Garfie mně se líbí ten podnět od moora o případném dorovnání v případe prodeje do určité doby (5 let?).
Jinak u nás v rodině obvykle není nic k dědění, protože je rozděleno předem.
Jos Já jí napsala, že by to taky maminka mohla na bráchu přepsat (on je benjamínek, takové to nejhýčkanější dítě, ale to není nic proti němu, je fajn, spíš o postoji maminky) a vyplatit je ona a to by určitě nechtěla.
Maminka se totiž hrozí i té nabídnuté částky, že je to moc a pozemek má cenu ani ne poloviční...žije v cenách před dvaceti lety.
moora Makara Jo, to je dobrej podnět, to jí napíšu, dík! I když myslím, že prodeje se asi moc nebojí...
GarfieTakze by potrebovala penize ale maminka tu muze byt jeste deset patnact let nebo to brachovi prepise za zivota. To bych asi udelala ja, kdyby se moji synove dohadovali v podobnem duchu. Vse by dostal ten, co by dum neprodal.
Jos
Přesně tak. Maminka by ostatním dětem určitě něco dala, ale to se pohybujeme spíš v desítkách.
Garfie kamaradka si muze nechat udelat orientacni odhad. Stoji kolem 750kc za nemovitost a udelaji od stolu. Ta cena neni trzni ale je to cena pro dedicke rizeni napr. Bylo by to asi ferove pro obe strany pracovat s nejakou urcitou hodnotou te nemovitosti.
Vse by dostal ten, co by dum neprodal.
ty jo, to mi prijde hodne nespravedlivý...a jak to chces zajistit?
Jos To je taky dobrý nápad.
Potrefenáhusa proc nefer? Muzes darovat za zivota a nechat si vecne bremeno. Pokud by u nas nastala situace, ze tteba jednou jeden syn se odstehuje do zahranici a druhy bude chtit zustat v Praze, tak rodny dum prepisu pak na nej a druhy dostane "zbytek". Muzu se prece rozhodnout, co s dedictvim bude a vidina ze to prodaji, aby se podelili rovnym dilem....z toho je mi smutno
Garfie já souhlasím se všemi tady. Pokud kamarádka potřebuje peníze a nabízená cena je nízká, nebyla by varianta domluvit se na nějakých splátkách zbytku?
Jos no prijde mi, ze by se mel clovek snazit ty deti podělit nejak rovnoměrně, jinak to udela presne tu hodne zlou krev. Dům napul bych se taky snažila nedělit, ale pak to těm ostatním nějak přibližně dorovnat nějak jinak, ne vždycky to jde
Mohučanka my mame posledni sezeni u notare za par dni. Chteli od nas odhady, dali i kontakt na odhadce. A bylo to cele v mailove korespondenci, jen jsem zadala info o stari stavby, rekonstrukcich, mistnostech. Proste rovnou, co po me chteli.... Oni si pak vyjedou vymery z katastru a srovnaji si to s cenovou relaci, za jakou se prodava v te dane lokalite a poslou ti zaver. My s mamou nejsme vubec ve sporu, takze je nam tahle cislovka jedno. Notari to jedno logicky neni kvuli vypoctu odmeny za rizeni. Ale pokud by sporu bylo, musel by nekdo projit a spocitat skoro i sklenicky
U nás zatím žádné problémy s dědictvím nebyly. Babička měla závěť, která reflektovala, že jeden byt předala synovi už za života. Každý věděl, která nemovistost případne komu.
Uvidíme, jak to bude z druhé strany. Zatím je to tak, že chatu mají táta a strejda dohromady, ale prarodiče ještě žijí. Tady to asi bude ještě zajímavé, spíš teda stran údržby.
Jos jo, takhle jak to píšeš, už to vyznívá jinak
Garfie aha. Stejně mi přijde lepší to bratrovi přenechat, ale nesmí mít pocit, že jí nějak natáh no. Ten odhad zní jako dobrý tip.
Jos aha, aha, díky za info. Já myslím, že u nás to bylo tak, že táta řekl svému bráchovi, který je stavař, že potřebujeme spravedlivě odhadnout barák, protože chce rozdělit majetek, dokud je naživu, a strýc k nám poslal odhadce.
Potrefenáhusa jj to souhlasim, asi nejsme ve sporu. Proste neni jeden spravny postup, jen je fajn to nenechat vyhnit aby se pak potomci servali u notare jak kone. Tady priklad u Garfie mi prijde, ze to resi dobre. Jen je potreba to trochu uhladit, aby byli nakonec spokojeni. A zprvu mi prislo, ze ta kamaradka jako ceka, kolik by to dalo z prodeje. Pritom ta maminka jeste zije. Takhle kdyz se dohodnou tak muzou za dvacet let sedet na zahrade pred chatou a grilovat i s bratrem a vzpominat na stare casy. Jsem naivni no ![]()
Jos Maminka žije, ale nijak na chatě nelpí, klidně by ji prodala, i když raději asi bude pokud zůstane v rodině. Jakoby tam nehraje žádnou roli, kromě toho, že do toho vstupuje a lobuje za bratra. ![]()
Jos Maminka žije, ale nijak na chatě nelpí, klidně by ji prodala, i když raději asi bude pokud zůstane v rodině. Jakoby tam nehraje žádnou roli, kromě toho, že do toho vstupuje a lobuje za bratra.
V tom pripade co najskor predat bratovi pod cenu (pokial to nebude vyslovene zlodejina), lebo sa maminka moze medzitym rozhodnut to nanho prepisat "len tak".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.