"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 08:52

Evaeva áno, v EduPage môžeš napísať rodičom, učiteľom. Lukaskova triedna posiela to, čo robili v škole, len chýbajúcim, ako správu. Jeho angličtinarka (mali len 1 hodinu v týždni) im to zas zadava do úloh, takže keď je doma chorý, pozeráme to.

Ja znacim všetky zadané úlohy, projekty, písomky, čo si majú doniesť, aj s termínom. Je tam možnosť, že môžu cez EduPage priamo k mnou zadanej úlohe odoslať danú úlohu, napr deviatakom zadavam také projekty. Ale nemusia. Bolo to dobré cez online vyučovanie.

Na ten WA potrebuješ kontakt na všetkých členov skupiny, tu nie.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 08:54
Reakce na Aranel:

Tabea Trojka ze skákání přes švihadlo

Jakože co? Neumí vajíčko?

​to ti můžu říct naprosto přesně, protože tenkrát od učitelky dostala certifikát (který si dala na nástěnku), že bezpečně umí: skákat přes švihadlo dopředu, dozadu, v běhu, na jedný noze, v páru a ze na čas snožmo za minutu udělá 44 přeskoků. Takže teď kouká, proč za to dostala trojku. 
Řekla jsem jí, ať na to dlabe. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:00

Tabea toto si v našich podmienkach neviem predstaviť, že ziakovi neoznamis výsledok nejakého výkonu, odvčera mi to leží v hlave. No a to skákanie cez svihadlo ma dorazilo.

Ale závidím vám, čo si spomínala, že deti robia preukaz na bucykle. Ja toho môjho stále cepujem a stále niečo nebezpečné spraví

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:03

letfenixa ano, ty jako učitelka můžeš napsat mamince Pepíka. Ale může maminka Aničky napsat mamince Pepíka nebo rodičům všech dětí? Já si z wa můžu vytáhnout i kontakt na jednotlivce, takhle to dělám třeba když zvu děti na synovu oslavu. Paní učitelky v těch skupinách vůbec nejsou, neslouží to na posílání oficiálních informací.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:09

letfenixa V ŠOL to je taky tak. Zřídili to, když byla starší v 5.třídě. Já své heslo okamžitě zapomněla a až do maturity jsem tam nevlezla. Naštěstí to bavilo tatínka.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:12

Evaeva Tak soukromá rodičovská skupina je něco úplně jiného. Učitel ti nemůže dát kontakt na jiné rodiče.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:12

Evaeva áno, môžu si rodičia písať, s kým chcú. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:14

letfenixa

Haha, zrovna jsem ráno jela na kole za synem s průkazem a šílela jsem fest.
Ale minimálně mu vtloukli (zda se) do hlavy, že když chce odbočovat vlevo, tak se má ohlédnout, ukázat, znova ohlédnout a pak až začít odbočovat. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:14

Sweet Potato len teraz už ide úplne všetka komunikácia cez EduPage, čiže aj rôzne informovane súhlasy, prihlasovanie detí na všeličo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:14

letfenixa aha. Tak to v bakalářích asi nejde.

Sweet Potato no to je jasný, ale v edu ten kontakt evidentně máš. To mně překvapilo a sem směřoval můj dotaz.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:14

Sweet Potato

učitel nemůže,ale rodiče se většinou nějak zorganizují. 

Na druhém stupni už jsem to neřešila, nějaká skupina u mladší bude, ale nejsme v ní. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:17

Tabea vieš čo, minulý týždeň sa stalo to, čo som nikdy nepredpokladala. Vychádzal z parkoviska na hlavnú, bez obzretia, bez zastavenia. Našťastie v miestach, kde sa jazdí úplne pomaly a to auto bolo od neho cca 5 metrov. Ale keby bolo pri ňom, tak mu skončí pod kolesami. Otočili sme sa a išli domov. Na upokojenie som doknca aj okná umyla!

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:18

Evaeva ale kontakt máš len meno rodiča, žiadny telefón, ani mail.

Osobne považujem EduPage za veľmi užitočný nástroj. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:19

letfenixa jasně, ale mně vůbec nenapadlo, že to jde. Nevidím v tom až tak problém, ačkoliv si umím představit, v tě nějaký šílený rodič bude bombardovat zprávami.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:20

letfenixa já to taky považuju za užitečné, ale jsem ráda, že třeba ty úkoly tam malé děti nemají. Pro ty starší mi naopak přijde super, když je tam mají.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:22

letfenixa syn mel taky edupage na zs i ss, a fungovalo to vyborne presne jak pises. posilali i zpracovane ukoly atd. nevlastni synek mel ty bakalare a to bylo vyrazne min sikovny

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:23

Evaeva teraz myslíš rodič rodiča? To keby sa stane, tak treba kontaktovať školu, veď to je všetko dohladateľne. A nás učiteľov bombardujú bežne. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:24

letfenixa ano rodič rodiče, učitel s tím, bohužel, musí počítat. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:25

viktorka_od splavu ono napr aj cez online vyučovanie, hneď nie, ale keď už svet začal aj fungovať online, tak sme sa vlastne do zoom prihlasovali cez EduPage, aj my, aj žiaci. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:27

Evaeva horšie mi to príde, keď z WA máš súkromné kontakty na všetkých. Ja mám napr ako rodič konverzáciu rodičov z Lukáškovej triedy v ignorovanych, lebo čo tam jedna matka predvádza, je neskutočné, tak len občas tam nazriem, ale nechodia mi upozornenia.