"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16922 příspěvků moje polička 06. května 2025 17:12
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 06. května 2025 17:21

marieu my jsme měli loni sraz U Blekotů v Kobylisích a bylo to tam moc fajn. V teple mají otevřenou docela velkou zahrádku. Na metro kousek.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 06. května 2025 18:16

marieu

Lokal Blok - moderní prostor, výborné burgery, maj zahrádku ve vnitrobloku (ale nevím, zda se dá zamluvit)

Kachna na Výtoni - vaří výborně, mají předzahrádku, je to hezké místo, odkud se dá případně vyrazit dál 

U tří bojovníků - spíše klasika, vyhlášené nezdravým jídlem typu pečené koleno, žebra a tak

všichni točí Plzeň, ostatní drinky jsou OK

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 06. května 2025 18:27
Reakce na olte:

​jo, debata začala tím, že Karja napsala, že kluk, který nebude umět řídit auto s manuální převodovkou, se může stát terčem posměchu od vrstevníků. Některé diskutující nepochopily zjevnou nadsázku a Pinot Noir přidala plk o strejcích....

​Ale já si i myslim, že jsem tohle nepsala:D:D. Ale celé mi to už připadá nějaké pokroucené na více stranách, vůbec nevím, jak si z toho někdo mohl vyvodit vlastnictví automatu jako loserovství. Prosim vás, já chci bejt taky ten loser kdyžtak, dovezte to sem, nevadí mi to, přijmu to:D:D. A už bych to nepitvala, je to takové no, polovina lidí neřídí, druhá polovina jo ale ještě blbě, polovina lidí nemá ani dospívající děti, tak hlavně že se k tomu vyjadřujeme no:D:D

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 18:51

Karja to je takový zdejší folklór přece, začít o něčem a skončit úplně jinde. Občas někdo něco nepochopí, jako já třeba, někdo si něco vyloží jinak, jako taky já :D a pak se to rázem dostane do vývrtky.

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 06. května 2025 19:05

Mám ráději manuál. Líbí se mi, když to auto ovládám, aby jelo mým tempem a stylem. U automatu mi vadí, když řadí jinak, než bych chtěla já. Štve mě i manuál, který mi do toho "kecá" a píše, jak řadit. A ono taky záleži na autě. Rodinné auto má trochu sportovní úpravu, silnější motor. To je fakt radost řídit s manuálem.  Ale u mého malého auta se slabým motorem na pojíždění do města bych asi velký rozdíl v jízdních vlastnostech ani nezaznamenala, kdyby to byl automat.

Dřív když měl někdo manuál, byla to výjimka, o které se většinou majitel auta zmínil. Ale teď vůbec netuším, kdo má co, dokud to nemám řídit.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 06. května 2025 19:22

Kokoska jojo, ale pak je to někdy fakt až paradoxní. Uplně si představuju tu situaci, jak přijede soused s novým autem s automatem za milion a my se mu  šklebíme, že má automat:D:D:D.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 06. května 2025 19:28

Miru žluťásek andulka01 děkuju! Nechám to projít anketou, všechny vypadají moc fajn.

Offline Miru
16922 příspěvků moje polička 06. května 2025 19:29

marieu 

...vaří tam výborně, obsluha profesionální a velmi příjemná. Vždycky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. května 2025 19:55

marieu Líbilo se vám v tom Pavlově?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 06. května 2025 20:18

Kan v archeoparku? Líbilo, děti byly nadšený- den před odjezdem jsme doma dočetli Lovce mamutů (četla jsem dětem i muži večer před spaním - on je ve škole nečetl), takže měly v živé paměti ty reálie. To muzeum samo o sobě je architektonicky moc pěkné. Bonusem byla velikonoční dílnička "vyrob si věstonickou Venuši", to se taky chytlo. Celé na té Moravě to bylo moc povedené. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. května 2025 20:36

marieu Super! Jsem ráda, že jste si to všichni spolu užili.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. května 2025 21:05

Karja hele buď v klidu, takhle je to se vším :D každý si tam přečte to svoje, v hlavním příspěvku nebo v reakcích a už to jede....

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. května 2025 22:22
Reakce na Kokoska:

olte tak si precti, co pise Pinot Noir , najdou se i takovi. Mne je to uplne fuk, co si kdo o tom mysli, mne automat zlepsil zivot o hodne. A to jsem nikdy nemela problem rozjet se plynule nebo do kopce, radit vcas nahoru i dolu, jen je prijemny, kdyz na to nemusim myslet.

​Na to přece myslet nemusíš, řadíš automaticky když cítíš že je to potřeba, to přece pozná každej jen trochu slušnej řidič Při jízdě na kole taky nemyslíš na to, že teď šlápneš pravou, teď zase levou, nebo jo?

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 23:07

barbucha jo, a jeste mam na jedny noze uvazanou slamu a na druhy seno!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2025 23:24

barbucha no ale na to, že se blíží kopec a bylo by dobrý si přehodit na lehčí převod a že máš vlastně vepředu trojku a tak musíš začít tím, na to myslíš, ne? 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. května 2025 23:41

Evaeva 

Já ne, já na kole nejezdím

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. května 2025 23:42

Kokoska 

A na zádech pytel erteplí, co?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2025 00:12
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 07. května 2025 00:23

Evaevajá na to myslím, včetně toho, kterým směrem a proto se považuji za jezdce se špatnou technikou. Pochybuji, že takový Sagan přemýšlí nad tím, co si přehodí. 

V autě vůbec ne, dokonce pořád vím, co mám zařazeno aniž bych tomu musela věnovat nějakou významnější pozornost. Jedině, kdy si radim víc vědomě je při předjíždění nebo za horších podmínek - sníh a pod. Jinak pro mě je to podvědomý zautomatizovany proces, stejně jak brzdění, blinkry a pod.