"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 16:35

Neviem, či to práve sem patrí, ale...

Fyioterapeut mi ohundral Birkenstoky (+protetiky a všetko podobné) na doma a mám si kúpiť Crocsy, aby sa mi nich zmestila vložka, ktorú mi vyrobil.

Dáva vám to nejaký zmysel ?

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 17:47

slniecko v crocsech ta vlozka nebude napevno, bude to mit smysl? Mne kdyz delali na miru, musela jsem prinyst boty, ve kterych to budu nosit. Pevne a se sirokou spickou. No bohuzel takovy mam jen jedny trekovy, tak to nenosim denne. Do tenisek se to moc nevejde.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 18:17

Kokoska áno, všetky mi skritizoval, lebo chcel aby som si kúpila jednu úplne konkrétnu značku (čím vo mne vzbudil dosť nedôveru), pričom sa s topánkami vo väčšine prípadov fakt držím ani nie tak barefootov, ako kompromisných značiek.

Nakoniec sa uvolil nad jednými, keď som ho fakt konfrontovala s tým, že ale tie zodpovedajú úplne všetkému, čo hovoril, do ďalších bol s frfľaním ochotný, ale že tam by musel inú. Každá 70€,

A keď som mu hovorila, že ok, robím z domu, aj tak som väčšinu času v Birkenoch, tak na mňa vyvalil to s tými Crocsami.

Ako príde mi to divné, veď to sú nestabilné botu do vody, plus sa v tom tá vložka ak aj nebude šmýkať, tak asi prehýbať, veď sú mäkké, nie?

Tak sa pre istotu pýtam, lebo potrebujem niečo nové na doma, tak že či kúpiť fakt tie  Crocsy, alebo sa pekne držať svojich korkáčov.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 19:48

slniecko ty moje vlozky jsou pevne, neprohybaji se, ale jsou opravdu delane na miru do pevnych uzavrenych bot. Pripada mi, ze pan si chce zaslouzit od nekoho provizi. Nemas moznost poradit se i jinde?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2025 20:33

slniecko birkeny nejsou úplně ideální obuv a vložka do nich dát nejde (to je asi jasný). Ale že by fyzio doporučoval kroksy, to slyším prvně. Taky se mi moc nezdá dávat vložku na míru do bot na doma, předpokládám, že u té práce hlavně sedíš, tak na co vložku? A nějaké cvičení ti na tvůj problém dal? A pro zajímavost, co ti doporučil za značku?

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 20:40

Kokoska to rozhodne plánujem spraviť, len to ešte potvá...a papuče na doma sa mi rozpadli teraz...

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 21:04

slniecko asi bych se teda podivala po nejakych ortopedickych pantoflich, nejspis ve zdravotnickych potrebach. Ty umelohmotne crocsy bych na doma nechtela.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. srpna 2025 21:21

Kokoska já crocsy (nebo jako crocsy) považuju za ideální domácí obuv. Jsou krásně měkké a široké, takže se snadno vyzouvají/nazouvají i v tlustých ponožkách a bolavý paty cítím míň. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. srpna 2025 21:53

slniecko

Náš ortoped taky doporučoval kroksy, ale bylo to asi na ostruhu.

A sám je nosí :) 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 22:06

Kokoskajá teda mezi birkenami a ortopedickymi pantoflemi rozdíl nevidím.

slniecko Je potřeba zkusit co sedne na nohu, když jsem měla zánět plantární fascie, tak Birkeny byly jediné, které mi to nezhoršovaly. Třeba žádné měkké boty jsem mít nemohla. 

Nevím jaké máš problémy, na doma bych to neresila pokud nebydlis na zámku, kde nabehas těch 10 tisíc kroku denně. 

EvaevaBirkeny nejsou ideální hlavně proto, že jsou to šlapky. Ty sandály s řemínkem jsou úplně v pohodě (konzultováno). Nevím, čemu přesně pomůže nahradit je jinymi šlapkami. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2025 22:12

continuity jsou neohebné. Já v nich chodím celé léto, ale tohle nepovažuju za ideální vlastnost.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 22:35

bublifuk ta guma na bosou  nohu ne-e

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 16. srpna 2025 22:42

continuity spadnutá klenba+zhoršujúce sa haluxy

Online Pinot Noir
29958 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 00:06

Kokoska ta crocsová "guma" je na noze příjemná. Zajímavé, že nad plastovými birkeny se tu hromadně áchá, tam to nevadí? 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 00:14

slniecko vymenila bych fyzioterapeuta:-)

Online Miru
16922 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 05:51

Máte někdo, prosím, zkušenosti s eshopem Levandulové údolí, resp. s jejich výrobky?

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 09:22

Pinot Noir birkeny nemam zadne a crocsy mi opravdu nejsou prijemne, zkousela jsem.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 09:29

continuity Já jsem s ostruhou a fasciemi musela všechny birkeny dát pryč. Bylo to v nich úplně nejhorší. Jiné ortopedické mi vyhovovaly.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 09:37

Sweet Potato

Proto píšu, že se to musí zkusit. 

Evaeva ty ortopedické pantofle jsou všechny neohebné, fakt tam nevidím rozdíl. 

Jinak nám Birken sandály, jen už nevím které, a ty jsou normálně ohebné. Nejsou to barefooty, ale v rámci běžného výběru úplně v pohodě. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 09:41
Reakce na slniecko:

continuity spadnutá klenba+zhoršujúce sa haluxy

​To se musí hlavně cvičit. 

Jinak jsem kdysi vložky na míru měla (kvůli kratší noze) a to srdíčko bylo tak příšerně tvrdé, že mě bolela chůze v nich tak, že jsem neobešla bez slz barák. A to si o sobě myslim, že něco vydržím.