"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 19:59

Věřím si i pro sebe, pro koho jiného bych už měla vařit. Něco rychlého, treba těstoviny s lososem, nebo rybu s bramborem a nějakým salátem, fazolova mexická polévka. Pokud je toho víc muž to večeří. 

Já déle než do třetího dne jídlo v žádném případě neskladuji a to musí být nějaký guláš nebo něco podobného. Takže z víkendu max do úterý a to se už kroutim. Sacharidové přílohy max jeden den - tam se bordel namnoží jedna dvě, je to paradoxně horší než maso. (Mám kamarádku mikrobiolozku, jsem poznacena).   

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 20:41

Já teda neskladuji nic, buďto se to sní na večeři, nebo to dostanou slepice. Takže ani neplýtvám. Jak je robě z baráku, tak je vaření jen o víkendu a naprostá pohoda. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 21:56

continuity já to mám s tím skladováním jídla podobně, v pondělí si nedělní oběd s sebou do práce vezmu. Do úterý nechám jen tak ty jídla typu guláš nebo chilli con carne. Ve středu už bych nedělní jídlo jedla s nechutí.

Třeba to chilli con carne nebo boloňskou vařím cíleně ve velkým množství a část rovnou zamrazím. 

Ohřívaný přílohy jsou velká bolest jídla do práce s sebou. Brambory nebo těstoviny z předchozího dne jsou fakt hrozný. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 22:14

žluťásek continuity Mám to uplně stejně. Ted jsem na HO hřešila docela nějakými jídly typu koupený polotovor do mrazáku - lasagne, smažený sýr, nějaké rolky. No není to asi nic dobrého, hlásí váha.....Takže to full stravování doma, no jako někdy to začíná být už docela ohraný!

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 23:23
Reakce na žluťásek:

continuity já to mám s tím skladováním jídla podobně, v pondělí si nedělní oběd s sebou do práce vezmu. Do úterý nechám jen tak ty jídla typu guláš nebo chilli con carne. Ve středu už bych nedělní jídlo jedla s nechutí.

​Ze me bys zvracela ty, Continuity i kamaradka mikrobiolozka

Ja varim v nedeli na tyden dopredu (myslim tedy pracovni tyden, samozrejme), takze se leckdy stane, ze to, co jsem uvarila v nedeli, dojidam v patek. Ryzi nebo brambory si k tomu delam prubezne, i kdyz ryzi taky nekdy uskladnim na dva-tri dny. Brambory ne, ty mi ohrivane nechutnaji.

Kdyz mam k obedu rybu, tak ji vetsinou hodim na panev rano pred praci, ale kdyz je stejk z lososa moc velkej, tak ho rozpulim a ta druha pulka v lednici taky den-dva v pohode vydrzi. Salaty si teda delam rano cerstve, a jablko k odpoledni svacine taky nakrajim kazde rano. Tim se lisim od kamaradu, kteri praktikuji "food prep" a krajeji vsechno s predstihem. Ale krajeni nici vitaminy a anti-oxidanty, a uskladnovani uz nakrajeneho ovoce/zeleniny pry taky, tak to radsi nedelam. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 23:26
Reakce na žluťásek:

Mně ty krabičky na x dní dopředu připadají divný. Vždycky si říkám, jestli to teda jedí tři čtyři dny starý nebo to po porcích zamrazí nebo dvě krabice jsou k obědu do práce, dvě k večeři a dvě na druhej den znovu do práce?

​No tak nejak. Kdyz nechces varit kazdy den, anebo jist nejakej fast food, tak to tak proste delas. Mne by nebavilo kazdej den se crcat s necim 

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 08:29

MP Marge Tak ono když je to v mrazáku, tak asi v pohodě, v ledničce to mít do pátku určitě nese rizika.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 09:20

No, nekdy je to fakt problem se na navsteve najíst, kdyz vim, ze to jidlo je kdovíjak stary, uz jsem tu i psala, jak jsem jednou otevřela lednici a bylo to hodně otřesný

taky tu jednou byla kamarádka s tehdy dvouletym dítětem, ktera si stěžovala, ze je hrozne vybíravý v jídle a ze mu nic jinyho neda, dokud to nesni....byla to dva dny stara hrachová kaše, kterou uz nabízela k obědu, k večeři, pak to přivezla k nám na oběd...

(tam mi teda nepřišel problém dylka skladování)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2025 10:43

Potrefenáhusa tak to je hustý! 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 13:44
Reakce na Aranel:

MP Marge Tak ono když je to v mrazáku, tak asi v pohodě, v ledničce to mít do pátku určitě nese rizika.

​Ja to mam normalne v lednicce; mrazim jen, kdyz potrebuju, aby neco vydrzelo dele nez do patku. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 13:46
Reakce na Potrefenáhusa:

No, nekdy je to fakt problem se na navsteve najíst, kdyz vim, ze to jidlo je kdovíjak stary

​Jeste musim na svou obranu dodat, ze navsteve bych nic takoveho nenabidla! Navstevam varim

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 13:54

Varim skoro kazdy den, pokud jsme oba doma. Maximalne si to ohrejem druhy den, prilohu ale delam vzdycky cerstvou. Je to teda otravny, ale rozmrazeny jidla mi nechutnaji. Ale kdyz je muz nekde na jednani, klidne si dojde na obed, to si pak pro sebe vetsinou vezmu neco studenyho, sunku, syr, zeleninu, nebo udelam jen testoviny se syrem, nebo si klidne koupim chlebicky.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 13:58

MP Marge to ti slouži ke cti

Potrefenáhusa a to ji proste nenapadlo, ze to jidlo je hnusny a proto to neji? Chudak dite.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 15:32

Potřebuju na graftonu rozklíčovat, pro jakou firmu hledají zaměstnance. Ale oni mi to asi nesdělí aniž bych normálně zažádala a poslala CV, že? Zkoušela jsem to klíčovat podle ruzných indicií, ale nejsem si prostě uplně jistá....

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 15:50

Karjanení tam kontakt, kam muzes zavolat?

Někdy do telefonu sdělí lecos. Nebo koukni do jobs, kdo má stejný inzerát. Kolikrát jsou tak líní, že to ani nezmění. 

Pokud máš 2-3 kandidáty, tak koukni na jejich kariérní stránky, vždy firmy hledají i přímo. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 15:52

Hrachová kaše je jedno z těch jidel, které se mi zdá nejedlý ohřívaný už po dvou hodinách, natož dvou dnech. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 15:57

continuity Jj jiné stránky a konkrétní zaměstnavatele jsem lustrovala, indicie jsou zatím dost nepřímé:D Kontakt tam je, no tak uvidíme, nanejvýš řeknou, že je to s informacemi až po zaslání životopisu.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 16:39

monis Jj, prislo mi to fakt hodne wtf

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 18:15

continuity hrachova kase je nejedla i cerstve uvarena.

Offline jerry
11277 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 18:22
Reakce na Kokoska:

hrachova kase je nejedla i cerstve uvarena.

​Nikdy jsem nepochopila, proč je nutné hrách rozmastit na vzhledově nepěknou a chuťově nevábnou šlichtu - mně vždychky chutnal vcelku, s osmaženou cibulkou a slaninou (stejně dělám i čočku).

Potrefenáhusa 

Chudák mrňousek.