"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 13:10

Kan ok. "To me tak vytaci" je zajimava, opakujici se zkusenost.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 15:31

Kokoska Ano.

Offline Malenge
4842 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 17:08

dzizisketa diky, jsi hodna, mam ji v nejužším výběru taky.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 20:56

Malenge 

Já někde četla, že řada "to go" je spolehlivá co se týče těsnění a neprotečení, tak jsem vybrala tuhle. Ale velikost mne trochu překvapila... než jsem si vzpomněla, že Rosťa obědvá a večeří dospělou porci a ve školce dojídal nadpočetné chleby s pomazánkou a jablka

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 21:13

dzizisketa tak to syn žije asi z prány. Snídá teda dva rohlíky, ale svačit ve škole nestíhá (nosí jeden kus pečiva a trochu ovoce), musí měnit Pokémony a lítat po chodbě oběd tam spíš nejí než jí, ale po návratu domů si na hlad nestěžuje. Krabička na svačinu se kolikrát vrátí neotevřená

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 21:35

EvaevaJežíši, no dcera přesně mi tvrdí, že nemá čas na jídlo, že to nestihla nebo že zapomněla...oběd mají o půl 12, ve družině to bud zase nestíhá nebo spíš tam jim to nikdo nepřipomíná, ať si doji svačinu. Takže kolikrát říkám sambovi, ať je vyzvedává rovnou s namazanou svačinou, což neudělá a diví se, že dorazí domu protivný...vůbec ho na ty odpolední svačiny neumím naučit, že jim musí nachystat, jak byl zvyklý, že ve školce si vyzvedával dítě najedene....

Offline Malenge
4842 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 21:37

dzizisketa aha, tak ta spolehlivost se mi líbí. S tou velikosti to myslíš tak, ze ti prijde velká? Starší syn ma krabičku od zdravé lahve, kde jsem se ted dopátrala, ze ma jen 900 obsah a prave mi prijde mala. Takze vezmu rovnou dvě, se porvou o barvu, uz to vidím

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 21:39

Karja

Stačilo by otevřít jí tu krabičku, ne?Syn přijde okolo druhé, ale svačí třeba až ve tři. Když je v družině dýl, tak to sní, to, co měl na dopoledne

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 21:45

Evaeva Hele to už je kolikrát hnusné a nebo to ani, ale stejně má odpoledne hlad, ona tam určitě obědvat fakt málo 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 21:54

Karja syn jí akorát přílohy. On pak od těch tří svačí tak třikrát a normálně večeří, takže to dožene. Ale já nesvačit a prakticky neobědvat, tak ve dvě šilhám hlady.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 22:19

Malenge

Jj, přišla mi velká. Zprvu. Nyní již ne

Evaeva 

Rosťa mi už po pár měsících prvního roku školkové docházky hlásil, že mu paní kuchařky říkají jedlík

No Šárka si toto označení rozhodně nezaslouží.

Offline Malenge
4842 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 22:29
Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 22:52

dzizisketa on doma jí celkem dobře, když teda vařím jídla tak, jak je jí. Ale ve škole má evidentně jiné starosti

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 22:56

notna Jak jste nakonec vyřešili tu polívkovou nádobu pro dceru? Tchibo teď má termosku s lžíci. Kovovou. 

Online notna
9470 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 08:55

Tabea Nakonec jsem koupila tu, kterou doporučovala Kan Ale vyzkoušenou na polévku ji nemám, protože dcera záhy na dlouho onemocněla a pak už bylo teplo a nosí v tom jen jogurt.

https://www.4camping.cz/p/box-na-svacinu-mepal-ellipse-mini-300-120-ml/#ruzova

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 09:29

dzizisketa Malenge já jsem si tu sistema krabičku koupila pro sebe a dcera mi ji normálně zabavila, má jí mnohem raději než ten svůj drahej bento box. Velká není

(Z tábora přivězla diplom za nejupatlanější pusu, prý že: Ale maminko, to není nic špatného, to znamená, že jsem jedla nejvíc z celého týmu )

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 10:45

Moje máma si letos poprvý žádala o příspěvek pro diabetiky od VZP. Žádala 1x o příspěvek na masáž (žádost schválena), teď si chce požádat o pedikúru a výhledově ještě o další masáž. A pedikérka jí tvrdila, že o pedikúru a druhou masáž si musí požádat najednou, protože se dá požádat jenom dvakrát za rok DOHROMADY. Údajně má klienty, kterým žádost kvůli tomu odmítli proplatit.

Tak jsem se ponořila do podmínek těch příspěvků a podle mě je to blbost. Já to chápu tak, že se dá požádat dvakrát o každou položku, tedy 6 žádostí celkem k diabetes:

Četla jsem i obecné podmínky, ani tam žádný omezení nevidím. A stejně to tak jako tak budou dvě žádosti, protože je to jiná položka Jakej je rozdíl, jestli se podají najednou nebo zvlášť?

Je tu někdo, kdo mi může z osobní zkušenosti potvrdit, jak to je?

Offline Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 15:24

Nevíte jaká je teď lhůta pro o doručení zboží ze Zalanda?

Online Miru
16922 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 16:04

Tak Betty 

různá. Něco přijde třetí den od zadání objednávky, něco i po týdnu. Záleží, odkud to jede...

Ale vždy píší, kdy přibližně zásilka dorazí. Často se stane, že dorazí dříve než avizovaný termín

Offline Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 16:47

Miru dekuji