"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:27
Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:44
Reakce na Mha:

barbucha

Neber mi iluze, já si predstavuju, že přechod je od slova přejít, že to přejde a pak je člověku zase dobře.

Nebo je to takový jazykový chyták jako přerušení těhotenství? 

​Iluze ti brát nechci, v podstatě jsem tím chtěla říct, že ten přechod asi nemůže za všechno

mirajo 

Ozařování pomohlo výrazně hned po prvním kole, teď zrovna jedu ještě druhý, abych to dovedla k dokonalosti!

Mha 

No, rozhodující slovo... jako Evaeva má pravdu, mně se po přechodu (teda "umělým") výrazně ulevilo a všecko bylo zalitý sluncem... až na návaly který se ale objevily až po letech. Teď sice už přestaly, nicméně se začíná ozývat věk, no.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:46
Reakce na Kan:

Mha Lepší je menopauza latinsky men- měsíc  pausis- přestat. Tam žádné přecházení není. :D Prostě konec, ende a nazdar! A do sauny, bazénu, bílý gatě a sex můžeš kdy chceš! Tak to budu mít já.

​Jo jo, taky jsem se takhle radovala a skoro litovala že jsem do toho nešla ještě dřív! Platí to, ale bohužel ne navěky, no.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:54

Jako teď se mi stala dost bizarní věc, ze který jsem teda trochu nesvá. 

Někdo vystavil falešný inzerát na pronájem mého bytu (už je stažený, takže se na to nemůžu podívat). Zjistila jsem to tak, že mi volal nějaký kluk, že ten inzerát našel, ale protože s ním někdo komunikoval dost divnou a lámanou češtinou, našel si v katastru vlastníka podle jména pak našel kontakt na mě (přes stránky v práci, kde mám číslo do kanclu). Přeposlal mi pak email od té fiktivní majitelky a to je teda něco. 

Může mě tenhle podvod nějak poškodit?

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 11:59

barbucha Tak to je dobrá zpráva, nechávám v záloze, kdyby se pata zase ozvala víc. Mně asi nejvíc pomohl klid a suchá jehla. Nosit teda můžu zatím jen jedny boty, ale smí se to prý ozářit celkem 3x za život, tak šetřím na roky příští

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 12:11

Lamicka no tak to se mi zdá fakt brzo. Já ho měnila ještě ve 48. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 12:31

continuity no vyptám se jí, jak to myslela

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 12:53
Reakce na mirajo:

barbucha Tak to je dobrá zpráva, nechávám v záloze, kdyby se pata zase ozvala víc. Mně asi nejvíc pomohl klid a suchá jehla. Nosit teda můžu zatím jen jedny boty, ale smí se to prý ozářit celkem 3x za život, tak šetřím na roky příští

​Tím asi myslej 3x3 cykly Protože na jednu žádanku máš nárok na tři kola za sebou - můžeš se po prvním kole objednat (nejdřív za dva měsíce) znova, jen telefonicky... pak dostaneš termín tak za další měsíc, čili pauza mezi těma dávkama je tři měsíce. Ale prostě v jednom roce můžeš absolvovat to celý klidně třikrát (jedno kolo je 6 dávek).

Já nosím všechny boty, dávám si do nich ale takovou tu gelovou vložku pod patu. Jo a nemáš při tom ani další dva měsíce chodit na pedikuru nebo si patu něčím mazat, natož masáže... musíš počkat aby byl výsledek jasně přičtenej tý radioterapii a ničemu jinýmu. Tak si paty brousím elektrickou bruskou nasucho, no, a mažu nanejvejš Indulonou. A nesmíš chodit bosa, ani doma...

S účinkem jsem ale nadmíru spokojená, chodím v podstatě bez bolesti, i jsem poté už absolvovala dva zájezdy po městech, takže hodně chození po kamenech, starý dlažbě... a cajk, tortůra se nekonala! Nebejt toho že ráno když vylezu z postele tak to cítím a chvilku kulhám, tak jsem to pokládala za vyřešený už napoprvé. Teď podruhý už s jistotou očekávám 100% úspěch

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 13:00

Lama_z_Lana Ne, nemůže. Známej takto naletěl na byt v UH. Stačí podvodníků  když pošlou zálohu, nebo první nájem. Většinou je to bankovní účet v zahraničí.

