Gatita Tak na pěnovce jsem spala v létě a bylo to hrozný, hrozny, že jsem tam pak přesunula dítě:D. Takže i tuto cestu můžeš zvolit;-). Že si vezmeš to lepší pro sebe, kdyby byl nějak výraznější rozdíl ve váze či ceně;-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Gatitapohodlí je nesrovnatelné i při malé tloušťce, i si myslím, že je to menší balíček.
A kam jdete? Jsem zvědavá ![]()
Gatitasamonafukovací je pohodlnější, menší a těžší. ![]()
Je to docela investice, nemáš možnost si ji od někoho půjčit?
Thermarest je dobrý, nedoporučuji Pinguin, odešly nam ventilky. S Decathlonem nemám zkušenost.
Gatita pokud to chces na jednorazovy nebo fakt hodne prilezitostny akce, ten decathlon (nejaka stredni cenova rada, ne to uplne nejlevnejsi) fakt staci. na samonafukovaci bych se vybodla, pokud to nekdo nema jako podminku, to se spis vyplati kdyz ji pouzivas pravidelne.
case in point, kamaradka mela nafukovaci z decathlonu pred dvema lety na prechodu hor v turecku v 3500 m, v noci pod nulou, mela spacak na tri sezony a bylo to v pohode.
Lilly_Ku oni jsou i nějaké jiné než samonafukovací? Já si pod tím teda představuju takovou tu, jak rozbalíš, chvíli počkáš, ona se nafoukne a pak jí dofoukneš. Nemá žádný motůrek s kompresorem
Gatita Určitě lepší nafukovačka. Já mám Thermarest, muž má Husky, to je opravdu malinký balíček, vtipný je, že karimatku toho druhého neumíme sbalit. ![]()
Ta Husky je hodně tenká - myšleno ne nafouknutá, ale ten materiál prostě. Já bych se o ni trochu bála, že se mi třeba v iglú propíchne větvičkou, ostatně je k ní defaultně přibalená záplata...
Aranel Lilly_Ku continuity Evaeva Karja dekuju všem za postřehy. Bude to jednorázová akce, prechod (asi nejspíš) Nizkých Tater, chcem spat v útulnách, takze žádné extremni podmínky, ale nechci být úplně rozlámaná, no. Jeste jsem ani nezkoumala, jak to tam vypadá, a co vše je potřeba.
Evaeva jo aha, tak to jo :) ten hack neznam,nikdy necekam, panc chci vybaleni poresit co nejrychleji a mit to za sebou :D
Nízke Tatry jsou paráda, opravdu královna slovenských hřebenovek, ale ty útulny jsou prostě útulny, nic moc tam není a často ani místo pod střechou, my jsme měli sebou stany a to je už nějaký ten pátek.
Jinak si o tom fakt něco přečti, tři lidi z deseti to vzdali už na Chopku. Úplně zadarmo výlet to taky není.
continuity dekuji, zatim jsem to nezkoumala a urcite udelam pripravu, nez pojedeme:) Jsem i smířena s variantou, ze to treba nedotáhneme do konce. Ja v NT kdysi byla a hrozne se mi tam libilo, ale je fakt, ze ten terén byl dost náročný (a to jsme bydleli ve wellness hotelu a chodili jen nalehko). Ja ani nemam strach, ze bych to ja nebo muz se synem neušli, spis nam moc neverim na to spaní a bagáž, nejsme na to zvyklí. Ale jakoby prave kvůli tomu mam nutkání to vyzkoušet, jestli mi rozumíš
. Mladsi nebudem, jestli nekdy, tak ted, je to takovy muj sen. Dalsi varianta je nejake Rakousko, tam pry leckde bývají i postele a staci vložka do spacáku, ale Tatry mam na wishlistu.
Gatita pokud můžu nevyzadanou radu, doporučuji spíš Krivanskou Malou Fatru ze Strečna. To je překrásná hřebenovka, na prodloužený víkend jak dělaná a ideální pro začátečníky - cestou jsou chalupy, takže se to dá jak říká můj muž "s ledvinou a kreditkou". Spát se venku dá, pokud chcete přitvrdit a zároveň je tady úniková varianta.
Nízké Tatry, zvlášť, když se to jde z Donoval, je zahul hned ten první den, aby se člověk dostal na hřeben. Po první útulnu Durková je to téměř 27 km, většinou do kopce jak krava, není tam nikde voda (dá se to trochu zkrátit noclehem v sedle pod Klečkou, ale tak o 1:30 hodiny). Po hřebeni to už to celkem jde, ale stejně: neseš jídlo na několik dní, je to pořád nahoru dolů.
Chodila jsem tou dobou každý víkend 30-40 km týdne (v Malých Karpatech, kde ty kopce nejsou tak vražedné) a bylo to tak tak.
Známí šli s dítětem část toho přechodu, říkali 15-20 km denně, náročné to prý bylo, ale dali to s desetiletým klukem. Ramzu a Andrejcovu útulnu zmiňovali. A nevyžádané rady přijímám, nemám ještě plány na léto, chci dát nějaký dobrodružnější prechod, nemusí to být nutně NT. Muzem klidně pokračovat v Cestovatelském vláknu, ale ja mam ty dotazy spíš blbé:)
Gatitamyslíš asi Ramžu, tam je to už lehčí a ty úseky kratší, to je pravda, akorát to je ta východní část hřebene a většinu času strávíte v lese.
Shořel mi fen. Když mám normální vlasy, nic nepotřebuju, jen aby to mělo výkon a rychle to vysušilo, můžu sledovat jen výši W ne? Překvapilo mě, že třeba 2400, což je asi slusnej výkon mají i ty malé cestovní feny, ale asi se teda rychleji přehřejí?
Karja po přečtení první věty jsem očekávala nějakou katastrofu - a on to jen překlep ![]()
SunEclipse Hahahaha, ale to je zajímavé že, to by se dalo používat jako nějaké přísloví;-). Edit: už jsem to opravila, bylo tam ,,shořel mi den,,
Přijímám návrhy na kontroverzní historická témata. Něco, co by se dalo dobře zpracovat a ideálně zaujmout i nějaký postoj.
A úplně super by bylo, kdyby to bylo něco spojené s Českem, ale nutné to není.
Přijímám návrhy na kontroverzní historická témata. Něco, co by se dalo dobře zpracovat a ideálně zaujmout i nějaký postoj.
A úplně super by bylo, kdyby to bylo něco spojené s Českem, ale nutné to není.
Poválečný odsun Němců z Československa a v celosvětovém kontextu další příklady nucené migrace. To by mohlo být hodně kontroverzní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje