"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mini
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 16:17

Malenge domácí pozřeby Kudrnáč v Bělehradské

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:04

Tabea jídlo neporadím, ale jsou tam myslim potřeba zajistit vstupenky dopředu, my byli v sobotu v katerinsky a tam to bylo v pohodě, ale punkevni hlásili vyprodáno 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:22

Potrefenáhusa vstupenky určitě dopředu! TabeaMy jsme, myslím, jedli v nějaké hospůdce přímo u té vyhlídky do Macochy. Byla tam podle mě jediná. Žádný zázrak, co si pamatuju, ale už úplně nevím.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:40

Potrefenáhusa Evaeva vstupenky už mají.
Dost mě zaujala ta speciální prohlídka v jeskyni Výpustek a ještě víc v Sloupsko-šošůvské.

Tentokrat ne, ale povedu to v patrnosti.

Kdo tam už byl? Mulen ?

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:47

Tabea myslím že len tá reštaurácia nad macochou, ale zas tam ide lanovka tak sa zveziete. Jedlo už neviem aké bolo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:53

Tabea myslím, že ve výpustku nebo v Kateřinské dělají dětské prohlídky. Tam není takový nátřask, ale taky to chce rezervaci. Ale oni tam jedou asi jen na otočku, že? Tak to jim budou stačit ty Punkevní. My pak jeli nahoru lanovkou, ale dá se to v pohodě vyjít. No a zastavit se na chvíli v tom domě přírody, myslím, že by se to mohlo líbit i větším dětem, je to tak na půl hodiny hodinu podle zájmu, hned vedle je parkoviště pro ty Punkevní jeskyně.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:53

Malenge já ji kupovala v papírnictví se školníma potřebama

Offline Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 17:55

Tabea Znám, jsem domácíVýpustek je technická památka, je tam zachované vybavení podzemního krytu pro komunistické papaláše v případě atomové války.

Sloupsko-šošůvské jeskyně mají dva prohlídkové okruhy, z nichž ten delší je hodně dlouhý tak skoro na dvě hodiny, ale stojí za to ho absolvovat. Nebo se dá domluvit prohlídka Po stopách Nagela do spodních pater, s jednoduchou speleo výbavou. Nejsem si ale jistá, jestli to je pro děti.  

Na jídlo bych opatrně doporučila hotel Skalní mlýn, kde končí silnice pro auta. Je tady možné zaparkovat a odtud odjet k Punkevním jeskyním silničním vláčkem, případně ještě pak vyjet lanovkou na horní můstek Macochy.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:21

Evaeva ten Dům přírody jsem jim už naplánovala.

Měla jsem pocit, že o něm psala Potrefenáhusa , tak jsem googlila. 

Řvousenka diky moc za tipy! Máma hned naplánovala tu speciální prohlídku Výpustku na příští rok. A tu Po stopách Nageleho mám v merku, jen co nám to menší dítě doroste na požadovanou výšku 140cm. Z toho by děti byly hodně nadšený.

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:29

Tabea já byla na té zážitkové trase dvakrát a bylo to skvělý. Určitě tam chci ještě jednou, syn tenkrat onemocněl.  Ale tuším že pro malé děti to úplně nebylo.

Jinak Nagelova propast je hezčí zhora, z normální prohlídkové trasy, vynikne jak je mohutná . 

Vůbec tyhle Sloupsko-Šošůvské jeskyně jsiu moje srdcovka, hrozně ráda čtu knížku od Absolona, kde popisuje jak je zkoumal a jednou jsem do Nagelovy propasti i slaňovala

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:29

Tabea 140 cm? Tak to dcera čerstvě má

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:39

Tabea nejaka hospoda je myslim i dole, od vychodu z jeskyni jezdi vlacek na spodni parkoviste a zpatky,  jmenuje se to Skalni mlyn. Ale jak tam vari, nevim. Vnuk nema rad vysky, tak jsme k jeskyni jeli ze spodniho parkoviste tim vlackem.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:49

Mulen vidíš to, vidíš. Tak jsi mě tím uhranula, že jsem si to zapamatovala.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:50

Kokoska já doufám, že se všichni shodnou na stejným způsobu přepravy z parkoviště

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:54
Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:54

Tabea

z parkoviště můžeš buď vláčkem nebo pěšky a míří to na stejné místo, tak ani nemusí My jeli vláčkem, pak jeskyně, pak nahoru lanovkou, dolů, myslím, taky a pak jsme ještě dvacet minut koukali, jestli se pokaždé zavřou dveře Ale kluci byli malí, nebylo jim ani 3 a 5.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 19:40

Tabea V Blansku je super podnik BiBistro, majitel ma i Kohouta na víně v Brně. A ty výlety záleží kudy pojedou, můžou na Pernštejn, je tam nějaký nový okruh posledních majitelů Mitrovských, ale prý je to pro hodně zdatný, ale nebyla jsem. A pokud by popíjeli dál, tak v Bystřici n.P.  je v Centru Eden slavnost sklizně, je to takový skanzen. A někde jsem četla i sraz veteránů, což bych ti mohla jestě zjistit.

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:02

Kan díky moc, na všechno kouknu

Offline Malenge
4842 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:13

dzizisketa jezis, dekuji za nabídku, to neni nutné, mas ji pro sebe nebo Rostu? A kterou, jestli můžu vedet.

Tabea myslim, ze jen pri nejake akci, ja je tam jeste neviděla urcite. Potrebuji krabičku pro prvňáka, co sice ji relativně hezky, ale celkem specificky, pečivo jen suché, max. se žervé, ale žádná šunka/syr/salam. Ji nějaké ovoce, které mu určitě budu chtít dávat a hlavně potrebuji ten kelímek na jogurt, to bude záchrana na bílkoviny. Takze spis vic přihrádek. Starší ma úplně obyc, ten zase už tři roky chce jen chleba/housku se šunkou, což dostává a v oddělené části ma kopec zeleniny. 

Offline Malenge
4842 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:14

Mini JankaM dekuji!