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 13:08

Lama_z_Lana 

Tebe ne, jedinym poskozenym muze byt pouze ten zajemce, pokud posle zalohu, najem....proste nejakou platbu.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 13:12

barbucha Asi 3x3, ale zatím jsem nepátrala, nevím. Já tam ostruhu zatím nemám, na tom tanci jsem potrhala plantární fascii, klidu pak moc nedopřála, až mě to dostalo na berle, vůbec jsem nemohla chodit. Na operovaný noze mám prostě trochu míň stabilní koleno a svalovou dysbalanci, tak jsou ty součástky víc opotřebovaný

Andalusii jsem prochodila díky Aulinu, ještě že existuje! Gelový podpatěnky mi nestačí, mám do těch supr Hoka bot vložky, občas si troufnu je přehodit do jiných bot. Teď už můžu chodit, jogu, běhat nepotřebuju, baleriny taky ne, tak uvidím. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 13:40

Ja stále neviem, či už som v perimenopauze alebo nie. Cyklus sa mi skrátil po pôrode. A nedávno som ho mala 14-denný prvýkrát, vtedy ma to až vydesilo, že čo mi je. Potom zas normálny. Na preventivke mi gynekológ odporučil fytofem, teraz to užívam. Z tých všelijakých príznakov mávam občas niečo, ale nič, čo by som predtým nemala.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 13:55

mirajo 

Jo tak! Mně se udělala klasická ostruha (v životě by mě něco takovýho nenapadlo, samozřejmě ) a tak jsem to řešila dle doporučení odborníka. Injekce jsem zavrhla hned (po strašlivých zkazkách již postižených), rázovou vlnu jsem zkusila a kromě toho že jsem vyplázla milión tak to jinej důsledek nemělo... tak ta radioterapie se mi - pro moje účely teda - jeví jako nejefektivnější.

Co by pomohlo na tvoje pochroumaný součástky, vůbec netuším. Ale slušnej ortoped by snad věděl.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 14:23

barbucha Jednoho slušnýho znám, opravil mi kdysi to koleno, byla jsem u dvou, jeden kortikoid proběhl, to pomohlo skvěle, ale samozřejmě jen na 2-3 měsíce. Opakovat nechci, ať to neutrhnu komplet. Fokusovaná rázová vlna je slušná pálka, co? Hlavně už nesmím tak jančit!

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 14:42

mirajo A já ten současnej tanec všude propaguju, jak je to zdravý! ale koleno se u toho určitě pochroumat dá.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 14:50

Aranel Je to hlavne krasny! Koleno jsem pochroumala na lyzich pred 25 lety a nedoslo mi, ze se s nim da vsechno mozny, ale hopsat po parketach naboso uz ne

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 16:56

mirajo no ono to tak uplne neni, "hopsat po parketach" bez nejake pripravy a kontroly uz proste nejde, driv to telo zvladlo jaksi samo od sebe a dnes je to proste pracny, ten pohyb je potreba mit pod kontrolou a postupne posilovat svaly/slachy/vazy. jako jo, prvni doktor u kteryho jsem byla mi taky rekl co mam vsechno prestat delatpo nejakym putovani jsem mela nahodny stesti na fyzioterapeutku ktera mi to vysvetlila trochu jinak

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 17:10

viktorka_od splavu Priprava nejaka byla, zdrava noha v pohode, ale na te jedne mam vaz nahradni a z dalsiho mi tretina chybi. To nedoroste a pohyb uz potrebuju mit vic kontrolovanej. Proto tanecnice casto nelyzujou, aby nedotancovaly. Ja to vzala jako vyzvu, ze nektery sny uz se proste nesplni a neni to ani nutny, kdyz muzu plnit jiny. I v joze jsem jela hodne na vykon a o tom to neni. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 17:17
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. srpna 2025 12:24

Manžel mě láká večer do kina na film Pod parou, neviděl jste někdo?  Četla jsem si recenze a další hovadinu alá Alkoholička mě neláká, navíc hlavní hrdinky jsou 4 učitelky. Neviděl jste někdo? Aspoň trošku komedie a reálný příběh?