"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 21:16

Dala jsem si zavazek, že během volna kromě jiných aktivit, udělám dvě fotoknihy. Je to mnoho let, co jsem to dělala, kdo má teď nějakou rozumnou aplikaci na PC? 

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 21:34

continuity Já je dělám u cewe. Aplikace v PC mi přijde v pohodě.

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 22:10

continuity Fotoknihy jsem nechávala dělat u Škody a všechno ok.

Offline rasaNori
8773 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 07:30

Karja nebyly tak zplihle, prostě vizuálně lepší.

Offline Samantha
3240 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 08:15

continuity prosím tě, vím že jsi uživatelsky zdatná, že máš zkušenosti se softwarem a  tak  vůbec, ale dám jedno malé upozornění: já jsem se napálila nedávno, když jsem dělala CEWE knihu

…neměla jsem dost fotek, takže jsem tak nějak automaticky předpokládala, že to vytiskne jenom ty stránky, kde jsou fotky.

Jenže nakonec jsem dostala knihu obsahující cca 62 stránek, v první části byly fotky A v druhé části samá pěkná prázdná pozadí

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 09:15

continuity ja v Bontia

Prosim kdysi se tu resila kolektivni masticka na ekzem v obliceji z lekarny. Co to prosim bylo? Ke kozni se dostanu tak za 3 tydny nejdriv a musim s tim neco udelat. 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 10:39

Samantha

To je vytiskne vždy celý náhled. Ale díky za upozornění. 

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 16:23

continuity taky dělám v cewe a bez karambolů. Ono to upozorňuje, když nejsou všechna pole a stránky zaplněné. (Nebo alespoň letos na mě vyskakovala připomínací tabulka za každou nezaplněnou šablonku.)

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 16:26

Vraceli jste ted nekdy HM pred DPD? Ja ted delsi dobu nic nevracela. Driv na to byl formular primo na strankach dpd a jen se nastavilo datum svozu a tim to haslo. Ted uz nic takoveho nemuzu najit, jen sluzbu return my parcel od dpd, kde chteji vyplnit x udaju o baliku a pak to stejne hazi chybu, ze balik nelze dohledat

Offline Myrtila
5129 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 17:04

monis on je ten formulář na tom webu takový dobře schovaný, já to vždycky hledám přes FAQ.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 17:24

Diky všem, zkoušim tedy Cewe a celkem dobře se s tím pracuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 18:46

monis jak píše Myrtila musíš to hledat přes web, ne aplikaci. Já to většinou dám rovnou do googlu "vrácení hm".

Online Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 18:50

continuity já letos v listopadu až prosinci tvořila tři Cewe knihy, fotky za šest let, od narození Viktora. Pracuje se mi s tou jejich aplikací dobře. Vlastně ta třetí kniha byl ten včerejší nevydaný balík. Už ji mám, ve 23:30 přišel email, že zásilka je uhrazená. Muž zrovna nesl k hubě Čačíkovu Frankovku, musel chudák ještě odložit skleničku a vyrazit pro balík.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:28

Pinot Noir já bych taky potřebovala, skončila jsem ve třech letech staršího a v roce mladšího Dělals si to v PC nebo v mobilu? Tak za rok bych se na to třeba vrhla

Offline Myrtila
5129 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:47

Evaeva V PC je to u cewe hotový raz dva, a to ani nepoužívám ty jejich šablony, dělám si každou stránku sama podle sebe. Teď ještě tu aplikaci pro PC aktualizovali a samo to nabízí vhodné rozložení fotek na stránce, tak to jde ještě rychleji. Dělám vždycky knihu za uplynulý rok. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:53

Myrtila já to taky před tím dělávala v pc, ale přecejen si říkám, že mobil mám v ruce každou chvíli, udělat jednu dvě stránky by nebyl problém...

Já je dělávala vždycky klukům na Vánoce. Jak jsou na podzim, tak to krásně vycházelo na rok jejich života. Jeden výtisk pak vždycky dostala babička k Vánocům. Jenže babička už nežije, nikdo jiný by to jako dárek neocenil, tak jsem jaksi přišla o bičV součtu všech dětí mi chybí 12 let

Online Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 21:17

Evaeva v mobilu, nemám na to jindy čas než v autě, takže co cesta na Moravu, to kus práce. Posledně jsme jeli už po těch nově otevřených úsecích dálnice a cesta se nám zkrátila na 2:15. Ještě otevřou kus a už ty fotoknihy nebudu stíhat ani v tom autě!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 21:23

Pinot Noir já zas nemám moc souvislého času a sednout si k počítači je jak magnet na dítě

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 22:31

Evaeva Já teda taky vyrábím vánoční fotoknihu primárně pro babičku a bez toho bych se nedokopala ;o)

Ale teda nedovedu si představit dělat to v mobilu. Vy si nehrajete s kompozicí fotek na stránce a k fotkám nedopisujete poznámky? A teda děti to sednutí k počítači taky přitahuje, ale u fotoknihy hlavně proto, že mi chtějí pomáhat vymýšlet vtipné popisky k fotkám :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 22:56

DruI starší už počítač netankuje, bohužel mimino je ale chabý pomocníkJá volila jednoduché kompozice, žádné fotky přes sebe, 2 až 4 na stránku, někdy jen jednu, popisky jednoduché. Asi to zkusím a uvidím.