"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2025 14:00

Pinot Noir teď si mi připomněla, jak jsem v dětství taky seskskovalaVrcholné číslo bylo seskočit, když už přední kolo bylo na nájezdu na schody před vchodem

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:05

RoSa netusim. Zatim jsem s tim na naledi nejela, a s manualem asi taky ne. V rozjezdeny brecce jo, kazdou zimu. Ma to nejakej protismykovej system a snad od toho je automat, aby si poradil.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:09

Pinot Noir 

Instruktor v autoškole nás nabádal, že tyseniory na kolecha máme objíždět pořádným obloukem, že takto seskakují za jízdy zásadně na stranu do silnice

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:13

olte jako ze si to vymyslela? 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:14

dzizisketa no to je jasný, poněvadž k chodníku by si vymkli kotník o obrubník. Do teď mě to nenapadlo, ale fakt to dělají! U nás už je ale takových lidí už uplné minimum...

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:17

Pamatuju si z jizni Moravy ty babky, bud vozily na riditkach konev a kytky na hrbitov nebo nakupy. Jedna mela za kolo pripojenou karku, v ni travu a pres travu napric hrabe. Jeste ze nemela na rameni kosu.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:21

Kokoska

Kosu.

No jasně, na těch nákladních kolech se tuplem blbě brzdí!

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:25

Pinot Noirseniorky na elektrokolech, co neznaji predpisy jsou strasny mor. Jedna mi takhle kolem sejmula kocar, kdyz vjizdela na pesi zonu tesne vedle rohu budovy, takze vubec nevidela, kam jede a kdo na tom chodniku jde. Dite bylo nastesti ve sportaku a nechci si predstavovat, kdyby ho tim kolem sejmula jdouci vedle kocaru. Ulek a seskoceni z kola nasledovalo bezprostredne. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:48

Pinot Noir Jestli ono by nebylo řešení, aby člověk na elektrokolo musel mít řidičák. To by alespoň tu znalost předpisů ošetřilo.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 06. května 2025 14:57

DruI ono by nezaškodilo ani klasickým cyklistům ty předpisy znát. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 06. května 2025 15:05

Pinot Noir Tak teoreticky by měli mít lidi papír i na kolo. My jsme na základce dělali průkazy cyklisty (jízda zručnosti,předpisy,...), myslím i nějaký policajt se u toho ochomýtal a hrozil vyfouknutím gum, když ho nebudeš mít.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 15:08

Pinot Noir no a tiež to naskakovanie takmer až ked bicykel roztlacia je výživné

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. května 2025 15:09

Pinot Noir To máš pravdu. 

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 06. května 2025 15:10

My máme obe auta manual a netuším vôbec, aké autá majú ostatní okolo mňa. 

Ak budem chciet jazdiť s muzom a malým na bicukli viac, tak elektrobicykel je pre mňa zrejme správna voľba. 

Úplne som si vybavila, ako moja babka zoskakovala z bicykla!

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. května 2025 15:29

Tak ono nirkedy ani znalosť predpisov nie je nič , ked cyklista ide z bočnej cesty na hlavnú, odbočuje doprava a ani nepozrie či má dať prednosť, proste ide.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2025 15:29

brrr no jakožto účastník silničního provozu jseš povinný ty pravidla znát i na kole. Ale prakticky to tak úplně nefunguje.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 06. května 2025 16:10
Reakce na Kokoska:

olte jako ze si to vymyslela? 

​jo, debata začala tím, že Karja napsala, že kluk, který nebude umět řídit auto s manuální převodovkou, se může stát terčem posměchu od vrstevníků. Některé diskutující nepochopily zjevnou nadsázku a Pinot Noir přidala plk o strejcích....

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 06. května 2025 16:16

olte ale ten posměch a nižší sebevědomí plynoucí z vlastnictví "polovičního" řidičáku uváděly některé diskutující jako relevantní důvod. Kde přesně byla ta nadsázka? 

Offline olte
758 příspěvků moje polička 06. května 2025 16:38
Reakce na Pinot Noir:

olte ale ten posměch a nižší sebevědomí plynoucí z vlastnictví "polovičního" řidičáku uváděly některé diskutující jako relevantní důvod. Kde přesně byla ta nadsázka? 

Ano, já to chápu jako nadsázku....

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 06. května 2025 17:04

Opět se s důvěrou obracím na CML- nemáte tip na příjemnou restauraci v Praze s dobrou dostupností nejlíp metra, tramvaje pro sraz spolužáků? Příjemný vzdušný prostor, dobrá a nepředražená kuchyně (netřeba haute cuisine), kde si dobře popovídáme? Nebi seženu snáz jednorožce? Děkuju hezky a předem za vaše nápady.