brrr Potrefenáhusa taky mne to napadlo, jezdime jednou za mesic a kdyz jsme pryc, tak nasi nemaji ani flicek. Ze by selektivne pozraly jenom deti
kocour dostal preventivne nejakou pipetu.
Dam na chvili fotku
brrr Potrefenáhusa taky mne to napadlo, jezdime jednou za mesic a kdyz jsme pryc, tak nasi nemaji ani flicek. Ze by selektivne pozraly jenom deti
kocour dostal preventivne nejakou pipetu.
Dam na chvili fotku
monis Tipla bych blechy. Neteř taky jezdila poštípaná od babičky jako jediná široko daleko. A domů je naštěstí přivezla jen jednou.
monisMůže to být blecha, ale když je člověk pozorný, tak si jí všimne, že občas někde skočí, nebo když ho hryzne, podívá se a je tam, není neviditelná jako štěnice. A pozor nemusí je mít ta kočka, ona je možná donesla, ale pokud se pak odblešila můžou být v nějakém prostředí už nastěhované. To se stalo u nás, kočku jsme odblešily, ale odblešit kotelnu, to jako bylo hodně těžký:D Indikátor na blechy v domácnosti je bílý papír, ony jdou na bílou barvu (myslí si, že je to prostě světlá kůže). Takže můžete třeba rozmístit ruzně A4 bílého babíru po domácnosti a číhat, jako fakt na to skočej, když jsou poblíž:D.
Ja ji davam uz treti den zyrtec kapky a i pres to ma rano nove fleky. Predpokladam, ze kdyby to byla alergie, tak, by se ta reakce po nekolila dnech leku uz zastavila? Ja nejsem alergik, tak se v tom uplne neorientuji.
Karja díky za tip s papírem. Jinak stenice bohuzel videt je. Vim z vlastni zkusenosti, meli jsme je na Erasmu. Na ty jsem zase odbornik ja![]()
monis ano, může to být blecha. Jak píše Karja. Taky jsme je měli, noční můra to byla. Ale podle kamarádky z přírodovědy ty blechy rády někde žijou (v srsti zvířat, u lidí nebo v hotelu v matraci postele například) a nestěhují se s lidmi.
monis Jj, jako myslela jsem to tak, že nevylízají v noci nebo prostě nejsou tak nenápadné. No je to poděs. Jako co mi v tom popisu nesedí jsou ty "stovky". Ale ta fotka zádíček to už jako je takové poměrně odpovídající. Ale co je divný, je to, že jí přibývají ty fleky i doma, jako ta blecha je fakt vidět, kdyby byla někde s ní.
monis Dala bych jí světlé povlečení na postel a pozorovala občas, zda tam není něco co nemá;)
Karja ja jsem blechu v životě nevidela jinde než na zvířeti, i kdyz vím, ze jich 90% žije mimo, na sobe nebo v posteli-nikdy
Karja my jsme se domu jeste nevratili. Stovky fleku to nejsou, ale rano ma vzdycky tak deset novych urcite a za ten tyden se to nascita...
Potrefenáhusa já bydlela na střední škole v pronajatém pokojíku u lidí, kteří měli zablešeného psa, ten pes byl venku, domů ho nebrali, maximálně vlítnul do předsíně, a já našla několikrát blechu v posteli v pokoji v podkroví.
Potrefenáhusa jj, ale tak asi jste jich měli vždycky málo nebo jak to říct:D. Prostě když zvíře chytne od nějakého jiného a brzo to podchytíš, tak se to nestihne tak rozšířit asi.
monis Tak to by mohlo být. Tak dej ty papíry do pokojíku, kde spí, kde je ten kocour, jestli mohou někam do přístěnku nebo tak chodit i jiné kočky a občas se na to mrkni. Kocour teda v kožichu nic nemá jo? Oni tam často nemají ty živé blechy, zvlášt když jsou už odblešeni, ale jen ten jejich trus. To jsou taková černá mini zrníčka, ale jakmile je rozetřeš po papíře, tak je to do červena.
Ale samozřejmě to může být i alergie, dcera když měla tu potravinovou, tak mi lékařka říkala, že jsou to pravděpodobně štěnice. Nevím jak funguje zyrtec, jestli to ty fleky zastavuje, ale my jsme dávaly fenistil a tam bylo pak vidět zlepšení už po hodinách no.
Potrefenáhusa Kéž by jen na zvířeti! To u nás seděl u jídelního stolu kamarád, povídali jsme si a on najednou: "Hele blecha! A skočila na mě!" No hanbou jsem se propadala.
Měli jsme tehdy taková kulatá pletená prostírání, kocour na nich zřejmě přes den spával.
monis Jako teoreticky to může být i alergie, na kterou máte slabá antihistaminika. Já když jsem se kdysi takhle flekově osypala, tak jsem vyfasovala i nějaký silnější dryák a stejně ty fleky nezmizely hned.
monis po blechach zustava i ten trus, prohlidni postel i pyzamo, jestli neco najdes.
Pinot Noir No ale to sou blechy psí, ty na lidi nejdou ![]()
Samantha hele, ale víš, že mě žádná nekousla? Jen mi skákaly v peřinách. ![]()
Karja mě asi i nějaké kousla, za pět let s polovenkovníma kočkama jsem viděla (ano, v posteli, neboť kcour spí s náma) asi sedm blech. V srsti nic nemaj, spíš si myslím, že na ně skočí nějaká zoufalkyně, v posteli spadne, zkusí to na mě a pak zmizí.
My jsme u rodicu nikdy zadna zvirata nemeli, krome obcasne mysi ve spizi a tech blech, ty asi 2x. Kde se vzaly, tezko rict, jednou mama tvrdila, ze je chytla ve vlaku na takovych plysovych sedadlech, pak jsem jednou mela kousance ja, ale odkud se to mohlo vzit, uz ani nevim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.