"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 22:59

DruI ne, popisky nedělám. Dělám knihu zhruba za dva roky vždycky, za jaké je období, to je součást názvu. Fotky jsou řazené chronologicky. Zvolím si průměrný počet fotek na stránce, nechám aplikaci navrhnout celou knihu a pak už jen upravuju stránku po stránce, měním rozměry fotek, prohazuju umístění, aby třeba série souvisejících byla vedle sebe a se stejnými rozměry, nebo aby fotky z jedné akce byly všechny na dvojstráce atd. V mobilu to jde hravě, mně už by to asi šlo hůř na tom počítači. 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 00:22

dětem fotoknihy už léta nedělám. Mladší má olepeny fotkami celý pokoj, ale jsou to fotky spolužáků a kamarádek, ne rodičů. Oni si i daruji nejake alba nebo fotoknihy i navzájem. 

Když mají školní focení, vždy platím minimálně deset fotek.

Když už se k něčemu odhodlam, tak je to nějaká fotogenická dovolená. Loni byly dvě, to mi přijde škoda mít ty fotky jen v mobilu. Ale nejhorší je výběr, to si neumím představit dělat na telefonu, abych poznala, jestli to bude vytištěné nějak vypadat, chci to vidět na monitoru. Jak mám ty fotky nahromade, to už pak jde. Akorát jsem si vybrala blbý rozměr, takže mám cukání se do toho pustit zítra znovu.

Jsem si kdysi představovala, že jim udelam k 18. narozeninam nějaké souhrnné album, třeba jedna fotka z každých narozenin, ale čím víc se to blíží, tím jene se mi do toho chce navíc ne vždy mám opravdu hezkou fotku. 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 00:27

continuity Vůbec mi to nepřipomínej!! Dělala jsem takové album polovičnímu synovi k 18, jako "život s druhou rodinou" Byl to super dárek, ale nadřela jsem se s tím příšerně a pořád mám v hlavě, že bych to měla udělat i pro vlastní děti, jenomže přesně, jak se to blíží, je to spíš noční můra!!!

Offline Myrtila
5129 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 02:49

Evaeva No, já jsem dělala ty první taky se zpožděním pár let Ale pak jsem si udělala systém, že po chvilkách volna, třeba 1-2x do měsíce, vytřídím v mobilu fotky, co půjdou do fotoknihy, pak třeba na dvakrát, třikrát během roku si je stáhnu do počítače a sednu ke kousku té knihy, nebo ji pak udělám prakticky naráz. Ono to v té aplikaci fakt jde rychle. Na mobilu si to moc neumím představit, klikat to na tom malém displeji, i takhle do pc kolikrát nahrávám víc podobných fotek a vybírám z nich až pak, protože na mobilu není tak dobře vidět, jestli některá z nich není mázlá, a tak. 

Offline letolet
739 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 06:56

Garfie continuity dělala jsem každému dítěti album 1. rok života a tím to skončilo, další cíl a myslela jsem si, že i silný motiv, byla právě 18. No tak to taky neklaplo. Ale poptávka byla, tak jsem to loni zvládla ke 20 a myslím, že se to i vyplatilo, protože se kniha pěkně uzavřela hezkou maturitní fotkou. A byl to prý nejlepší dárek :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 07:24

Myrtila já ty první právě mám

My máme na děti sdílené album, takže fotky, co jsou dvakrát až xkrát, už jsou probrané, ale samozřejmě je jich několik stovek za rok. Já v těhlech pokusech o systém v něčem vždycky nakonec selžu, v mém případě bude lepší se na to vrhnout naráz.

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 09:00

continuity No já už se asi tak tři roky chystám vyrobit každému dítěti vlastní knihu s prvníma milníkama... ale myslím, že k osmnáctinám to taky bude hezký dárek ;o)

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 09:20

DruI a budes si to vubec jeste pamatovat, co tam dat?

Ja tu knihu mam doma, prestala jsem tak v roce a ted uz nevim, co bych tam dopisovala, mam to cele v mlze

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 09:38

Zuzuli já si kupodivu pamatuju všechny tři. Dost věcí taky najdeš v těch fotkách. Nevím teda, co je v těch předtištěných knihách, třeba co měli poprvé k jídlu, nevím. Ale vím kdy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 09:40

Jinak my nemáme ještě ani album ze svatby. Letos to bude teprve deset let Asi bych měla začít tímhle

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:05

Zuzuli No, já jsem jim psala deníček, my jsme tu předpřipravenou knihu neměli. Ale říkala jsem si, že by bylo hezké jim to nějak shrnout s fotkama a tak (a co si nepamatuju, to si domyslím ;o)

Evaeva No, svatební album vyrábím už dvanáctý rok ;o)

Offline Torrah
3229 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:40

Já dělám vnoučatům fotoknihu z dvou týdnů prázdnin, které trávíme všichni spolu. Každému pak jednu dám a jednu si nechám. Sama z nich mám radost, rádi se k nim všichni vracíme. Což mi připomíná, že za loňské léto ji ještě nemám, mám jen pár vybraných fotek... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:44

DruI ty jseš můj člověk

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:15

Ty lišty s cookies se dá asi zbavit jen schválením, co? Odmítnutí ani jiný možnosti nevidím...

Mitzi 

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:29

Tabea pracujeme ma tom ....inak my ziadne cookies nezbierame a momentalne su odpojene aj reklamy, takze ten suhlas nevedie vobec nikam, ale preco si programatorka myslu, ze stacilo dat tlacitko na suhlas, tak to netusim a aktualne s nou o tom komunikujem...

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:48

slniecko hlavne to tlacitko neni potreba:-) kdybys k tomu potrebovala nejake pravni zduvodneni tak to bych mela asi

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:02

Tabea 

Taky to na mě vybaflo. Zatím jako jediná změna a jo, ta nemožnost odmítnout mě taky dost nakrkla, to se fakt nedělá.

slniecko 

Nemohla by se radši věnovat spíš tomu otvírání vždycky na první stránku? Tohle snad není to nejdůležitější?

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:44

continuity Synovi dělám album odmalička, jako druhý dítě nemám žádnou svoji fotku cca do 3 let a dost mě to mrzí. Cca do tří let mám pro dítě hory fotek a od tý doby jen větší události. K tomu ještě každej rok speciální fotku na narozeniny, tenhle výběr mám ještě zvlášť a moc nás to baví. Plán na tenhle víkend je zrovna vytisknout fotky za loňský rok a založit album i dceři. Rok jí bude už celkem brzo, a musím se do tý doby rozhodnout, jestli se bude taky do osmnácti (nebo i dýl, pokud to tou dobou nebude trapný) fotit s tramvají příslušnýho čísla, nebo jí vymyslíme něco vlastního.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:53

Len moje obě děti mají každá svoje dvě knihy do roka, starší ještě jednu do tří, ale moc to už nemělo smysl, na většině fotek je stejně se ségrou. pak jsou nějaké společné dovolené a tak, to mi dává větší smysl. 

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 16:14

slniecko tlacitko je mi fuk, ale to skakani na prvni stranku je uz opravdu otravne. Sice neni problem skocit na stranku posledni, ale stejne to nenajde, kde jsem byla naposled. Navic to ani na te posledni nemusi byt.