"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 11. října 2017 19:19
Reakce na MP Meri:

poslať nejakej steampunkovej šperkárke?

Offline SunEclipse
3495 příspěvků moje polička 11. října 2017 19:32
Reakce na MP Meri:

pokud jsou mechanické, třeba by po nich sáhl nějaký sběratel

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 11. října 2017 19:34
Reakce na Berta:

Mám od ordinary jen buffet a ten hydratační krém s HA, používám to klasicky jako sérum + krém. Jako dobrý, ale zas žádný zázrak se nekonal, buď potřebuju ještě něco nebo na mou starou kůži už je to slabý 

Skoro mám radši na hydrataci ten krém-masku od Clinique, tu když namažu večer a nechám přes noc, funguje docela dobře. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. října 2017 20:11

Díky za rady, asi jsem se z důvodu neznalosti špatně vyjádřila, jsou to úplně obyčejné náramkové hodinky, normálně "moderní" na baterku (asi se tomu strojek neříká ...). Jak jsem psala, rozhodně nic starožitného. Jde mi prostě o ekologickou likvidaci, nahromadilo se mi jich několikero nefunkčních a nějak mám zábrany je prostě hodit do odpaďáku, ale už mě nebaví je furt přesouvat ze šuplíku do šuplíku. Myslíte, že by se to dalo vytřidit jako kov?

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 11. října 2017 20:48
Reakce na MP Meri:

no jestli ti na tom záleží tak bych to zanesla do sběrnýho dvora do kovovýho odpadu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. října 2017 20:51
Reakce na Berta:

Já se ještě vracím k Ordinary.. nastudovala jsem si  dle jejich doporučení použití  všech přípravků, co jsem objednala  :

Retinoid : odpoledne po  hydratujícím séru

100 % plant squalen denně -ale nevím jestli 1x nebo 2x  a zase opět po něčem hydratujícím

Buffet 2xd po vyčištění pleti 

vitamin C + HA 2xd

hyaluronic acid + B5 2xd

olej 1xd

A teď dotazy:

1) vitamin C s HA a HA s B5 asi nemá význam zaráz, až doberu to s B, pak začnu dávat   céčko

2) V podstatě mně vychází, že bych měla dávat  2xd na pleť po sobě  3-5 přípravků... není to moc? a hlavně v jakém pořadí?

3) u retinoidu a squalenu píší , že se má dávat po něčem hydratujícím, jako po čem?  Další nějaký přípravek na víc?

4) dáváte  pak po tom všem ještě nějaký krém?

5) retinoid  píší, že se má skladovat v chladu..máte ho fakt v lednici? Přiznám se, že  se mně nechce  lítat po schodech do kuchyně.. zvlášť ráno, každá minuta dobrá,že...

Sakra, nebylo by nejlepší  vzít čtvrtlitrovou láhev, slít to vše do jednoho  a  mazat se směsí? 

Jsem bezradná, lahviček jak v lékárně a ještě vypadají všechny stejně s malým písmem...  luštit, která je která, je taky pěkný opruz.

Prosím o odpovědi jasné, a  dle bodů...můj systematický mozek to ocení a nebude vás pak prudit dalšími dotazy..děkuji mnohokrát.

Když to čtu, tak jsem ráda, že mi stačí voda a odličovač. A ještě jsem i v těhle dvou věcech lajdák. Jinak bych na to potřebovala asi speciální školu

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 12. října 2017 13:29

Absolvoval jste někdy někdo kurz kreslení pravou hemisférou?

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 12. října 2017 13:37
Reakce na MP Meri:

taky jsou po Praze skoro všude kontejnery na elektroodpad, já bych to hodila tam

Offline Sweet Potato
40529 příspěvků moje polička 12. října 2017 15:38
Reakce na Berta:

Sím, já

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 12. října 2017 15:54
Reakce na Sweet Potato:

Sím, já

A?  dojmy?  Je to k něčemu? Malovat  vůbec neumím   a když říkám vůbec, tak jako fakt vůbec...

Offline Sweet Potato
40529 příspěvků moje polička 12. října 2017 15:58
Reakce na Berta:

No, byly to přijemně strávené dva dny, taková arteterapie. Vyskočení z běžného života. Byla jsem tam s kamarádkou, stihly jsme toho dost i semlít. Asi by to i k něčemu bylo, kdybych si dál doma kreslila, což se pochopitelně nestalo. Někde mám asi schované i výtvory (před a po), ale asi je hned tak nenajdu. Pokusím se.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 12. října 2017 16:45
Reakce na Sweet Potato:

díky

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 12. října 2017 16:47

Sehnala jsem  známému, kterého baví hmyz, knihu, jejímž autorem je Prof. RNDr. Jan Žďárek, DrSc. . Nevím, jestli je to přílišná troufalost, požádat ho  o věnování do knihy a případně na něj nemůžu najít nikde žádný kontakt.   Co myslíte? A vím, že jsou tady šikovní pátrači, našel by někdo nějaký kontakt..email, adresu, sekretářku? Moc děkuji 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 12. října 2017 16:57
Reakce na Berta:

Nasla jsem,ze je externí pracovník katedry zoologie na přírodovědecké fakultě uk,tak bych zkusila napsat e-mail sekretarce

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 12. října 2017 17:50
Reakce na Potrefenáhusa:

Zkusím, díky. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 12. října 2017 18:01
Reakce na Berta:

Taky jsem byla na tom kurzu kreslení. Bylo to příjemné, vše v klidu a v pohodě.  1. den jsme se učily základy (byly tam jen ženy). Druhý den jsme kreslily portréty podle předloh a zvládly jsme to všechny neobyčejně dobře, i když jsme původně všechny myslely, že to nemůžeme zvládnout. Od té doby vím, že když budu chtít a budu ochotná tomu věnovat čas, něco pěkného nakreslit dokážu. 

Offline Sweet Potato
40529 příspěvků moje polička 12. října 2017 18:04
Reakce na Emi:

Taky jste "kreslily" gumou? To mě bavilo.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. října 2017 20:15

Tady se ví všechno - našla sem v hroznovým vínu takovýho bezbarvýho pavouka, nevíte co to je? Nefotila sem, rovnou ho vyhodila, ale teď mě to zajímá..

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 12. října 2017 21:21
Reakce na Ounz:

pavoučí mládě? Ty bejvaj bezbarvý.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. října 2017 21:24
Reakce na ice:

Byl velkej docela..a na jednom tom hroznu byla síť zmačkaná..tak leda že se čerstvě vylíh..ale to už se nedozvím kterej..