"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline letolet
756 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 23:29

viktorka_od splavu pro tátu jsem  objednávala k doktorovi senior bus co provozuje mhd brno. Fungovali skvěle, 50 Kč cesta, mohl s ním i doprovod, takže s ním jezdila i máma. Bylo ale potřeba domluvit min den předem, takže  už se to nedalo používat  na cestu zpět, protože čas odjezdu se nedal určit. Naši byli ale moc spokojeni, nejraději jezdili s potetovanou slečnou:). Je to služba omezena věkem, muselo se u nich zaregistrovat, ale vše jednoduše po telefonu. Takto před 3 roky, dnes je to možná už jinak.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 04:29

viktorka_od splavu Podnikatelský záměr? :-) Něco jako hodinový manžel, jen v jiném oboru? Podle mě by to fungovat mohlo, zvlášť ve větších městech jako je Brno. 

Online Catherinne
10868 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 07:57

viktorka_od splavu my při odjezdu využívame hlídání kočiček od té doby, co má Ebby inzulín, takže slečna přijde 2x denně. Pohraje si, píchne inzulín, dá najíst, čistou vodu, záchod. 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 08:16

viktorka_od splavu my občas využíváme hlídání koček,  máma má pro babičku 3x týdne pečovatelskou službu - udělají běžný úklid, pomůžou s nákupem a nějaké drobné práce v domácnosti 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. dubna 2025 09:22

viktorka_od splavu maminka senior taxi využívala často a byla velmi spokojená.  V Plzni stojí tuším 50 Kč. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 09:47

Garfie jako zni to hezky, ale konkurovat tem dotovanym sluzbam by asi neslo:-) mame tu i nejakou "neziskovku" co k tomu vyuziva postizeny, to je uplne jinej level

ale je super, ze ty moznosti existuji, prijde mi to fakt moc pekny

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 10:53

viktorka_od splavu Já znám holku, co chce rozjet (v Americe teda) vaření v domácnostech. Jako na principu, že přijde, navaří na týden (nebo jak se domluví), třeba pro děti, seniora, celou rodinu, podle přání....a nastrká to do ledničky. Udělá to na místě a z požadovaných surovin (třeba košer, bio a tak), můžeš si je případně i sama koupit, takže to máš pod kontrolou. Taky mi to přijde docela dobrý nápad, v našich podmínkách si neproveditelné, ale každopádně je to zajímavý záměr. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 11:24

Garfie tyo super!

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 11:30

Garfie zamer dobrej, ale pro me by to nebylo. Ja jsem v cizi kuchyni tak nesikovna, ze se mi to skoro nikdy nepovede k me uplne spokojenosti. I u nasich, i v nasem venkovskem byte, neni to uplne ono, natoz uplne u cizich. Ja proste potrebuju svoje hrnce a troubu

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 12:35

Poradíte, prosím, značku nebo eshop s kvalitními pánskými mikinami? Myslím klasické bavlněné s kapucou- se zipem, eventuálně i bez. Díky moc předem.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 12:47

marieuBushman 

Offline Miru
16922 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 12:49

marieu 

...případně trochu sportovní(dají se vybrat i "neblaznive")

UNCS - Uncle Sam

Online Marika
49 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 19:30
Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 19:32

Marika ano?

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 20. dubna 2025 10:55

viktorka_od splavu Hlidacky.cz 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 20. dubna 2025 18:13

Garfie jako zni to hezky, ale konkurovat tem dotovanym sluzbam by asi neslo:-) mame tu i nejakou "neziskovku" co k tomu vyuziva postizeny, to je uplne jinej level

ale je super, ze ty moznosti existuji, prijde mi to fakt moc pekny

​Jo, to by bylo drahý Já když si tak představím co bych si tak řekla za uvaření obědů na tejden, neřku-li starat se o cizího haranta... na to by nikdo neměl

(navíc dneska si může každej důchodce, a asi vlastně i jiný lidi, chodit pro obědy do přilehlý základky například)

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 20. dubna 2025 18:29

Garfie je to originalni napad, nebo je to v Americe bezna sluzba (jako hlidani nebo uklid)?  Ja zrovna nedavno muzi rikala, jak si pripadam v te kuchyni vyhorela, ze jedu dokola to samy a nebavi me to uz ani varit, ani jist. Rikala jsem, ze by se mi libilo, kdyby nam treba tyden nekdo varil, nekdo jinej nez ja. Treba nejakej Ind nebo Ital Ani ne kvuli usetreni prace, ale ze by to chtelo se nejak posunout, inspirovat. Jako ze by pak ten Ind po tydnu odesel, nechal by mi v kuchyni zbytky tech esencialnich ingredienci a nejaky know how, a ja bych z toho pak zila. No zadnyho Itala ani Inda nam domu neobjednal... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. dubna 2025 19:34

Gatita ono by i docela stačilo, kdyby mi předal nákupní seznam a recepty na jednoduchá jídla. Ale teda ta služba s vařením Teď jsem zrovna viděla na ig, jak si někdo navařil a nakrabičkoval jídla pro celou rodinu na týden během 4 hodin. To mi přišlo jako dobrý čas, byl to nedělní oběd a 5 večeří, svačiny...

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 20. dubna 2025 19:36

Gatita Ale ted jsem viděla nějakou službu vaření v domácnosti, ale uvaří ti prostě jen večeři, několik chodu, ale i tě to zároveň učí, u tebe doma:D:D. Bože pro domácnost s dětmi jako dělané že:D. Ale určitě by se  dalo domluvit i na navaření do krabiček a nechání ingrediencí, ale nevim, zda bys to chtěla platit:D Ale ta holka co to poskytuje je mega hezká, možná to by muž objednal?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 20. dubna 2025 19:37

Evaeva Nevim no, já k těm krabičkám po x dnech jsem hrozně neduvěřivá:D. To je lepší si podle mě připravit ty ingredience a pak vařit nějaké dvacetiminutovky:D