"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 16. května 2025 07:51

andulka01 jj určitě, ono pokud máš ty kočky pod pipetama, tak to je jasný, že to jsou nějaké zoufalkyně:D:D. K nám je právě zanesly cizí kočky, měli jsme kotelnu s kočičíma dvířkama, občas tam byl nějakej návštěvník a prostě asi se to nějak sešlo jeden rok, že blechy začaly obývat kotelnu, nikoliv kočky a čekaly, kdo tam přijde, kdo pod tou pipetou a s těma vyvoněnejma kožíškama s difusilem nebude:D:D. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2025 07:51

Tak se obavam, ze to jsou ty blechy. Vcera odpoledne jsme sundaly vsechno povleceni a vypraly na vyvarku. Vecer jsme si s dcerou lehly do jineho patra do cerstve povlecene postele a sly jsme cist pohadku. Asi po deseti minutach se dcera zacala strasne skrabat na noze a mela dva uplne cerstve fleky, u kterych byla pri blizsim pohledu videt mikroskopicka ranka. Takze jsem v panice sla v 9 vecer natrhat na zahradu tymian a nahazela ho do postele a nastesti zafungoval a dalsi uz rano nemela. No takze nasi objednavaji firmu na desinsekci a ja panikarim, at si to nedotahnu domu. Boze jednou mi stacily ty stenice na kolejich a z blech doma mam uprimne hruzu

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 16. května 2025 07:55

Karja chachacha :-) vyvoněnej kožíšek!!! Vendelín včera přišla vysloveně černá od popela, na hřbetě skvrnu od oleje zpod auta. A taková to bejvala čistotná kočička.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:04

monis Já myslim, že si to nedotáhnete, nebo v minimálním množstí, že to bude nějaká ta zoufalkyně. Prostě přijedete, svlíknete se, všechno vypereš a není šance;). 

ALe stejně je to divný, že jste zatím žádnou neviděly...

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:10

Karja vazne ne, zkousela jsem papiry, lezla jsem s baterkou po ctyrech vsude mozne a ani po tom kousnuti vcera jsem zadnou nevidela. Asi nejaky blesi fantom

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:12

monis Jojo, spíš to myslím tak, aby to teda vážně byly ty blechy, nevím co všechno je ještě za potvory jiné..

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 16. května 2025 08:27

monis neexistuje nejaky repelent nebo neco z tech aromatickych oleju, aby to na dceru uz nelezlo a neprinesly jste si to domu? 

Online Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 16. května 2025 09:14

A nemůže to být klasická kopřivka, věrný společník našeho dětství .

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 16. května 2025 09:24

Tak Betty co je klasická kopřivka? Alergická reakce?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 16. května 2025 09:29

Tabea jj to jsou takové ty alergické pupínky vyskákané z alergie nějaké.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:24

monis Nechci tě děsit, ale taky to můžou být štěnice. Kolik kousnutí je najednou pohromadě?

Blech bych se na rozdíl od štěnic nebála, tady je likvidace snadnější. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:42

Ukoncuji patrani, jsou to blechy. Ja je porad hledala v gauci a v posteli a ony jsou zalezle ve sparach parket Stavela jsem s detmi koleje na zemi a uz jsem je mela. No nic zitra po navratu vytvorim na terase dekontaminacni zonu a snad si to nenatahnem domu.

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 16. května 2025 10:52

monis Teda ale manévr s tyminánem pohotový a účinný, skvělé řešení!

A klobou dolů zdejšímu CML

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 16. května 2025 11:06

monis Jaktože ty mrchy nevylezly na papír ze spáry! Tak přeju hodně štěstí, hlavně teda vašim, ty to asi nedotáhnež domu;), ta pračka by na ně měla stačit, ale možná bych dala snad i dva cykly:D. No a chudák malinká teda!

Online Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 16. května 2025 12:41
Reakce na Tabea:

Tak Betty co je klasická kopřivka? Alergická reakce?

​my jsme to mely jako děti z nezralého ovoce, vlastně i zralého . Snědly jsme toho neuvěřitelný množství. Alergie tomu tenkrát nikdo neříkal.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 16. května 2025 12:53

Tak Betty Ano dcera to taky mívala, ono to bývá bud přesně na něco dráždivého - třeba jahody, ona to měla zřejmě na hroznové víno plus i kupované ovoce některé, když nebylo dobře umyté si asi myslíme nebo více chem. ošetřené. A šla jsem s ní k lékaři a tam mi doktorka řekla, že jsou to štěnice, ono je to někdy velmi podobné. Ale ta kopřivka třeba i poměrně rychle mizí, štípance ne no;)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2025 12:54

Tak Betty Přesně, jahoda červená jen z jedné strany, válení se v seně, to bylo v kraťasách a tílku úplně super, z toho jsem se drápala tak dva dny, no a zelenej rybník.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. května 2025 13:09

Tak Betty Jo, já na to děsně trpěla. Natíralo se tu tekutým pudrem a měla jsem těch pupenců tolik, že mě máma natírala malířskou štětkou.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2025 21:28

Karja naši objednali firmu na desinsekci a ta poradila napytlovat obleceni a doma vyprat min. na 60 a pokud se to prozene i susickou, tak je to pry sichr. Tak se budu modlit. Po tomhle tydnu jsem se utvrdila, ze deti dostanou maximalne papouska

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 16. května 2025 21:48

monis nemuze mit papousek nejaky parazity? Jako treba slepice cmeliky? moora ?