"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 07:31

continuity no s rozumenim problém není, ale s vymacknutim se teda obzvlášť ve stresu velký. Tabea by mohla vypravet

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 09:57

rasaNori Pohovor po telefonu už proběhl? Teda ten zkušební...

Drzim palec až to bude naostro!

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 10:06

eM jj, dnes si dáme opáčko:D

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 13:06

rasaNori normálně si napiš pár obratů na papír, co se tak na toto téma používá. Já jsem měla pohovor v NJ, poté co jsem němčinu aktivně ani pasivně nepoužívala asi fakt 10 let. Byla jsem připravená, ale hodně mě zaskočily otázky na které jsem vlastně neuměla ani odpovědět v češtině. Nejvíc závadná byla, co je pro mě pro práci duležité a já nedokázala říct větu aby mě ta práce bavila:D:D:D. Takže tak, je to stres, ale příprava dělá mistry no;)

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 13:16

rasaNori jo vlastně udělala jsem si na papír takovou myšlenkovou mapu, kudy by se mohl ten pohovor ubírat a snažila se do těch fakt top věcí, kterým se určitě nevyhneme prostě dát co nejlepší ty obraty, fakt jako co se reálně užívají a co dobře zní;). Ale já jsem měla rodilou mluvčí, češi to asi tolik nevnímají, když je ten význam trochu jinak. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 13:19

rasaNori i na to vymáčknutí pomůže to intenzivnější vystavení se jazyku. Natrenuj pár vět na ty základní témata: co jste doteď dělala, proč chcete dělat tuhle práci, co považujete za svůj největší úspěch. Ono se to dá využít i při odpovědích na další otázky. 

Ještě můžeš zkusit chat GPT, ja si s ní dělám přípravy. Zadám detaily ty pozice, společnosti a zkusím ať mi navrhne, co by se tak mohli ptát, co by je mohlo pozitivně naklonit a tak. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 13:22

Karja vidíš, a na to (co je pro člověka důležité) se dnes personalisti docela ptají. Díky za připomenutí. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 13:40
Reakce na barbucha:

​To je od vzpírání půllitrů a házení jednoho panáka za druhým, normálně namožený, no

​No kéž by!  Malej panák zelené, vhozen do studené desítky. Kde jsou ty časy?  

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:43

continuity napadly mě pro příbuzného, u kterého je riziko pádu a eventuálně potřeba vytočit nouzové volání. Má právě telefon samsung, se kterým já vůbec nejsem schopná fungovat. Na tu výdrž jsem koukala, jedny tam myslím měly tu výdrž delší, zbytek 40h. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:47

rasaNori

podle mě není důvod mít strach, mluvíš úplně v pohodě. Hlavní je nepodceňovat se a půjde to jak po másle.  Klidně z tý anglický části pohovoru bude víc vycukanej ten, kdo ten pohovor povede. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:55

Tabeatchýní jsme koupili nouzové tlačítko, předpokládá to, že neupadne do bezvědomí. Stačí jen stlačit a pošle to smsku. Vydrží to nabité rok,stačí, když to má na ruce (ona to nosí na krku, ale lze i náramek). Je to dost blbuvzdorne, ty hodinky musí sundávat, aby je nabil, myslet na to...  Ty novější hodinky mají i tu detekci pádu, ale to nepouzivam, neznám. 

Třeba bude podobná služba i u vás. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 18:13

continuity Jaké to tlačítko má tchýně? Tohle by bylo pro člověka, co je dost aktivní, chodí každý den na výšlap, začal zas jezdit na kole, ale bojí se sám, kdyby něco. Spíš jako bezpečnostní pojistka při zamotání hlavy nebo náhlé nevolnosti. 
Já minulý týden sletěla z kola (při odbočování doleva  mi kolo podjelo na tramvajových kolejích, co vedly rovně). Říkala jsem si, jestli hodinky nic nezaznamenaly, protože jsem se celkem rychle sebrala. Ale včera jsem koukala, že jsem měla nastavené, že má řešit pády jen při sportovní aktivitě. A protože to bylo asi 2 minuty poté, co jsem vyjela, tak hodinky ještě sportovní aktivitu nedetekovaly. Padat kvůli tomu nebudu, ale zpětně by mě to zajímalo. Řekla bych, že ten pád byl celkem razantní.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 18:37

Tabea Můj táta má telefon pro seniory a vzadu má sirenu. On má teda už druhej za rok, protože ztrácí cit v rukou a má ty tlačítka vymačkaný. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 20:56

rasaNoriJeště jsem si vzpomněla že pohovor v češtině, kde mě vyzkoušeli z aj jsem měla nedávno a ptala se mě personalistka na to, co budu dělat o víkendu. A to myslím požadovali angličtinu v denní komunikaci s materskou firmou. Takže někdy to může být i takhle easy. Hodně štěstí;-)

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 19. srpna 2025 21:13

Karja jojo někdo neumí odpovědět ani na to. I když uvádí angličtinu pokročilou... nebo ji moc neovládá ten, kdo se ptá. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 23:00

Tabea no to tlačítko nahlásí jen nouzovou situaci ne polohu, takže pro naši tchýní, co má perimetr 1km kolem baráku to jde.  

https://senzoor.cz/produkty/senzoor-klik-sos/?srsltid=AfmBOorQyrWcu_8yTfn2HDdeju-uEl6U26qWFp-GStjzNhMYA69gbfQN

Pro ty vaše účely fakt ty hodinky, ale já detekci pádu nepoužívám, tak nevím, jak moc je to spolehlivě. Měla jsem na starších nastavený poplach na 3x stisknutí, pak to podle i polohu a tuším ji nějakou dobu odesílá, ale k tomu potřebuješ telefon, co funguje. 

Jinak na zbytek věci jsem s Galaxy watch spokojená, akorát s nimi neplatim, nefunguje to s každým terminálem spolehlivě a musí se pak ty hodinky zamykat, což je taky trochu voser.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 23:04

bublifuk měla jsem jednou na pohovoru kluka, který měl napsanou angličtinu B2 a nezvládl odpověď na poslední záchranné laso, které hodila personalistka: jaké jsou vaše koníčky. Tak to nevím, co si myslel, že tím dosáhne, zvlášť ve společnosti, kde je půlka manažerů cizinců. 

Ale teď jsem měla štěstí, většinou mluvili líp než já. S poslední holkou, cizinkou, jsme už u ty angličtiny i zůstali.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 08:07

continuity tak teď jsi mě trochu uklidnila:D

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 11:45

continuity Oni se lidi někdy zaseknou na tom, že si nemůžou vzpomenout, jak se řekne "pěstování orchidejí" nebo "vyvolávání fotek", místo aby si svižně vymysleli, že rádi jezdí na kole třeba. (Protože ty koníčky nebude nikdo prověřovat a jde o tu plynulou řeč)

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 11:49

Aranel

jenomže on se předtím zasekl na třech jiných pracovních dotazech. Ja už nad tím zlomila hůl před dlouhými minutami, personalistka se pořád snažila zachovat mu tvář.