"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
43215 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 13:50

Spíš taková anketa, mě už to moc netrápí, řešit to bude někdo jinej, ale přeci jenom mně zajímá názor jiných. Zjistila jsem, že kolegyně má každý čtvrtek v kalendáři soukromou schůzku do půl desátý. 

Nemáme pevnou pracovní dobu, ale takové nepsané pravidlo, že začínáme schůzky plánovat v devět. 

Příjde vám to v pohodě/měla se předem domluvit/udělali byste to nějak jinak. 

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 14:04

continuity Teda není jasné, kolik čtvrtků má takhle obsazeno, ale moc v tom nevidím problém. Prostě dala jasně a dostatečně s předstihem najevo, že není k dispozici (třeba chodí na nějake pravidelné rehabilitace nebo tak). 

Ale uznávám, že my máme štábní kulturu velmi rozvolněnou.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 14:17

brrr

čtyři měsíce. Nezjišťovala jsem co to je, ale rehabilitace má napsané jako rehabilitace. To jsou zas jiné dny

Jak říkám, spíš mě to zajímá, řešit to já už určitě nebudu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2025 14:20

continuity tak jestli je to jen nepsané pravidlo, tak bych tu půlhodinu neřešila. Ale určitě by pomohlo vědět, o co jde.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 14:25

Evaevajá to nevím.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 14:25

continuity Pokud by to nebyla moje podřízená, tak by mě nenapadlo se o to zajímat. Pokud by mi to překáželo ohledně nějaké naší společné schuzky nebo bych to měla vědět pro společnou práci, tak bych se jí zeptala, co je tam ten čtvrtek, jestli to můžu plánovat od 9 nebo jak to tam má.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2025 14:55

continuity jo, já to pochopila. Spíš kdybys to hypoteticky řešila dál.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 15:12

continuity názor jiný můj je, že pokud je to kolegyně a ne nadřízená, není to moje starost a je mi to fuk. Pokud by to neznamenalo, že každej čtvrtek ráno za ni budu muset něco udělat já, to bych se už zajímala.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 15:26

continuity tak treba ja si do pracovniho kalendare pisu i soukromy veci. To, ze tam nekdo neco ma, neznamena ze nebude sedet u stolu v kancelari nebo pracovat ne? 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 15:40

711990 Tak to bych řekla, že to právě znamená, že bud tam máš pracovní věci nebo tam máš osobní věci a to znamená, že nejsi k dispozici.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 15:56

continuity my taky nemame danou pevnou pracovni dobu (bohuzel ani nemame sledovani pracovni doby, coz je teda pekne na nic, az letos se mi podarilo zkrouhnout moje, samozrejme neplaceny, prescasy a delat opravdu jen 40 hodin), napisu, jak to chodi u nas:

bezne si davame OOO uprostred dne na veci, co potrebujem vyridit. klidne si dam i kadernika a napracuju. nebo chodim do gymu 10-12 dopoledne. zadny kolega ani nadrizeny se me na to nikdy neptal. taky chodim treba do officu na dopoledne, pres poledne si dam dlouhou pauzu, projdu se domu, uziju svetla a pak dam druhou sichtu pozdeji vecer.

na druhou stranu, kdyz mame incident nebo je potreba neco urgentniho, tak nabehnu v sedm rano a resim.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 15:59

continuity tak pokud nemate pevnou pracovni dobu, taky bych to asi neresila, resp. nevim, jak vymahat, aby to nedelala. Ja mam zase opacny problem, bezne mi nekdo planuje nedmitnutelne porady mimo pevnou pracovni dobu na 8 rano

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:03
Reakce na Evaeva:

continuity tak jestli je to jen nepsané pravidlo, tak bych tu půlhodinu neřešila. Ale určitě by pomohlo vědět, o co jde.

​zas pokud neni dana pevna doba, kdy zamestnanci museji byt pritomni (priklad 9-14), tak neni relevantni, o co jde. 

v jednom z minulych zamestnani jsme to tak meli, proste 10-15 povinnost byt k zastizeni, zbytek flexibilne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:07

Lilly_Ku máš pravdu, ale zároveň, pokud je to sice nepsané, ale všemi dodržované pravidlo, tak bych řekla, že dobrý důvod pomůže si to "obhájit".

U muže mají core time, ale zase pokud občas během toho není k dispozici a dá to vědět dopředu, tak se nic neděje.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:16

Evaeva jj, kdybychom meli core time, delala bych to stejne.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:38

711990 ne, nemůže se zúčastnit schůzky, takže tam má něco takového, že pracovat nebude. 

Já si teda dávám do kalendáře všechno, ale když mají něco děti, tak si to označím jako volný čas. 

žluťásek

Je to moje podřízená. 

Lilly_Ku 

No u nás je pevná pracovní doba od těch devíti, ale nevynucuji to moc přísně v naději, že to lidí ocení a třeba i vrátí jinak. Takže, když si někdo něco potřebuje zařídit, tak to moc neřeším, pokud má práci hotovou. ale tohle mi už přijde trochu nad rámec toho, co se dá jednostranně udělat bez předchozí domluvy. 

Alespoň ja to tak nám. To, že šéf neprudí kvůli deseti minutám není bianco šek na vše. Ale právě nevím, jak to maji jiné generace, proto se ptám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:41

continuity tak je pevná nebo není?

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:51

monis tohle dela muz podrizenym. Kolikrat v sedm rano schuzka. A taky vecne prepadovky podrizenych, jestli jsou na pozicich. Ale oni maji zajimavou pracovni politiku, jeste jsem nezazila dovolenou, kdy by muz neresil neco vzdalene xy hodin klidne z auta. Ale zas na jejich obranu, kdyz prestane fungovat linka na vyrobu dilu, musi se to resit okamzite. Jinak je muz flexibilni a kdyz je potreba, zrusi schuzky a neco neodkladneho (doma) zaridi. Z ceho ale totalne rostu, je jedna jeho kolegyne z vyvoje VW, ktera vola klidne v pul sedme rano, v osm vecer, vikendy dovolene a proste chce okamzitou reakci. Na tu jsem dost alergicka, protoze tohle je uz neobhajitelne. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:52

@continuity Pokud je to tvoje podřízena, tak to ti mela dat vědět a domluvit se....to si neumím představit, že bych udělala a nerekla to šéfovi a třeba svoji spolupracující kolegyni....Jsem mladá generace jo, moji kolegové jsou ještě mladsi, ale taky by to komunikovali. Když mám nějaké nepravidelne lékaře, tak to neřeším, ale zaplacnout si takhle každý týden a neobeznamit s tím nikoho je teda už za hranou

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 16:53

Evaeva

pevná celofiremě ve směrnici je, v týmu mám zavedenou docela flexibilitu - potřebujeme fungovat v různých časových pásmech, ale o té deváté to říkám na rovinu a všichni to dodržují. (já sama jsem se musela podívat do směrnice, jak to vlastně  je). Kdybych to řešila, tak tu směrnici na ni samozřejmě vytáhnu. 

Ale na to jsem se neptala. Mé totiž nenapadlo, že si to někdo vyloží až takto benevolentně, proto se ptám jak to mají jiní.