"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 23. srpna 2025 08:47

shark cetla jsem a napsala :)

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 23. srpna 2025 16:44

stes 

Tak vzhledem k tomu, že balkón nevytírám denně, bohatě stačí když to tam spadne na zem, případně do přilehlýho květináče. Vyzkoušeno za vás

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 08:24

Vie mi niekto poradiť plavkovu podprsenku, bez kostic, veľkosť cca 90F, široké ramienka, nie okolo krku?

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:00

Takový debatní dotaz do pléna...jaký je váš názor na dělení nemovitosti mezi sourozenci? Řešíme to teď s kamarádkou, její bratr by chtěl odkoupit rodinnou chatu za relativně slušnou, ale pochopitelně menší částku, než za jakou by se dala prodat. Kamarádka na ni nejezdí, citový vztak k ní nemá, ale raději by počkala, až půjde do dědictví a prodala, podělila se rovným dílem, je ale jediná, ostatní sourozenci nemají problém. No a naše holčičí skupina se nemůže shodnout, jak reagovat. Tak mě to docela zaujalo...

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:08

Garfie ja osobne bych do dedictvi necekala, pokud by tu chatu vyuzival. U nas v rodine se vzdycky vsechno podelilo mezi deti jeste za zivota, neresilo se, jestli uplne rovnym dilem, byla to proste dohoda. A u muze maji v planu se on a jeho starsi bratr na jakekoliv dedictvi vykaslat ve prospech mladsiho bratra.

On se taky muze ten bratr dohodnout s rodici, aby mu tu chatu rovnou prepsali a kamaradka nedostane v dedictvi nic. Blokovat treba opravy a vyuzivani v zajmu teoretickeho dedictvi, kdy se to pak jeste rozmelni na ruzne podily, a o neco vyssi ceny, mi prijde sobecke. Zvlast, pokud ostatni souhlasi. Muze prece tu cenu s bratrem nejak soukromne doresit.

Plus mi prijde skoda celat na dedictvi a prodat to pak za vyssi cenu, kdyz je tady nekdo z rodiny, kdo o to ma zajem a pak by treba ostrouhal. To taky asi rodinnym vztahum uplne neprospeje.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:12

Garfie pokud by měl bratr zájem chatu využívat a já ne, ráda bych mu svůj díl nechala "pod cenou". V naší rodině teda, těžko radit jiným. 

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:16

A bratr k chatě vztah má? Co když se ji pak rozhodne prodat? Jak moc to sestru naštve?

Online 999
19839 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:17

Garfie Vzhledem k tomu, co už jsem v okolí viděla, jakmile se řeší dědictví, tak bych mu to na místě kamarádky prodala. Ty rozhádaný rodiny, sourozenci, kteří se měli rádi a teď spolu nemluví... řekla bych, že to za žádný prachy nestojí.

Offline stes
9318 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:21

Garfie mám to jako Pinot Noir. A taky jsem to kdysi udělala se segrou a chalupou po našich, kam jsem jezdit nechtěla a ona jí chtěla pro synovce.  Pokud jsou vztahy mezi sourozenci cajk, tak mi přijde skoto blbý to řešit jinak. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:24

Garfie Já jsem taky team prodat bráchovi  pod cenou. U nás se připisuje za života, je v tom vidět lépe ta vůle a okolí nemá problém to respektovat. A s dožitim taky nebyl nikdy problém.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:27

Garfie my jsme taky v naší rodině dělili nemovitost "pod cenou" ještě za života mého táty - tedy pod tou prodejní. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:39

Tak to se všechny shodneme, mně to taky přijde úplně normální. Já se třeba dědictví po tátovi úplně vzdala ve prospěch ségry. Kamarádka je taková nahnutá, trochu ji ta žádost zaskočila, takže s tím nedokáže přesně naložit. A jedna z party ji přesvědčuje, že by měla vytřískat co nejvíc a mně je to úplně proti srsti. 

Sweet Potato Argumentuje právě tím vztahem, tak snad jo! Navíc se rozvedl, ženě nechal dům, tak asi má potřebu něco vlastnit. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:54

Já bych ten svůj hypotetický podíl bráchovi samozřejmě prodala teď, když to chce řešit takhle vlastně férově. A ještě bych byla ráda, že jsem se zbavila potenciální budoucí starosti

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:55

Garfie ja bych taky prodala v rodine pod cenou. Jestli bude cekat na dedictvi a bracha tu chatu chce, udela to zlou krev uz ted

edit: muzou se i dohodnout tak (a zakotvit to do smlouvy), ze pokud by ji v budoucnu prodal za cenu vyssi, dorovna ten rozdil sourozencum

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:59

moora Jj, máš pravdu. Problém je, že ona opravdu potřebuje peníze, není na tom finančně moc dobře a i drobný rozdíl má význam. Já jí nemůžu říct naplno, ať se na to vybodne, protože pak uslyším něco jako "tobě se to mluví...". 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 10:03

Garfie Jestli potrebuje prachy ted, tak cekat na dedictvi neni uplne vyhodny. Odhlidnu-li od toho, ze to muze bejt buhvi kolik let, tak taky to nemusi bejt nic, ze...

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 10:04

Garfie

Asi hraje roli i to, v jak dalekém horizontu je to případné dědické řízení?

A jestli chatu teď někdo užívá, nebo chátrá?

Jinak ano, taky bych byla pro prodej. Pokud je ale ona potřebná, nehrozí, že do budoucna bude stále zkoumat ceny nemovitostí a spekulovat, o kolik "přišla"?

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 10:06

mooraOna na to určitě nakonec přistoupí, teď spíš mluvíme o tom, jak moc ji to bude bolet.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 10:11

Sweet Potato Tak patří to mamince, které je přes 80, aktuální potíže nemá, ale nikdy nevíš. Chata se užívá a přitom chátrá, je to spíš tak, že tam občas někdo vyjede. Ona určitě nepůjde proti sourozencům, ale trochu ji to asi bolet bude. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 10:11

Garfie taky bych prodala brachovi ted. Jestli tam on bude jezdit a zajem ma uprimny. U nas v rodine je dedictvi taky pokazde dost narocne na vztahy. A ty chaty casem nemusi byt ani dobre prodejne. Taky muze kamaradka vlastne o penize prijit a jeste si zkazi vztahy s bratrem...