continuity Taknbejdo zkouší hranice, u kámošky v práci třeba mají takový benevilentni homeoffice, aneb když kocour není doma, myši mají pro. Mají povinnost být 4 dny v kanclu a nejsou, jako já bych to nelajzla, třeba jednou za čas, ale ona fakt je doma místo jednoho dne každý týden dva dny minimálně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity proste zalezi na tom, jestli to je nepsane pravidlo (jak znel tvuj puvodni prispevek) nebo firemni policy.
Jos zas já to mám tak, ze schůzky plánují i v té nepovinné době. To bychom fakt nic neudělali, kdybychom se potkávali jen 4,5 hodiny a ještě v tom oběd.
Jestli je to v osm ráno nebo v pět, spíš závisí od kultury, třeba můj šéf chodí brzo a brzo odchází. je to o domluvě, ale vyšší bere, takže se obecně očekává, že takže já se přizpůsobím jemu. Jediné, čemu se trochu vzpírám, kdyby to melo byt pravidelně brzo ráno a zároveň v kanclu.
continuity tak jasne. A on ti tu asi nikdo jasne neodpovi, protoze kazde precoviste to ma trochu jinak a co je jinde neprijatelne, je nekde standard. Nicmene pokud potrebujes naplanovat schuzku na devatou i s ohledem na zbyle kolegy, tak bych to proste s predstihem dane podrizene oznamila. Zas nemuzes vychazet vstric uplne vsem pozadavkum.
V rámci týmu je to nepsané, vyřčené, ale dost flexibilní pravidlo. My máme spoustu věcí jinak než zbytek firmy. Když třeba někdo v noci cestuje nebo má v sedm večer call s Amerikou, taky ho ráno nemlatim směrnici po hlavě, že není v devět na značkách. Ale to předpokládá nějakou kooperaci i z té druhé strany.
Jak tak o tom uvažuji, budeš mít asi pravdu, ona to bude zkoušet. Kdybych nekončila, asi si ji trochu podám, ale teď už to je na jiných. Akorát bude mít šéfa v jiném městě, takže to bude už očividně úplná maňana (což skončí tím, že někomu rupnou nervy a bude se akorát řešit jestli dohodou nebo organizační důvody).
Jak ani nepotřebuji přesnou odpověď, jen mi přišlo zajimave vyvolat nějakou diskuzi, jak to teď vůbec chodí. Já jsem stará škola zvyklá pracovat od nevidím do nechápu a rozhodně to nechci prosazovat jako nějaký standart. proto mne zajímá, jak to mají jiní, protože se mi zdá, že jsem sklouzla do opačného extrému.
Ale problémy jsou jen s touto jednou kolegyni, zbytek týmu je výslovně v pohodě.
continuity Hele třeba to bude dělat nějak šikovne:D. Tak to je nějaká mladá buchta ne? Tak to bude nějaký ten gym nebo plavání:D. Pak nechtěj zaměstnávat ženskou s dětmi, mladí mají zase svoje specifika. Což mi připomíná, že mi volal člověk vysoko postavený ve firmě, že vlastně tu naši schůzku musí odložit, protože jde večer předtím na oslavu a neví jak tam dopadne. To mi řekl padesátiletý chlap, schůzku, která má nějakej casovej kontext,člověk co mi řekl, že neradi zaměstnávají ženy(!!!!), žádnej floutek od kopírky, co je mu všechno jedno, ale co všechno ví a zná, řídí nejlíp . Tak říkám kolegovi, tohle by ti žádná ženská neřekla a on, no ta by hlavně ani nikam nesla:D:D. Takže mě třeba říká šéf, když si překládám schuzku, ať říkám klientům, že mi tam koliduje jiná práce a ne že nemůžu kvůli školní besidce (true story) a pak ti dospelej chlap řekne, že on odjíždí ve 4 na hokej, takže schůzka na kterou 2 hodiny jedeš a je jednou za rok je prostě do 4:D...takže já nevím už co dneska s těma lidma je:D
continuity já bych jí možná na odchodu řekla, že bys jí to bez nějakého vysvětlení jako standard do budoucna netolerovala, že už to řešit nebudeš, ale u nového šéfa může narazit. Teda jestli si to upozornění zaslouží. Jsem tolerantní šef a nebazíruju na minutách, ale dokážu být i nepříjemná, když zacítím zneužívání.
Jos Když jsem dělala v Pze (a se stavbařema jsem nepřišla do styku), bylo mi blbé volat někomu před devátou. Návrat na rodnou hroudu mě rychle vyléčil, to byly telefonáty třeba i o půl sedmé ráno.
A už vím, že nesmím do inzerátů dávat své telefonní číslo. Ačkoliv píšu, ať zájemci o brigádu volají pouze v pracovní době, vždycky zavolá někdo o víkendu. Tak ti majísmůlu rovnou.
Karjajá jsem klientům nikdy nevysvětlovala, proč potřebuji něco přeložit. Prostě se něco stalo, že nemůžu. Jestli musím na besídku, zlomila jsem si ruku nebo něco hoří u jiného klienta je fakt nezajímá a nemusí zajímat.
Ale muž má partnera v Německu a jejich kontaktní osoba pravidelná absolvuje jen pulku pravidelného Status callu, protože musí pro děti do školky. To zas přijde divné mně, já bych se snažila si minimálně domluvit jiný termín, než se každý týden omlouvat.
continuity tak jestli to všem říkáš, že v devět na značkách, tak bych čekala, že se zeptá, pokud tam chce mít něco pravidelně.
Karja muž si ty věci píše akorát do systému. Teď bohužel tak jednou týdně tam má něco i v tom core, nikomu to osobně nehlásí, píše akorát "nejsem v práci". Ale zase když tam někdo chce naplánovat velkou schůzi, tak se ptá, jestli je to něco neodkladné.
continuity treba si ten kolega mysli, ze status cally jsou ztrata casu :D
a jestli muze kazdy tyden na pulce callu chybet bez toho, ze by to pusobilo zadrhele v cirkulaci informaci nebo rozhodovani, tak ma mozna i trochu pravdu :D
to tak na odlehceni.
jinak z tehle diskuze pro me vyplynulo, ze rozhodne nemam menit zamestnavatele :D
na obdobne tema, v nasem tymu mam kolegu, ktery pracuje odhadem tak 20 hodin tydne, takze ten mnou vyse popsany benevoletni system pekne vosira. zadny z uz tri manageru naseho tymu za posledni dva roky nebyl schopny nebo ochotny s tim neco udelat.
ja osobne uz toho mam dost, ma to nasledky pro mou praci a proste uz me to nebavi, takze po dvou letech davani feedbacku kolegovi i nadrizenym, ktery k nicemu nevedl od ledna menim tym a viel glück.
continuity jj tohle byla taková situace,kdy to bylo domluveno hodně dopředu, na celý den, a jako argumentace rodinnými duvody mi přišla lepší než argumentace jiným klientem, to je jakože takový jakože ho stavíš na druhou pozici...Prostě já to radši říkám popravdě, že se jedná o rodinné duvody, zas do detailu, jakože jdu na oslavu bych taky uplně nešla:D:D:D
continuity no tak to pravidelne brzo rano a prezencne v kanclu je ta nase porada v 8 a pak je hrozny diveni, kdyz nekdo nestiha (my rodice deti, co rano odvadime deti).
Jinak jak ta diskuze postupuje dal, tak to chapu tak, ze podrizena proste zkousi. V kazdym pracovnim kolektivu je takovy jedinec. Akorat je pak blby, kdyz se kvuli takovym utahuji srouby vsem, jako ted treba u nas.
Muž si dost stěžuje, takže to asi v pořádku není. Tam je milion jiných problémů, tento je takovy, co má řešení na pět minut.
Karja mužův kolega se jednou omlouval, že musí jít, že má dcera důležitou akci. Ano, šlo o besídku ve školce
Ale řekla bych, že dobře poukázal na význam té akce pro to dítě
continuity ja sem asi nepochopila v cem je problem. Chybi kazdej tejden v kancelari a misto v 9 prijde v 11? Nebo pracuje z domova a ty mas pocit, ze kdyz tam ma blocker tak ze se nezucastni? Nebo ti declinovala ten meeting? Ja jsem z vyjadreni "neco ma v kalendari" pochopila, ze planujes meeting a koukas ji do kalendare.
Candance Jestli ti to ještě k něčemu bude, naši puberťáci říkali, že iPhone bud 17 anebo 15. Z 16 pry pouze pro max. Důvodem je prý hlavně kamera/foťak. Samozřejmě říkali spoustu podrobnosti, kterým já nerozumím a nedokážu to reprodukovat ![]()
Já mám kalendář mimo pracovní dobu vyšeděnej. Nefunguje to stoprocentně, ale většinou jo. Když mám call s USA a zároveň s Indií nebo Filipínami, tak se přizpůsobím a přijmu i čas mimo normální pracovní dobu, pokud zrovna nemám sedět u doktora. Když jsem já jediná z Evropy měla cally s USA a musela děti vyzvednout ze školky, tak jsem to hned na začátku řekla, že když se bude přetahovat, tak beze mě. Většina lidí má děti a chápe, že je třeba se o ně někdy postarat. Kalendáře většina lidí ve firmě, ani já, otevřený nemá. Když mám doktora, tak si udělám termín a označím ho out of office, nebo když musím něco půl hodiny řešit soukromě na telefonu, jen si to vy blokuju jako schůzku. Máme píchačky, můžu si odpíchnout rovnou v pc.
continuity jestli je to kolegyně a ne podřízená, tak si to třeba domluvila s vlastním šéfem a ostatním je do toho kulový. Jestli je to podřízená, tak bych jí už dávno oslovila, pokud je někde psáno, že má být v práci v devět.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí