"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. srpna 2025 10:05

Miru zkušenost mám jen s levandulovým proseccem od nich (žádný zázrak) a jednou osobní návštěvou, kdy jsem jen zírala na ceny všeho, je to továrna na peníze a tak trochu navoněná bída. Koukni na recenze na googlu, to ti dost napoví. Já bych je nákupem jejich výrobků nepodporovala

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 10:09

Pinot Noir Crocs mi nevyhovují tvarem, ale dřív dělali jedny se dvěma pásky, co mi seděly, ty byly super včetně materiálu. 
Teď nosím taky plastové ortopedické Peter Legwood, při nákupu mi je teplem tvarovali na míru.

Pokud je teda řeč o domácí/zahradní/plážové obuvi. Nikam dál bych se nevydala v žádných z nich.

Online Miru
16922 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 10:22

Mermaid 

...děkuju moc!

Já koukala na pár věcí na jejich eshopu, no, taky mi ceny přišly dost... Zas ale kdyby někdo napsal, že vše super, tak i proč ne.

Pak ale ještě, v některých přípravcích jsou složky, které mohou být pro citlivou pleť kontroverzní, tak kvůli tomu i cenám, se mi to nechtělo riskovat...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2025 10:39

continuity však já netvrdím, že jiné ortopedické pantofle jsou dobrý nebo lepší než birkeny. Ale třeba klasická teniska nebo i jiné sandále ohebné jsou, vůbec nemusí být bf

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 13:35
Reakce na Sweet Potato:

continuity Já jsem s ostruhou a fasciemi musela všechny birkeny dát pryč. Bylo to v nich úplně nejhorší. Jiné ortopedické mi vyhovovaly.

​Mně se v birkenech (různejch) chodí moc dobře! 

Ani ortoped mi žádný extra boty nedoporučoval, jen prej nesmím chodit bosa (to je teda doma za trest) a do normálních bot si dát gelovou vložku pod patu, pokud se mi tam nevejde ta na míru dělaná.

slniecko 

Pan fyzioterapeut má asi kámoše, prodejce crocsů

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 13:48

Když jsem si uhnala plantárni fasciitidu, tak jediný boty, ve kterých jsem mohla chodit, byly 20 let starý růžový Cross:-). Tak jsem si nadšeně objednala tyhle, ty sice vypadají dobře, ale jsou těžký, tak je moc nenosím.

Birkeny nenosím vůbec, nesedí mi.

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 14:37
Reakce na Sweet Potato:

Pinot Noir Crocs mi nevyhovují tvarem, ale dřív dělali jedny se dvěma pásky, co mi seděly, ty byly super včetně materiálu. 
Teď nosím taky plastové ortopedické Peter Legwood, při nákupu mi je teplem tvarovali na míru.

Pokud je teda řeč o domácí/zahradní/plážové obuvi. Nikam dál bych se nevydala v žádných z nich.

​Ty Legwoody se teď hodně doporučují, tady v nich myslím chodí celá nemocnice a naše fyzioterapeutka je taky má.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 14:49

Aranel Legwoody nosim doma i v praci. Jsou fajn, jen me mrzi, ze se ta hmota castym nosenim hodne vytahne. I kdyz koupim o dve cisla mensi nez mam nohu, tak jsou mi ty domaci po roce ve vsech smerech vetsi nez chci. Vytahnout a tvarovat teplem jdou, ale zpatky smrsknout uz ne.

Fysio, kdyz bylo fasciitide nejhur, mi ale taky doporucovala neco a la crocsy, ze jsou mekci na doslap. Birkeny ted uz snesu, ale tak den a hura zpatky do Hoka s vlozkama. Jiny sandaly vubec. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 15:29

999 Ten pouzivam, diky

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 16:02

mirajo Legwoody peru na 60 v pračce a trochu se tim vždycky stáhnou. Přišla jsme na to náhodou. Nemela jsem je s čím jiným vyprat než s utěrkami na úklid. Ty peru na 95. To mi přišlo už na plastový boty moc, tak jsem nastavila kompromis 60 Ale mam to vyzkoušený jen na jedněch hodně starých.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 16:04

mirajo Fakt? To je blbý. Mně se asi nevytáhly, nebo ne zaznamenatelně.

barbucha Bosa je pro mne dlouhodobě no-go. Jen si představim, jak chodim po tvrdém bosa, a už to bolí.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 16:06
Reakce na Pinot Noir:

Kokoska ta crocsová "guma" je na noze příjemná. Zajímavé, že nad plastovými birkeny se tu hromadně áchá, tam to nevadí? 

​Tak ja som Birky myslela korkove, gumove povazujem za boty do vody, na zahradu a podobne, rovnako ako Crocsy...keby mi kazal gumove birky miesto korkovych, divila by som sa rovnako. A do tej vody a na zahradu, tam podla mna komu co sadne, to nehodnotim.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 16:10

slniecko vymenila bych fyzioterapeuta:-)

​ano, myslim, ze to bude nevyhnutne  len to nezvladnem skor ako v nejskom oktobri-novembri

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 16:10

notna Dekuju za tip, mam taky jedny stary, tak vyzkousim. 

Sweet Potato U puvodnich domacich jsem z 39/40 vyrobila neco, co nosi muz a ma 43. Uz jen malinko domodeloval a jsou mu akorat

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 17:02

Sweet Potato 

Fakt je, že teď zrovna je mi chůze v pantoflích apod. příjemnější než bez, ale nejsem na to zvyklá, doma jsem chodila bosa celoročně, jen v nejkrutější zimě jsem natáhla ovčí pantofle. Teď jsem si na léto musela koupit jiný páč bych v těch teplejch chcípla (tyhle to jsou, a chodí se v nich dobře, ta guma je překvapivě měkká)...

Doufám pevně, že se to natolik vylepší, že zas nebudu žádný potřebovat, to věčný přezouvání mi leze na nervy.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 17:07

Holky, depilační pásky na obličej - používáte někdo? Koukám že v DM mají troje různý... ale nevím co vzít, aby to pak nebylo ještě horší, nenaskákaly mi pupínky a podobný taškařice

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 17:28

barbucha Pouzivam tohle pod nos a dobry, knir se nekona, nic nezarusta, alergie ja teda nemam.

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 17:47

mirajo Taky používám tohle, i ty další typy.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 17. srpna 2025 18:33

mirajo Aranel 

Tak já to zkusím!