"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 14. března 2025 09:16

eM "Polosedíc, pololežíc, jak to tak ženský dělávaj"

Na břiše jen v létě venku, různě vypodložena polštářky.

Jo a spát na břiše jsem se paradoxně naučila v těhotenství. Někde jsem četla nářky "achich, těhotná nemůžu spát na břiše..." Tak jsem si jednak řekla, co může být na spaní na břiše tak úžasného? A začala jsem to zkoušet a zkoumat: ještě můžu, ještě můžu...

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 14. března 2025 09:30

Na bruchu som nikdy nevydržala. Za mlada a štíhla, ma tlacili kostí, teraz som mäkká, nič netlačí, ale nevydržím ani 10 minút, bolí ma chrbát. Knižky čítam v polosede, alebo v kresle s podruckami.

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 14. března 2025 09:57

driv jsem spala jen na brise (cetla ruzne, i hlavou dolu klecici na stole s knihou na zidli:-)), pak me problemy s krcni pateri a domluva fyzioterapeutky prinutily naucit se spat na boku. dokonce uz obcas zvladnu i na zadech, aspon chvili:-) 

ctu vsede nebo polosede, chvilema v tureckym sedu (trenuju ale nevydrzim dlouho), pred spanim nectu z opacnyho duvodu nez vetsina - neusnula bych dokud to nedoctu

Online Len
2674 příspěvků moje polička 14. března 2025 10:03

Sweet Potato Ještě na porodním pokoji jsem říkala, že si konečně lehnu na břicho

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 14. března 2025 10:05

viktorka_od splavu Já taky nemůžu před spaním číst, protože bych si pořád říkala ještě stránku a ještě stránku... a najednou by byl konec knihy a ráno ;o) 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 14. března 2025 10:15
Reakce na eM:

No a jak čtete, když ne na břiše?

Já výhradně takhle, pod hrudnikem polštář. Ona je to totiž akorát vzdálenost, kdy vidím na písmenka bez čoček i brýlí... takže pak jen zaklapnout knížku, zhasnout lampičku a překulit se na záda (aneb na spaní poloha jak v rakvi, i s rukama na prsou ;) ).

​no v (polo)leže, za/pod sebou polštář opřený o čelo postele.

Online Pinot Noir
29958 příspěvků moje polička 14. března 2025 10:20

Tabea ano, tak čtu taky.

49385 příspěvků moje polička 14. března 2025 10:34

DruI jo, takhle jsem cetla zamlada:-)) ted uz mam rozum!

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 14. března 2025 10:59

Tabea No a to bych právě musela mít  brýle na nose, což mě štve. Takže ležím na břiše a čím zajímavější kniha, tím víc si ráno nadávám, jak se křivím... ;)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 14. března 2025 11:23

viktorka_od splavu Já se na tenhle styl zase chystám, až na mne jednou v důchodu udeří stařecká nespavost ;o)

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 14. března 2025 11:43

viktorka_od splavu DruI Kvůli tomuhle, ještě stránku, ještě stránku, a jsou tři ráno, jsem si pořídila podsvícenou čtečku, u ní se dá krásně usnout čtu už potmě, na boku, čtečku mám o něco opřenou vedle sebe, jenom přehazuju stránky a u toho pomalu usínám. Čtečka se pak sama vypne. 

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 14. března 2025 11:48

Myrtila ja uplne spolehlivě usínám u audia, čtení na me až zas takovej vliv nema (takze mam v posteli bezdrátový sluchátka)

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 14. března 2025 11:52

Potrefenáhusa U toho klidně usnu taky, ale sluchátka v uchu by mi asi vadily. Usínám u pohádek na webu českého rozhlasu

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 14. března 2025 12:01

Myrtila To mi můj mozek nedovolí. Já jsem u čtení neusínala ani když jsem byla totálně vyčerpaná z celonočního kojení a uspávání. Audio mi na usínání funguje jenom tak, že doposlouchám a usnu když se zvuk vypne.

49385 příspěvků moje polička 14. března 2025 12:03
Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 14. března 2025 12:12

DruI no, je teda pravda, že jsem to nějakou dobu jakoby trénovala, že si ten mozek může dovolit u toho pomalu vypnout. Funguje mi to i u obyčejné knížky, ale jak je potom potřeba ji odložit a zhasnout, tak to mě zase spolehlivě probere.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 12:23

DruI já usnu, jakmile se položím. Musím si na to dávat bacha i u televize, když si pustím něco, co chci vidět. S únavou to úplně nesouvisí. Aspoň víme, po kom jsou ty děti

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 14. března 2025 12:24

Evaeva Je to dědičný??

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 12:29

Aranel no jakoby jo, ale zároveň jako dítě jsem nebyla až tak vyspávací typ, budíček v šest. Ale spala jsem dobře, to zase jo, žádné prořvané noci. Ale muž byl teda taky dobrý spáč a je do teď, tak se to asi dobře potkalo.

Online barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 14. března 2025 12:34
Reakce na DruI:

viktorka_od splavu Já se na tenhle styl zase chystám, až na mne jednou v důchodu udeří stařecká nespavost ;o)

​Jo jo, dneska jsem zhasínala v půl čtvrtý (detektivka z knihovny, dočteno) Právě dopíjím ranní kávu Milostpán šel ráno v sedm se psem a povídal, že jsem zrovna ze spaní vedla hlasité hovory včetně srdečného smíchu