continuity čiže rozdam písomky, spravím rozbor a počkám týždeň do ďalšej hodiny, aby som známky zapísala? To nemôžeš myslieť vážne.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
letfenixa u nas učitele myslím většinou zapisují ten den, kdy opravené pisemky dávají žákům. Takže tam to ti vidí a můžou se zeptat, co a proč. Nebo to zapíšou dříve, ale rodičům to písně vždy až o 24 hodin později než dětem. Takže deti mají možnost se buď pochlubit nebo rodiče připravit dopředu.
letfenixa ano, dítě o ní ví, ale doma to ještě říct nestihlo, protože s rodiči se uvidí až večer.
U vás mají prvňáci vlastní přístupové heslo do systému? A taky jim chodí notifikace/pravidelně si kontrolují, co tam mají zapsané?
Tabea Trojka ze skákání přes švihadlo ![]()
Jakože co? Neumí vajíčko?
Aranel syn má jedinou dvojku za celou první třídu taky za skákání přes švihadlo
Ale jak znám paní učitelku, tak se mu to asi spíš nechtělo dělat.
letfenixa
Za mňa má ich napísať až potom ako žiak dostal šancu informovať rodičov.
Už tak sa furt kritizuje,že komunikácne sú tie deti úplne márne, tak ani nedostanú šancu sa doma pochváliť s dobrými alebo zvládnuť povedať aj zlé správy. Kde sa to majú naučiť než doma v bezpečnom prostredí? Túto šancu im to berie.
Ako píšem, ti naozaj normální učitelia sa na tom s dětmi dohodli. A čuduj sa svete, tie si vybrali radšej informovať rodičov same.
Ježiš jak já jsem byla šťastná když jsem poznala vzdělávací systém u zřítelnice! Na rozdíl od vzpomínek na hrůzný zážitky u mladýho pána
kdy po mně učitelé házeli ty nedostatky a průsery, samozřejmě v nepřítomnosti protagonisty ![]()
Tak jsem se potom u zřítelnice stala účastnicí procesu, kde hlavní postavou byl kupodivu ten malý žáček, který při rozhodování o informacích (to jest o něm) měl hlavní slovo a bez jehož účasti a připomínek se žádný informace a pohovory o prospěchu apod. vůbec nemohly konat. Výchova k samostatnosti (i sebeobraně případně) par excellence. A taky kupodivu, žádnej z těch žáčků nezakázal rodiči/rodině se těch pohovorů účastnit. I když mohl ![]()
letfenixa jakože jedno heslo má otec, druhé matka a třetí žák? Nás se druhý stupeň zatím netýká, ale jestli jsem to správně pochopila, tam u nás je to takto. Zatím máme ty dvoje první.
Evaeva áno.
Tabea áno, môže ích mať aj v telefóne.
Myslím to zcela vážně a nastesti to část našich učitelů takto dělá.
Tabea áno, môže ích mať aj v telefóne.
Prvňáček na ZŠ? ![]()
Jj, to jsme měli učitelku ve třetí třídě, která chtěla dát na začátku výletu dětem svůj telefon, aby ji mohly zavolat, když se strati. Jsem jen tiše špitla, že to moje žádný nemá a neměla ho většina tridy.
Já jsem tu výpravu potkala v autobuse cestou do práce a když jsem to viděla, pomohla jsem je doprovodit až na místo.
continuity ale veď to je jedno, kde má konto. Môže ho mať v telefóne, tablete, na počítači.
Ja nikdy malého nevitam so slovami, z čoho má tú 1 z matiky, počkám, kým sa o nej sám zmieni.
A na margo tej výpravy, to akože bez teba by deti netrafili? Boli samé? Či ako. Normálne začína výlet zo školy. Neviem, aké učiteľky stále stretavas. Svoje tel.čislo nedávam žiadnemu žiakovi.
Evaeva neviem, ako fungujú Bakalari. V EduPage má každý svoje konto. Ja mám tri - ako učiteľ, rodič v škole a rodič v CVČ. Ale sú prepojené, raz sa prihlásim a môžem prepinat medzi týmito kontami.
Ak má rodič viac detí, tak má konto zvlášť pre každé dieťa, ale rovnako, raz sa prihlási a prepina medzi kontami.
letfenixa Teda ale třeba moje druhačka nemá šanci mít řístup ke školnímu kontu bez mojí kontroly, protože nemá vlastní mobil, tablet ani počítač. U nás ve škole dávají vlastní přístup až dětem na druhém stupni.
Ale známky teda doma ani moc neřešíme.
DruI Veď to je v poriadku, že bez teba nemá prístup. Ale keby sivedela, že sú tam napr zadané úlohy, ktoré potrebuje, tak by pod tvojim dozorom sa predsa mohla prihlásit. Má ešte papierovu ziacku knižku? Alebo nejaký slovnicek?
Ešte mi napadlo, že v EduPage sú priamo predpripravene skupiny na chat - rodičia s triednym učiteľom, len rodičia, len žiaci, takže sa nemusí vytvárať žiadna WhatsApp skupina.
letfenixa nám tam právě ani úkoly nepíšou, protože to přenáší zodpovědnost za jejich vypracování na rodiče. Je jasný, že v první třídě v tom nenecháš dítě samotné, ale syn si ten úkol musí ve škole poznačit, ideálně si doma vzpomenout... Když neví a nemá nic poznačeno, má smůlu. Mohla bych samozřejmě napsat ostatním rodičům, ale nedělám to.
Na komunikaci s učiteli bakaláře používáme (naše učitelka teda preferuje e-mail), píše tam, co dělali ten den a co teda děláme, když je nemocný... Ale právě proto, že se nepočítá s tím, že k tomu mají děti samostatný přístup, tak úkoly a známky tam nejsou.
letfenixapřes edu můžeš napsat jako rodič jinému rodiči? Na to používáme tu wa skupinu, paní učitelka v ní není.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí