"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline jerry
11277 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:05

Myrtila 

Nemusel to být parfém,  možná  spíš parfemovaná dezinfekce. Ovsem udivuje mě ta síla, kam se to všude přeneslo.

A plast je sviňa, ten jakykoliv pach chytí a nepustí. Zkus ten ocet a protlak  a pokud to nepomůže, tak bych asi lahve koupila nové. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:13

Myrtila poradit neumim, ale zavesim se s podobnym dotazem. Jak dostat nejakou chemickou vuni z obleceni? Koupila jsem si na Vinted kabat, je super , ale smrdi jak ty retro stromecky do auta Pracka tomu nepomohla a je tim citit cela skrin. Nez pujde do kontejneru, tak bych rada jeste neco zkusila.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:22

monis Jestli kabát přežije pračku, namoč na pár hodin do vody s kyselinou citronovou, dávám cca vrchovatou lžíci na litr vody. A pak běžně vyprat, většinou to pomůže. Tohle je bohužel velká bolest nakupování na vinted, jednou jsem koupila nějaký oblečení pro mimino a táhlo z toho jak z parfumerie.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:23

Myrtila zkusila bych stopro sodu, pohlcuje pachy. Jen smíchat s vodou na pastu, potřít, nechat chvíli působit. Textilní věci posypat suchou.

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:28

monis Len ja myslim, ze smrdi ty pytle, ve kterých je to zabaleny, takovej ten recyklovanej igelit do odpadkových košů, speciálně z Polska a fakt tim načichne všechno, ted mi teda přišel naparfemovanej i českej 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:35

Potrefenáhusa Tyjo, v ničem takovým mi nikdy věci nepřišly, i když vídám leccos. Zato aviváž nebo co to je smrdí kolikrát na sto honů.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:56

monis To mi připomnělo, jak jsem k svatbě dostala ložní prádlo od jedné tety, která celý život silně kouřila. No musela jsem ho po pár pokusech to z toho dostat vyhodit

Máma pak po letech dostala z pozůstalosti té tety keramický hrneček a taky ho musela vyhodit.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. května 2025 11:57

Lendik, zkusim tu kyselinu. Ja si myslim, ze to delaji prodejci veci ze sekace a chteji tim prerazit ten typicky zapach, ktery vypranim zmizi. Avivaz to myslim nebude, ale tu nesnasim taky

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. května 2025 12:01

Mohučanka cigaretovy kour je na roky. Ja si asi pred deseti lety koupila vintage vlneny Burberry kabat a smrdel jak ctvrta cenova. Bylo mi ho lito vyhodit, tak jsem ho uklidila a obcas k nemu cuchla a zase uklidila, no vyvanulo to az po x letech

Ted vypadam jak sberatelka smradlavych kabatu

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 07. května 2025 12:13
Reakce na monis:

Mohučanka cigaretovy kour je na roky. 

​Kdysi jsme v rámci úspor státu podědili pro archiv služební auto po zesnulé senátorce Moserové, silné kuřačce. Několik let to vypadalo, že s námi paní senátorka stále jezdí....

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 07. května 2025 12:18

Len tak ono to vypadá jako nenapadnej igeliťák a fakt je to jakoby parfémová vůně 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 07. května 2025 12:27

Mně kolikrát přijdou hadry od cosáků nebo z Arketu a smrděj octem na sto honů. To zas nesnášim já...

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 07. května 2025 12:59

Děkuju za tipy, postupně to vyzkouším. Kupovat nový se mi právě nechce, jednak jsou docela drahý, a pak každou bych musela shánět jinde. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 07. května 2025 13:01

monis My jsme takhle dostávali každé Vánoce cukroví od sousedky silné kuřačky, pokaždé šlo rovnou do koše a pořádně zavázat pytel. Bylo to jako dostat plný popelník. Oni to normálně jedli. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. května 2025 13:56

Myrtila ono kdyz v tom ty lidi zijou, tak jim to pak ani neprijde. My takhle po rekonstrukci babiccina bytu absolvovali hadku o naprosto nechutnej gauc nasakly cigaretama, protoze jeji partner kouril v byte. Nasi ho pak odmitli dat zpatky a podle ni byl uplne skvelej

Online Kokoska
35053 příspěvků moje polička 07. května 2025 14:53

monis co čistírna? Nějaké to jejich suché čištění? Je teda s podivem, že nepomohlo vyprání, ale jestli tam jsou umělá vlákna, může to do nich být dost zažrané.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 07. května 2025 15:36

monis No, necítí to, u toho oblečení, nábytku, nebo třeba auta to chápu, nemají v tom úplně zabořený nos, ale to jídlo, to bylo extra nechutný. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 07. května 2025 18:00

barbucha to je nejaka apretace na obleceni, to se ale normalne vypere

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. května 2025 18:21

Kokoska nejblizsi cistirnu mam  20 km, tak to mam jako posledni moznost. Umela vlakna tam prave jsou. Tak snad pomuze ta kyselina.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 07. května 2025 18:50

monis 

Nebo ho strč do mrazáku. Mně oblečení na mrazu vždy vysmrádne.