"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 22. července 2025 19:49

andulka01 Počasí to rozsekne :-).

continuity Ano, text do kondolenční knihy je podstatnější, než holé/oblečené nohy :-)

Lamicka Díky :-).

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 22. července 2025 19:53

Co je text do kondolenčí knihy? Resp.to existuje i u jiných nez známych osobností? Nikdy jsem se s tím nesetkala

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. července 2025 23:12

brrr my jsme měli u tchána kondolenční knihu, teda spíš sešit. Protože na pohřeb přišlo přes sto lidí, znala jsem jich lépe sotva deset a při představě jak tam stojím a přijímám ty kondolence od úplně cizích (byli jsme tam s mužem jako nejbližší příbuzní sami) mě obcházely mdloby. 

A tak se psalo, cca 1/3 něco napsala. Některé vzkazy byly moc hezké a navíc si tchýně alespoň pocetla, když už tam nezvládla prijit. Zrovna tohle bylo moc fajn a asi to udělám pokaždé. 

Edit: zaskočilo to i toho pána co to zařizoval, donesl do toho další listy. doporučuji si ji zařídit předem, pokud to člověk chce.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2025 06:43

continuity Kondolovaní po smutečním obřadu můžeš odmítnout. Ten kdo vede pohreb řekne na konci pár vět, poděkuje všem jménem rodiny za účast a poprosí všechny aby pozůstalým nevyjadřovali svoji soustrast. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 23. července 2025 07:16

Kan no však to jsme udělali, pán nám to sám nabídnu. Ale kdo chtěl něco říct, tak to mohl napsat. 

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 23. července 2025 08:11

continuity nikdy jsem o tom neslysela, ale pripada mi to super!

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:16

Máte některá zkušenost s vrácením zboží do obchodu Next? Hledala jsem na netu, našla jsem akorát nějaké starší diskuse, že se dá vrátit přes Českou poštu ( za cca 400,-) nebo přímo v obchodě na Chodově, ale předpokládám, že ten obchod už tam není. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 24. července 2025 15:20

Stará existence myslim, ze tam byl detsky Next

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 24. července 2025 22:52

Kokoska Teď se zrovna dívám na seznam obchodů na Chodově a Next už tam není. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 25. července 2025 11:27

Stará existence aha, no ono se to tam dost meni a stehuje.

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 25. července 2025 11:39

Stará existence na stránkách next musí přece být něco k vrácení, ne? spoléhala bych se na to, co sami napíšou, určitě to je nějak pořešené

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 25. července 2025 12:03

Nemá tu někdo aktuální zkušenost s pěší cestou z Vilémovic do nemocnice Háj u Ledče nad Sázavou? Jde mi o to, jestli je ta cesta /lesem/ standardně schůdná. Popř. nejezdí tam někdo z vás za někým blízkým?

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 25. července 2025 12:40

Bol niekto toto leto v Chorvátsku? Viem, že barbucha chodieva. Len som zvedavá, cca aké sú tam ceny v supermarketoch. Na Slovensku je tak draho, že podľa mňa to bude porovnateľné,  len na mňa vyskakujú články, ako podražili.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 25. července 2025 12:41

Umí AI napsat text, ze kteryho neřve, že je napsanej AI?

Včera šla v práci komunikace o někom, kdo dostal novou pozici. K tomu oficiálnímu textu je tam vždycky pár otázek tomu člověku. Kam bys chtěl cestovat, jaký sport máš rád aktivně/pasivně, ... Všechno napsaný AI.

Stydím se za něj ještě dneska, i když ho vůbec neznám. 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 25. července 2025 12:49

letfenixa 

My jsme letos už vynechali... jinak v supermarketech nevím jak to je (o tom zdražování se skuhrá už dva roky, od zavedení eura), nikdy jsem tam v žádným nebyla - v tý "díře" kam jsme jezdili byla jen obyčejná sámoška (Studenac), a ceny se mi zdály ještě loni normální. Na rozdíl od hospod, kde jsme teda určitej rozdíl zaznamenali. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 25. července 2025 12:53

Tabea A psal si to sám? U nás to vždycky psala asistentka (a znělo to trapně i před dobou AI ), tak možná si jenom někdo jiný usnadnil práci. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 25. července 2025 13:22

barbucha ďakujem. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 25. července 2025 13:46

Myrtila ten text, kde psali, co vystudoval, jaký má zkušenosti a kde teď pracuje byl v pohodě. Jen ty odpovědi na otázky na něj byly příšerný. Jako jestli je někdo takový trdlo, že nevymyslí dvě věty na to, jakej má rád sport a proč, nebo kam by se chtel jet podívat sám, tak podle mě nemá na pozici, o který jde komunikace, co dělat. At ten požadavek hodil do copilota on, nebo někdo za něj. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 25. července 2025 14:04

Tabea Aha, no mě to tak napadlo, protože u nás si to vytáhli z životopisu, jen z toho udělali větu, ten dotyčný s tím vůbec neměl co do činění. 

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 25. července 2025 15:52

letfenixa Tady máš leták potravin jejich obchodu Konzum. Dcera je teď právě u Trogiru, tak pokud bys chtěla vědět nějaké konkrétní ceny potravin, mohu se zeptat a napsat ti je.

https://www.konzum.hr/katalozi