"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 05. srpna 2025 21:32

continuityproc by ne?

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 05. srpna 2025 21:45

viktorka_od splavuprotože ty šlachy a svaly, co se tady řeší třetí stránku + mám protržený vaz v koleni. To asi hned tak nezroste.

S tím baglem dostanou kolena dost zabrat i když člověk zrovna  nemá problémy. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 05. srpna 2025 21:57

continuity S tim vazem to mam stejne, jen po plastice jsem 25 let. Bez baglu to das a to je skvely. Vidim tu sklenici poloplnou a to je ten rozdil oproti tomu kdyz mi bylo 30. V 50 jsem jeste zkusila soucasnej tanec, ze jako proc ne. No tak ne

49385 příspěvků moje polička 05. srpna 2025 21:57

continuity ja tri roky zpatky sotva lezla, koleno v pr..  , kycle artroticky, kyla.. achilovky jsem si zrasila, videla jsem to na nacvik skoku do rakve:-)

no covece 20 kg po horach nenosim bo se mi nechce, ale 10 v pohode a nic me neboli

49385 příspěvků moje polička 05. srpna 2025 22:08

no ale, zavreli mi na mesic fitko, tak mozna budu v patek mluvit jinak, jdu testnout nejakou brutal lekci zdarma co jsem nasla nejbliz

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 05. srpna 2025 22:14

mirajo tak já si nestěžuju, to byla reakce na viktorka_od splavuže se cíti líp než ve třiceti. Tak to si v mém případě představují jen těžko, protože mě tehdy fakt nic nebolelo a kondicku jsem měla skvělou. 

Já si ani nemyslím, že je to nutné špatně, je to prostě fakt, že věkem se to spíš horší než lepší. 

viktorka_od splavu

Nějaké to kilo samozřejmě nosím, ale na trek v Nepálu, to už neni. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 09:18

viktorka_od splavu je to blby dotaz, ale jsem v tematu muze ta tvoje kondice souviset s tou lecbou hrt? Sleduju ted na IG jednu zenu, ktera hrt teda dost nekriticky propaguje, ale sleduji ji kvuli necemu jinemu, tak to preskakuju. No a ona tam prave popisuje, jak byla uplne rozbita a ted je v kondici, plna sily a vse se zlepsilo. Jasne maka, dobre se stravuje, ale prijde mi, ze pokud zenska nema ok hormony, tak to proste nevycvici.

Zacinam tohle tema sledovat, chci mit dost informaci.Navic mi vloni gynekolozka rekla, ze uvidime, jestli to bude za 3 roky na dalsi telisko. To me uplne rozhodila, odchazela jsem od ni o nekolik let starsi.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 09:37

continuity Já jsem ještě v 50 neměla pocit nějaké zásadní změny, však věk je jen číslo, že. Ale po ní je každý rok znát. A to jsem přitom v dobré formě, troufám si říct. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 09:43

Lamicka

To je zvláštní. Nevím kolik ti je, ale mne do 50 let gynekologové vykládali, že zbytečně předem plašit a že první výpadky cyklu jsou v našich končinách až tak po 51-52. 

Jinak já mám tělísko i kvůli přechodu, gynekolog mi vysvětloval, že když už ho mám, je to dobré jako prevence těch nepravidelnosti a silného krvácení. Těsně před přechodem jsme ho ještě měnili, protože jsem stejně mela ovulaci. 

49385 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 09:50

Lamicka to urcite roli hraje, proto ji beru zejo. ale ze by mi zazracne vylepsila kondici tak to ne:-) ja jsem rada ze ty projevy nejsou tak silne, ale samozrejme je mam, protoze tech hormonu je malinko a prirodni cyklus rozhodne nenahradi

49385 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 09:58

continuity haha no mne tvrdila nekdy v 47 ze urcite jeste dlouho nic a za rok uz bylo po vsem. plus minus, nepamatuju presne, ale rozhodne pred 50. ja zacala menstruovat az v 16 a kdyz jsem se na to ptala, tak neni tam prima umera ale naopak, cim pozdeji tim kratsi dobu

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 09:58

continuity Průměrná doba menopauzy bude kolem 53, ale tvrdit, že právě tobě nemůže začít už ve 40 je nesmysl. Trochu předpovědět můžeš podle toho, jak to měla máma. 

Lamicka HRT můžeš prodloužit ten věk, kdy se cítíš řekněme "mladší", plus benefit je snížení rizika osteoporozy, aterosklerosy /v momentě poklesu ženských hormonů začínáme mít stejný riziko jako muži/, prý je dobrá i na funkci mozku:) Jen je potřeba si uvědomit, že cca po 5 letech užívání už začínají stoupat rizika, která to s sebou nese. Prostě čím kratší reprodukční věk /později první menstruace, delší kojení, dřív menopauza/, tím menší riziko Ca prsu. Brát to do 70 asi není úplně dobrý nápad. Ale to už každý musí vyhodnotit sám za sebe. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 10:02

continuity to byl spis takovej neformalni pokec na zaver, ptala se me, jestli vim, kdy mama mela prechod. Jenze me tak rozhodila, ze jsem se ji nezeptala. Rikala jsem si, ty jo, moje vrstevnice rodi (42) a ona tu povida o prechodu?

Ja chci telisko, co to pujde, jsem spokojena, nehodlam se dalsi roky trapit, uz jsem se natrapila se silnou a nepravidelnou MS za svuj zivot dost. 

Je fakt, ze ted ma kolem me hrozne moc kamaradek predcasny prechod, ze mozna to nejak souviselo. 

Na podzim k ni jdu, probereme to. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 10:04

mirajo viktorka_od splavu diky za odpoved

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 10:10

Lamicka Taky mám dvě známé s přechodem kolem 40. Tam je úvaha o HRT určitě na místě, protože to předpokládaný období bez hormonů je příliš dlouhý. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 10:15

mirajo u me jsou to celkem 4 zeny, nevim, prijde mi to celkem vysoke cislo

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 10:50

Mne začal prechod okolo 53 rokov, úplne nenápadne dalo by sa povedať. Kondíciu som tiež nemala slabšiu 

Potom som začala pracovať fyzicky a hodne náročnej práci, dvíhanie ťažkých vecí, neustály pohyb bez možnosti sadnúť, veľa podnetov, po práci som sa cítila vyčerpaná ako po maratóne ale psychicky čerstvo .

Teraz mám 60, som po operácii, takže skončila možnosť ťažkej fyzickej námahy, ale celkovo nemám pocit, zatiaľ, že sa rozpadam. To že z postele leziem pomalšie je vekom, tak si akosi zvykám. Uvidíme pokiaľ mi to vydrží. 

49385 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 10:53

Janulik03 no ale ty jsi uplne jina kategorie, ktere staci 4 h spanku denne!:-) (zavidim:-P

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:09

viktorka_od splavu každá máme niečo 

49385 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:16

Janulik03 tak at ti to vydrzi co nejdele