"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:52

Jo a do štatistiky, mam radšej manuál, či to ale nebude tým, že automal som nevyskúšala, ac mame ich zopár, nejako som nemala zatiaľ potrebu. Asi to bude u mňa ako s tou automatickou pračkou

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:53

Raduza jsem s tebou (auta mám fakt ráda, užívám si je, miluju řídit), ale ta debata okolo mi přijde zbytečná. Manuál bude ještě nějaký čas základ, já si ho nechám jak dlouho to jen půjde, ale když se mi do ruky občas dostane automat, je to taky fajn.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:55

Na trailech bylo jeste loni, ze elektrokola pouze pro 55+ a letos ty cedulky vsude nejak zahadne zmizely. A polaku co se na nas tlacili na trailu do kopce a meli blbe kecy taky zahadne pribylo. Se jim to na elektro machrovalo, na zenske s deckama...Me to tak stve, ale neskutecne.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:56

Karja ano s tým musím súhlasiť 

Kokoska ha ja uz nevyslapem kopce, a že ich tu máme. Ale tak poznam pár žien čo majú elektro a robia si také vyletiky ale keď ich mam obísť autom, tak najradšej by som ich zrazila, idu pomerne rýchlo, veľkú skupinu a nie zas tak rýchlo aby som mohla ísť za nimi. Ale nezadychaju sa asi

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:56

Karja ja si taky myslim, ze elektrokolo jenom podporuje trend, ze se kazdy musi nacpat uplne vsude a jsem uz na to uplne alergicka. Uz jsem to tu psala, ale ja osobne znam tak dva lidi, co by fyzickou zvladli pohyb na kole po horach a ted se tam nacpou u lidi, co by driv neujeli ani 30 km po rovine. Vyznam elektrokol u senioru a lidi se zdravotnim omezenim nerozporuji.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:01

monis ano my sme boli na ture v horach, prudký kopec a zrazu sa vyvalila skupina cyklistov, hulakali aby sme uhli, najprv som žasla, že aký kopec dali a oni vsetci elektrické bicykle a navyše boli neskutočne drzi, mám dojem že by nas aj prešli keby sa rýchlo nevyhneme 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:06

Tabea Já si užívám manuál ve smyslu toho ovládání, nebo mít to pod kontrolou, podřazuju a brzdím, kdy chci já. Soused má teď s automatickým tlumením světel a je to hrozný.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:07
Reakce na Kokoska:

olte tak si precti, co pise Pinot Noir , najdou se i takovi. Mne je to uplne fuk, co si kdo o tom mysli, mne automat zlepsil zivot o hodne. A to jsem nikdy nemela problem rozjet se plynule nebo do kopce, radit vcas nahoru i dolu, jen je prijemny, kdyz na to nemusim myslet.

​tak když to napsala Pinot Noir , tak to jo

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:08

Tie moje decká tiež asi skor ten trendy smer razia 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:16

Janulik03otresne chovani. Ja mam podobny zazitek, kdy se navrat z Dlouhych strani dolu do Koutu po asfaltce stal bojem o preziti, protoze nekterym kolobezkarum prislo sjizdet tu cestu v mlze jako super napad. Chodci tam asi nemeli podle nich co delat. 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:18

monis tiež dobrý horor

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2025 13:20

monis tam je to poněkud nedomyšlený. Koloběžky na sjezd tam půjčují ve velkém, tak by to mělo být oddělené. (O tom, jestli v mlze neměli půjčovnu radši zavřít, asi pomlčíme)

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:26

Evaeva ona ta mlha, ale muze prijit behem chvile. My jsme vychazeli pesky z Koutu za slunecneho pocasi a nahore u nadrze uz byla mlha, ze bylo videt jenom zabradli. Lidi proste musi premyslet a vyhodnotit to sami.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:31

Janulik03táta si elektrokolo zrovna koupil, máma zatím odolává, říká, že by přišla o poslední významný pohyb. Na kole oba jezdí denně, ale jen v rámci vesnice, po příbuzných a nákupech. A říkala, že je asi poslední babka na dědině (její slova), která elektrokolo nemá. Ale taky říkala, že se jich už hodně vybouralo, některé dost ošklivě a dokonce opakovaně, protože na tom lítají děsně rychle, předpisy neznají, helmy nenosí, seskakují za jízdy...

A souhlasím s tím, že zásluhou elektrokol je přeplněno na místech, kam by se tolik lidí nedostalo, a vznikají nebezpečné situace, o elektrifikovaných pijanech na jižní Moravě jsem tu psala loni.

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:31

Kokoska hele, a jak se s automatem podřazuje na náledí?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:32

Janulik03 monis Ano ta turistika to je jedna věc, rozhodně duležitá, ale nenapadlo by mě jakej to muže dělat bordel i v běžném provozu:D. Prostě najednou tady za vesnici v kopci v serpentýnách, kde se nedá předjíždět potkávám mnohem častěji kola.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:34

RoSa Páčkou na volantu 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:39

Pinot Noir mno, tu na dedine nemame tie bicykle tak ako vy na Morave zabehnuté. U vás jazdí každá babka, vždy som obdivovala tie krojovane žienky na bicykloch, tu malokto. Skôr sem jazdia cyklisti z mesta, aby si užili terén. Ja som to využívala hodne na nákupy do mesta, alebo len tak po okolí pomaličky, natrhat šípky, alebo poľné kvety. Ziadna turistika, nemam anj funkčné oblečenie na bicykel, stačia mi šaty. 

Muž tiež už nejazdí, skor ideme na tie pešie výlety. 

No nechcem to

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2025 13:57

monis jo, jasně, to bez debat. Já si hlavně myslím, že to má být oddělené stejně jako třeba singletracky. Zase nikdo si nechce půjčit koloběžku a pak jet krokem 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 06. května 2025 13:59

Janulik03 jo, u nás se jezdí na kole hodně, ale většina těch babiček fakt nezná dopravní předpisy, je to dost o hubu kolikrát. A nevím, jak je to v jiných krajích, ale v mém rodném je poznávací znamení tetin na kole, že neumějí používat brzdy a vždycky seskočí za jízdy. Já to fakt nechápu, ale dělají to skoro všechny. No a na elektrokole neodhadnou rychlost, že jo, a ty seskoky pak stojí za to, normální parakotouly! Nedávno nám naše vlastní teta takhle málem zbourala plot.