"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 06. května 2025 11:40

Raduza vzdyt si to užij, nikdo ti to nebere, ale proc ty reci o pouťovým auticku? Dědek at si klacek v ruce klidně necha, ale reci o opravdovým aute at si nechá od cesty 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 06. května 2025 11:46

Potrefenáhusa protože mi pouťový autíčko připomíná

A proč ty řeči o dědcích a klackách v ruce? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2025 11:46

Raduza ano, já chápu, že tě to baví, ale z tvých příspěvků je cítit hrozný výsměch. 

To, že je lepší mít papíry na manuál, tu nikdo nerozporoval. Ale fakt z tebe řízení automatu nedělá horšího řidiče.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 06. května 2025 11:52
Reakce na Pinot Noir:

Karja tyhle věci právě šikovně zmiňují akorát strejdové, co myslí, že honěním páky se zvyšuje sebevědomí. Vrstevníci spíš ocení, že ten řidičák už má a hlavně, že jí fotr auto půjčí a dá prachy na elektřinu.

​to byl pokus o citaci Raduza 

Offline olte
758 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:03
Reakce na Kokoska:

To se fakt nekdo nekomu posmiva, ze ma auto s automatem? 

​to byla nadsázka

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:14

Diskuze o automatu a manuálu mi připomněla bouřlivou diskuzi z dětství mezi mojí mamkou a babičkou. Mamka si chtěla pořídit automatickou pračku a babička obhajovala a vynášela do nebe Tatramat ( jak má díky ní proces prani pod kontrolou. A líné ženy si chtějí furt něco usnadňovat). A samozřejmě za pár let i babička automatickou pračku měla. Stařecká demence na konci života ji však vrátila k valše. Co se v mládí naučíš...

Takže řidičák bych si udělala s manuálem i v dnešní době. Ale sama jsem s ním řídila jen párkrát. Mám automat jako většina lidí v mojí bublině. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 06. května 2025 12:17

Evaeva pokud tam někdo vidí výsměch, jeho problém. Pouťové autičko by asi nezachránila ani řada smajlíků, to je tady asi marný. 

A ne, řízení automatu z nikoho lepšího řidiče nedělá, pokud, a to je důležité, zvládá i ten manuál. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:17

Raduza Ano, myslím, že tomu docela rozumím, ačkoliv neřídím. Řidičák mám a za volantem jsem seděla mockrát. 18 let pracuju pro automobilky a vím, kam se směr ubírá, ty firmy mají plány na spoustu let dopředu. A taky vím, že tam pracuje spousta chlapů, kteří auty žijí, kteří dělali všechno pro to, aby mohli pracovat u aut, a řeknu ti, že jsem se setkala za těch 18 let jen s minimálním počtem omezenců, kteří se zatím nedokázali od "benzínu" a "manuálu" odpoutat a pořád to považují za vrchol umu a techniky a mají potřebu snižovat ty, kterým to třeba nevyhovuje.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:19

Raduza tedy my máme obytné auto s automatem, bez automatu se (už) nevyrábí. To opravdu není pouťové autíčko.

Nebo si představuješ, že automaty jsou jen pidi auta? Souhlasím s Evou, také cítím z tvých příspěvků úplně nepotřebný výsměch.

Jinak kdyby moje dítě dělalo řidičák teď, taky by to bylo na manuál...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 06. května 2025 12:26

Malvin to je ale úplně blbej příklad s tou pračkou Mě to připomíná mé dva kamarády, oba mají jako koníček focení, jeden má Nikon, druhý Canon. Zabili by se kvůli tomu. Nadsázka prosím to zabití. 

Takže všem šťastnou cestu, ať už jedou čímkoliv a řídí cokoliv. 

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:27

Přemýšlím, jak se dá jízda s manuálem víc užít. Jezdím s obojím, když řadím, řadím automaticky. Když automat, tak taky jedu automaticky.
V jakým momentě si mám uvědomit, že je to užívání lepší, protože manuál. 
Jezdím dlouhý trasy po dálnici, tam stejně nijak extra řadit netřeba (v DE). Po městě od semaforu k semaforu nebo v zácpě taky nijakej prožitek z toho, že řadím, neregistruju. Možná kdybych jezdila někde na okruhu?

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:31

Teď jsem si vzpomněla na kolegyni, co mi tvrdila, jak je automat blbej. Sama jezdí Fiatem panda, což je za mě úplně děsnej verk. Logika toho auta (vnitřní setup) je úplně mimo moje chápání. 

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:32

Tabea Já myslím, že dobrej řidič si užívá takový ty zákruty, horské silnice, kde může furt po malých chvilkách podřazovat, přidat a tak. Ale já nikdy automat neřídila (zatím), tak nevím, jak moc je to rozdílný.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 06. května 2025 12:32

Mohučanka jasně, představuju si, že s automatem se vyrábí jen nákupní tašky, o tom nepochybuj

a teď přijde další kolo ohledně nákupní tašky

Offline Lilly_Ku
4552 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:35

ridicak rozhodne manual.

jezdim radsi s manualem nez s automatem, je to takovy staromodni ale neridim moc casto, takze si to chci vetsinou uzit :D

ale treba pred par lety cerstve po ridicaku jsem ocenila, ze jsem mela na prechodnou dobu automat. mohla jsem se soustredit na provoz a nerozotylovala se razenim

Offline Lilly_Ku
4552 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:37

Tabea treba na horskych silnickach ve Vorarlbergu si manual uzivam :D

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:42

No a teraz sa podme baviť o elektrobicykloch

Stále doma počúvam že ho potrebujem a ja akosi neviem k čomu.

V poslednej dobe som na bicykli bola asi trikrát za mesiac, to mi príde uplne zbytočné 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:44

olte tak si precti, co pise Pinot Noir , najdou se i takovi. Mne je to uplne fuk, co si kdo o tom mysli, mne automat zlepsil zivot o hodne. A to jsem nikdy nemela problem rozjet se plynule nebo do kopce, radit vcas nahoru i dolu, jen je prijemny, kdyz na to nemusim myslet.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:46

Janulik03 No huš kuš:D:D Já to jako chápu no, že se to lidem líbí. Ale to zvýšení počtu cyklistu na silnicích jestli je třeba? My to tady máme docela kopcovité a ted to tady vyjede kde kdo, a silnice ani provoz tady na to fakt dělaný nejsou. A nemám pocit, že by ti uživatelé vyměnili auto za elektrokolo, ale vyměnili za něj prostě jen obyčejné kolo a dojedou dál no a jiné trasy. takže nějaké ekohledisko také nevidím. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 12:47

Janulik03 ja stale pocuvam, ze je elektrokolo vostuda a nejsme na tom jeste tak zle, abychom ho potrebovali