička 20. února 2025 05:16
Reakce na Řvousenka:

​Potvrzuji a lituji let, která jsem promarnila trápením a váháním, jestli jít nebo nejít. Kvalita života se mi operací zlepšila o 150 procent.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 20. února 2025 06:13

dupali No tak to prakticky hraničí s jistotou. :-) Já si dodnes pamatuju, byla jsem na obědě s kamarádkou, ona se mě zeptala na menopauzu, já na ni hleděla jako spadlá z nebe, protože mi to přišlo jako něco totálně vzdáleného a buch, do dvou měsíců mi poprvé vynechala menstruace, pak jsem jí vyčetla, že mi to přivolala!