"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Pinot Noir
29949 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 14:21

999 já kupovala dvě vláčkové sady z Lidlu a obě byly v takovém kufříku s uchem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2025 14:35

999 já bych šla pěšky, dvě kila jsou nic. Ale já z obchodu dotáhla i Lidl kuchyňku

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 16:45

Pinot Noir No to by se mi líbilo :-). Zatím odsunuto na zítra.

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 17:25

Potřebuju Lidl vláčky nebo mám 2 roky čas?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2025 18:08

Catherinne máš čas to není ani moc dobrý na žužlání

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 18:13

Evaeva počkáme

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 11:48

999 já teď preventivně chodím furt s IKEA taškou

Online DruI
5593 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 11:58

žluťásek Jsem ráda, že s preventivní taškou nejsem sama

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 12:44

Mám takovou blbou choulostivou otázku. Mám kamarádku. Mám ji moc ráda, je velmi inteligentní, má skvělý suchý humor, rozumíme si. Vídáme se většinou někde jinde než doma, ať už u nás, nebo u nich. Byla jsem u nich doma asi před pěti lety. Mají byt docela přeplněný starším nábytkem, ale před těmi pěti lety normální byt. Spala jsem u ní na dnešek a od rána jsem taková rozpačitá. Věděla, že tam budu spát, byly jsme na koncertu a já se už neměla jak dostat domů. Překvapila mě - je mi to úplně blbý psát - špína. Na zemi na WC, podél zdí špinavé skvrny, na umyvadle špinavé skvrny, drobky na zemi, na koberci, na linu... Má manžela, který tedy jezdí pracovat pryč a vrací se jen na den dva v týdnu (nepravidelné směny), dva syny puberťáky na střední škole a ona sama má náročnou práci, která ji zaměstnává od rána do večera, takže svým způsobem to chápu. Vadí mi ale, že to přestala vidět i ona, asi tím, jak toho má moc, tak vytěsnila to nejjednodušší, ale z toho bytu se stalo takové... no ... doupě. Přitom by stačilo pozvat paní na úklid, aby to tam jednou za týden nebo za dva dala do kupy. Váhám, jestli jí to mám nějak naznačit. Nevím jak. Ale asi budu zbabělá a nenaznačím nic, nechci přijít o kamarádku. Vůbec nevím, co mám dělat, když mě zas pozvala, abychom šly na další koncert a já u ní přespala. Nechce se mi, není mi  tom bytu příjemně... ach jo. Co mám dělat, kruci?

Online DruI
5593 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:07

Torrah A nemohla bys to probrat s jejím mužem? Že by třeba pod stromeček daroval celé rodině poukaz na úklid? Protože pokud můžu soudit podle sebe, tak nějaké upozorňování je spíš kontraproduktivní. Ja jsem ted na podzim byla ve stavu, že jsem úklidu absolutně vytěsnila ne proto, že bych ten bordel neviděla, ale prostě jsem psychicky nebyla schopná s nim něco dělat. No a kdyby neuklízel muž tak už jsme shnili ve špíně :)

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:09

DruI ten je úplně marný, já se opravdu divím, jak se ti dva mohli dát dohromady, tudy cesta fakt nevede. V podstatě teď asi před třemi lety "utekl" z domu tím, že dojíždí do práce poměrně daleko, kde přes týden bydlí, protože se mu evidentně nechtělo řešit problémy doma. Tudy fakt ne.

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:10

DruI jinak jak píšeš, já to taky vidím tak, že to kamarádka prostě vytěsnila jako poslední možnost. A chápu, že upozornění není to pravé, mě někdo takhle upozornit, tak asi nebudu šťastná a nevím, jestli by kamarádství vydrželo. No asi budu muset oželet koncerty, co už s tím. 

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:13

Torrah Není to tím, že hůř vidí? Mám v okolí několik paní, které se vrátily domů po operaci očí a vyděsily se :-). Všechny už mají paní na úklid.

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:35

999 tak to mě nenapadlo... hm, brýle nosí, ale je mnohem mladší než já, má je spíš na blízko. Můžu ťuknout, ale že by to neviděli ani ti chlapi doma? Ani jeden z těch tří? Možný je všechno, no. Díky, to je zajímavý podnět. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:35

999 ježíšmarjá neděs mě, já už se těším až mě odoperujou šedej zákal, ale že by to mohlo vést ke zjištění že mám doma bordel mě nenapadlo

Torrah já bych neříkala nic a oželela koncerty

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:36

Raduza no viď, asi nejjednodušší řešení. Ale mrzí mě to za ni, je to smutný pohled.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:37

Torrah ono je to takový choulostivý no, třeba na to někdy přijde

Offline dzizisketa
8996 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:41

Torrah 

Do tohoto bych se vůbec nemontovala.

Online DruI
5593 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:43

Torrah A jejich klukům bys nemohla naznačit, že by se mohli doma víc angažovat?
Na koncerty bych navrhla ať jezdíte do nějakého třetího města. Nebo se můžeš zkusit vymluvit, že mají nepohodlné postele a ubytovat se v hotelu.

Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 13:48

Torrah 

Osobně jsem na úklid, uklizený byt celkem "chycená", uklízím si denně. Mám prostě ráda čisto. 

Ale - je fakt, že lidé žijí různě, každý má jiné měřítko. Na cokoliv. 

Kolikrát, když jsem u někoho byla, nechápala jsem, "v čem" žijí, a přijde jim to normální... No, pokud jsou tak spokojení...

Hmm, takže - záleží, jak moc dobré jste kamarádky, jestli jste schopné se bavit relativně o všem. V pohodovém tónu.

Prostě bych jí to řekla narovinu, a trochu bych se hodila do roviny následující, jakože jsem na čistotu magor, a že chápu, že jsem asi ojedinělá, ale že jsem z jiného prostředí, které nemám podle sebe čisté, nervéz, takže budu spát příště jinde.

I tak, že si její nabídky a velkorysosti považuji.

A - buď ona pochopí a příště budeš mít pokojík jak ze škatulky a nebo prostě budeš spát v čistým hotelu.