"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 31. července 2025 08:09

Dá se nějak na týden zastavit Duolingo? Mám to neplacené, pěknou řadu a budu teď několik dní úplně mimo signál

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 31. července 2025 08:25

tamara bydlíte doufám alespoň někde u Niagarských vodopádů, když se k vám všichni hrnou rekreovat.

Promluvila bych si se synem i snachou. Že k vám domů nemůžou zvát návštěvy bez předchozí domluvy. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. července 2025 08:32

tamara Holky radí dobře, na férovku promluv se synkem.  

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 31. července 2025 08:38

JankaMjá se bojím, že ne. 

Offline ankou
258 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:07

JankaM Da, ale je to placena funkce

Offline tamara
příspěvků moje polička 31. července 2025 09:24
Reakce na Kan:

tamara Holky radí dobře, na férovku promluv se synkem.  

​děkuji za odpovědi. Nějak to  pořeším. Bohužel jsem to asi zatím s grácií neustálá, neboť mladí odjeli s tchanem a dětmi na výlet a já udělala scénu manželovi 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:33

tamara S manželem to vykomunikuješ, omluvíš se a bude dobře,  je toho na tebe moc. Já tě chápu, bych byla asi taky naštvaná, je to váš čas s dětmi syna, snacha a její rodina bude vždycky trošku  ,,navic"

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:38

tamara oni sa s vami nedohodli, že prídu na mesiac? Alebo ti vadí že si k vám pozvú ďalších (čo by mi tiež vadilo).

Ale asi nerozumiem, Kan akože deti a syn áno, nevesta už nemusí prísť, či ako si to myslela, že je "navic"?

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:39

tamara oni sú asi ďaleko od vás inak počas roka? 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:42

Janulik03Že se snáz snese návštěva, co si pozve syn, než ta, co si pozve snacha. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:42

tamara Jako jestli si z vás na měsíc udělali hotel, odkud vyrážejí na výlety s druhou částí rodiny, tak bych byla taky  pěkně naprdlá. A teda být tebou promluvím si se synem, co je pro vás akceptovatelné a co ne.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 31. července 2025 09:43

Tabea ahha, som pomalšia v náznakoch, potrebujem to takto priamo

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 31. července 2025 10:14

tamara hlavne bych jim nedelala zadny servis. jak jako ji moje jidlo?

Offline tamara
příspěvků moje polička 31. července 2025 10:36

Ja jsem napsala dlouhý příspěvek a ten se mi neodeslal. Takže krátce.  Syn s rodinou žije v NY. Přijeli po dohodě na 2 měsíce do CR, z toho polovinu u nás, druhou polovinu u rodiny snachy. Tam už byli. Jsem ráda, že tu mám vnuky  1 a 3 roky, pomáhám snase, aby si odpocinula, prý je z těch dětí unavená.  My do NY taky letame,  co jsou děti, tak jsem i tam babička na plný úvazek. Mě velmi, opravdu velmi vykolejilo,  ue si snacha pozvala otce, kterého vůbec neznáme a nám to oznámila.  A asi jsem to neustálá i kvůli tomu, že já tu kolem nich běhám, setrim si dovolenou jen na toto, aby měli vnoucci babičku a všechno servírujeme a máme tady stále víc lidí... sama mám náročnou práci, s velkým úsilím si planuju volno a pak je to takhle

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 31. července 2025 10:45

tamara ahha tak to chápem. Jedno je mať doma deti s ktorými počítam, druhé je že si sami niekoho pozvú. To asi treba odkomunikovať hneď, nech nie je problém.

viktorka_od splavu tak pokiaľ s nimi rátala, príde mi normálne že jedia u nich. Nie už tak pozvaná návšteva, tam by som to povedala. Ale pokiaľ majú dobré vzťahy, tak upozornenie na to, čo mi vadí by nemal byť problém. 

Online Makara
3660 příspěvků moje polička 31. července 2025 10:48

tamara tvoji rozladěnost naprosto chápu. Být návštěva a pozvat si další návštěvu bez dohody s domácími je opravdu neomalené (nekomentovala bych odpolední kafe, které jim sami připraví). No a i když jsou u vás "mladí" na návštěvě, tak při měsíční návštěvě bych jako hostitel i host rozhodně očekávala zapojení se "do provozu". Je to potřeba jasně sdělit, když se to nerozumí samo sebou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2025 11:23

tamara souhlasím s tebou. Jiné by to třeba bylo, kdyby před tím/potom nejeli k její rodině, pozvala si kamarády, kteří jsou z okolí a nemá se kdy s nimi vidět (i když to bych spíš čekala, že tě třeba požádá o hlídání a půjde s nimi pryč). Mít doma návštěvu celý měsíc je už tak náročné, i když je samozřejmě ráda vidíš.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 31. července 2025 11:26

Janulik03 no tak si je nevyzenu do restaurace to je jasny, ale cekala bych ze se zapoji, jak pise Makara. a urcite bych necekala ze si a. pozvou dalsi, cizi lidi b. ze bych jeste mela posluhovat tem cizim lidem. no tvl

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 31. července 2025 12:03
Reakce na Evaeva:

baltik no já myslela spíš nějaký ověřený eshop ze zahraničí. Ale vlastně jsem ráda, že není, tohle je pro mě komfortnější

​Other Stories, brouku.

Když si tam koupíš nějaký hadry... tak při tý příležitosti... limit pro bezplatný zasílání mají 90 euráků.

(teď teda jak koukám toho nemají moc, nabídku Ordinary mívají větší)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2025 12:12

barbucha díky, tolik teď utratit nechci, ale budu si to pamatovat.