"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 16:44

continuity my se ségrou máme každá svoje album tak do čtyř let, pak už to šlo do kytek. Ale obě jsme si ho rády vzaly, ségry partner teď byl vyloženě nadšený, když jí ho mamka donesla. U těch fotoknih to teda řeší víc výtisků. Já tam chci klukům dát i hromadné fotky ze školky a školy a tak.

Offline KatkaBo
3 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 17:12
Offline Mitzi admin
1475 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 17:38

slniecko hlavne to tlacitko neni potreba:-) kdybys k tomu potrebovala nejake pravni zduvodneni tak to bych mela asi

​já jsem četla, že tlačítko JE třeba a že to ani nesmí být defaultně vybrané (ten minimální souhlas).

ale pokud k tomu máš víc informací, prosím, pošli.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 18:11

Ja som si už pred  viac ako 20 rokmi / keď som sa konečne  začala učiť  robiť s počítačom /  oskenovala všetky papierové fotky ,najskôr moje, neskôr aj mužove, a mám to pekne zoradené po rokoch.Keď sme prestali robiť paierové fotky, sťahovala som si už všetko do tohto archívu . Predvlani som vytriedila a skopírvala synovi aj dcére všetky ich fotky v el. podobe z čias, keď žili s nami, a ocenili to . No a ako som už písala dávnejšie, všetky rodinné fotky , od tých prarodičovských po súčasné mám vo forme Rodinnej kroniky, kde je ale súčasne aj veľa textu. Potomci by mali vedieť niečo z rodinnej histórie, a ako vieme, dosť často si to človek uvedomí, až keď je neskoro . Ja som niečo ešte stihla získať od rodičov  aj  od mojej svokry, a obišla som všetkých príbuzných, ktorí boli ochotni si zaspomínať a podeliť sa o to a často aj požičali na oskenovanie fotky . / Spracované časti, ktoré sa ich týkali, vrátanie tých starorodičovských som im potom tiež poslala . /  Časť od svadby do súčasnosti mám spracovanú po rokoch /  áno, niečo som pokazila, ale robím na novej verzii s použitím pôvodného materiálu, kde sa to dá / .Okrem toho robím ale Rodinnú čítanku, to je  zo stretnutí s vnukmi, a to je teda skutočne obsažné. Jednak sa teraz fotí ďaleko viac, ako kedysi, ale ja hlavne zaznamenávam čo sme spolu zažili, čo kto veselé povedal, čo sa neplánovane stalo, atď, a je tam pekne vidieť, ako vnuci rastú. Už niekoľkokrát som im z toho čítala a pozerali sme si fotky na pripomenutie a bolo pri tom toľko smiechu ! Na niečo si  pritom ešte spomenú, niečo si už nepamätajú, a postupne budú miznúť spomienky aj na terajšiu súčasnosť, ale som si istá, že niekedy v budúcnosti  si na seba,  aj na nás pri tom prezeraní spomenú, a budú to príjemné spomienky.

Offline Tak Betty
5993 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 18:21

Blanka Obdivuji každého kdo je takto systematický.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 19:43

Tak Betty - ale u mňa to bolo spravodlivo vyvážené  nedostatkom fantázie ! 

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 19:59

Mitzi pokud je provozovatel fyzicka osoba, nesbira data o uzivatelich a nema reklamy, tak vubec potreba neni. pokud byste usoudili, ze tam nespadate, tak musi byt v tom panelu moznost nesouhlasit. to, co vidim ted, je uplna blbost.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 20:14

Blanka to je úžasné a já zároveň vím, že tuhle systematičnost prostě sobě nemám. 

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 21:07

Evaeva My máme se ségrou každá jednu krabici od bonboniéry s fotkama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 21:57

brrr jo, to je taky dobrý! Já mám pak ještě album a v něm balíček vybraných fotek. Ale jaksi už to nikdo nenalepil

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 04:07

brrr Já sáček, na kterým je žonglující šašek, ty jo, co pamatuju!!!

Offline Janulik03
19921 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 07:13

Tak ste mi vnikli pocit, že musím urobiť albumy

Asi teda tento rok budem pracovať na vnukovi, bude mať tento rok 15 , tak aby som stihla. 

Vyhradzujeme si tu nárok na podporu 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 09:34

Je lepšia liatinova alebo ocelova panvica? Aby vydržala "naveky", nepreliacila sa v strede.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 09:38

letfenixa s litinou nemám zkušenost, ale nerezová vydrží. Mam Zwilling, dávám ji i do myčky. Nejde ale dát myslim do trouby, což některé pánve umí. 

Online žluťásek
8802 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 09:41

letfenixapanebože hlavně nekupuj uhlíkovou ocel. Já jsem ji koupila a je to pekelná zbraň. Nesnáším tu údržbu, neumím ji správně vypálit a od toho, abych ji vyhodila do popelnice na kovy mě dělí jen její cena, který moc lituju

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 11:36

žluťásek píšem si!

Gatita vďaka, pozriem na to.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 12:57

Poradíte prosím karimatku, na které se dá spát? Nejakou pěnovou asi? Neměla by být moc těžká, budem ji nosit na přechodu hor v létě. Ty z Decathlonu jsou ok?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 13:48

Gatita na spaní je určitě pohodlnější nafukovací. Žádný tip nemám, ty naše už jsou staré a nepoužitelné.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 14:12

Evaeva dik. To vubec neznám, musim to prozkoumat, jestli to jde nafouknout pusou nebo je treba tahat pumpičku. Nevyznam se v tom, ale potrebovala bych neco na prechod hor, bude to jen na tri ctyri dny a budu to muset nakoupit 3x, tak hledam nejakou rozumnou variantu, kdo vi, jestli to jeste nekdy pouzijem. My prave nemame nic, mam tu cosi asi 20 let starého a drolí se to. 

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 14:19

Gatita dej si do lupy na stránkách decathlonu, hudy, rockpointu nebo 4camping.cz "samonafukovaci" a vyjede ti seznam. Pak můžeš vybírat podle tloušťky, váhy, rozměrů po sbalení, ceny...Konkrétní typ bohužel neporadím, my už si dlouho válíme šunky v autě

(Předtím jsme měli nějakou méně finančně náročnou od firmy Thermarest a byli jsme spokojeni.)

Edit: po rozbalení se naplní vzduchem sama a pak je třeba jen několik vdechů pusou pro potřebnou tvrdost.