"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 11:40

Pinot Noir viktorka_od splavu jj mám to stejně, ale spíš je to dané asi tou firemní kulturou a jak to tam prostě se schůzkami mají. Ale nemyslim si, že je to obvyklejší pojetí, to spíš to naše;)

Mě by nenapadlo si dávat do kalnedáře něco, co by zároveň ale znamenalo, že jsem volná. Nebo osobní záležitost, která by ale značila, že zároven mužu pracovat - to třeba vůbec nechápu:D:D:D

Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 11:56

711990ať si každý dela co chce, ale ať pak nezamestna deset lidí zjišťováním proč se mu ztrácejí emaily od kolegy. 

Já jsem obecně alergická na časové úspory, které znamenají, že se ta časová zátěž jen přenese jinam, pokud to "jinam" za to není explicitně placené. 

Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 11:59

Karja je to normální zdravá kultura. Já jsem fakt fluktuant a tohle jsem zažila jen jednou a ještě i tam to delalo jen pár lidí. 

V Outlooku je možné nastavit jaká ta schůzka je - soukromá, obsazeno, mimo kancelář, práce odjinud, nezávazná nebo dokonce volno. Když se s tím rozumně pracuje, je to úplně transparentní - aniž by mi nekdo musel veřejně říkat, že jde na terapie. 

Já jsem teda že CV už vyhodila skill Time Management, ale asi si to tam zas vrátím.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 12:46

711990 ja teda nesnasim, kdyz nekdo svolala schuzku bez toho, aby se podival, jestli to neni v konfliktu s vecmi, ktere uz v kalendari mam, to prece pak trva mnohem dyl tu schuzku naplanovat, kdyz mu postupne lidi odmitaji a musi to presouvat?? Naplanovat pak poradu 7 a vice lidi je silene.

taky si davam do kalendare jen veci, ktere znamenaji, ze ten cas neni volny (nejsem v kancelari, mam schuzku...)

a teda nezvu na schuzku lidi, co tam nemusi byt

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2025 13:04

Karja muž tam má nejsem v kanceláři. Ale to neznamená, že nemůže odbavit krátký call. U nich se teda taky stává, že mají víc schůzek přes sebe. Jsou to třeba schůzky, kde je deset a víc lidí, to prostě nenajdeš termín, kdy všichni můžou. Pak si holt musíš říct, co je důležitější, co můžeš přesunout a z čeho se budeš muset omluvit.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 13:12
Reakce na 711990:

​tohle dela kazdej ne?:D 

​?Tohle se děje? Že mi někteří kolegové odpovídají po týdnech, to jo, ale že by mě někdo házel do spamu, to jsem zatím neidentifikovala. Měla bych se po tom pídit?

U hromadných schůzek se dostupnost zůčastněných nekontroluje. To je pak na dotyčném, aby zvážil nutnost své účasti, přesunul tu individuální, nominoval zástup...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 13:34

Makara no zalezi co posilas. Interni adresou jsem ja pochopila takovy ty spam emaily ohledne dosazenych vydelku firmy, nabidky skoleni a informace o tom, ze nepojede vytah. Ne opravdovy lidi.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 13:38

baltik ono fakt zalezi kde a jak clovek pracuje. Mne chodej pozvanky na cally, kde treba nemusim stoprocentně bejt nebo kam jeste nevim jestli se pripojim, ale kdyz mi posle nekdo neco dulezitejsiho, jdu radsi tam. 
Nebo napriklad mam v kalendari nejaky veci s ditetem, jako skolkovou slavnost, krouzek, kam ale ne nutne jdu ja, nekdy se podari ze jde sambo. A nebo to tam mam a vedu tam, ale v dobe toho krouzku muzu normalne na call...

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 13:39

711990 jo takhle! Vybraný notifikace mám taky odkloněný, když do systému lezu denně; ale že si někdo hodí do spamu pozvánky na schůzky, to je jiný level. Takovou firemní kulturu teda nemáme. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 15:27

Makara to snad nikdo nedela, to bys pak nemohls delat svoji pracii kdyz je pravda ze casto dostávám pozvanky na nejaky firemni webcasty kam nechodim

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 16:52

Makara 711990 V jedné své práci jsem byla svědkem super scénky, kdy si CEO stěžoval, že vedoucí jednoho oddělení (jeho přímá podřízená) mu nebere telefony. Ona stála vedle něj, dělala blbou, že to není možný, svůj mobil držela v ruce, on svůj taky, tak ji vytočil, a na jejím telefonu se objevilo "volá blokovaný kontakt" Od té doby mě už jen tak něco nepřekvapí

Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 16:56
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2025 20:32
Online MP Marge
6886 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 02:57
Reakce na continuity:

Pinot Noir

Ah, ty boomer

​Do statistiky, ja jsem taky boomer - taky bych to konzultovala s nadrizenym

Online MP Marge
6886 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 02:59
Offline stes
9316 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 10:06

Nemáte prosim někdo volný kupon na Zalando nebo AY?

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 13:06

Prosím vás, mám někde v boxu ty dřevěný vláčky z Lidlu. Mám pro to jet autem? Váha by měla být kolem 2 kg, ale dá se to nést v ruce? Aneb, uvezu to pane Lorenc? :-)).

Offline stes
9316 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 13:47

999 ja to mela v kartonu,,ale určitě tam nebylo něco,za co se to dalo nest.

.ja to nesla klasicky v naruči

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 13:47

continuity

Ja bych to neřešila vubec. Jako kdyby to ad hoc zasahlo do naprosto urgentni pracovní záležitosti, tak ano, ale jinak bych to nechala být 

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 13:59

stes Aha, tak radši autem. Díky