"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Karja
43928 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 21:06

Aranel dzizisketa Prosím potřebuji koupit na rychlo dárek...Nějakou čtivou beletrii, nejlépe novinku z roku 2025, žánr prostě roman, žádná fantasy, žádná prilis dávná historie, žádná soap opera a žádnej Patrik Hartl;-). Fakt netuším!

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 22:57

brrr Není, zadání je kontroverzní téma, teda musí to být něco, na co se dodnes liší pohledy, nebo se historici neshodují. Takže pochopitelně ten odsun se nabízí jako první. Ale přijde mi to složité, o to víc, že to ve škole nebrala. Boleslav s Václavem by se jí určitě líbili víc, ale zase to musí schválit učitel, tak uvidíme. Ten Palach mi přijde fajn, jen nevím, jestli to není spíš víc takové filozofické téma, než kontroverzní z hlediska historie. 

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 23:36

Garfie Osobně bych si asi vybrala atentát na Heydricha, připadá mi to relativně nejjednodušší. Pak mě ještě napadli bratři Mašíni nebo Mnichovská dohoda (ale ta už tu asi byla). Všechna tři temata jsou zfilmovaná, mohli by si to i pustit

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 00:00

brrr Super, díky moc. Mně ten atentát taky přijde dobrej, hlavně teda Čechy vykresluje spíš v dobrém světle, na rozdíl od toho odsunu. To se jí asi taky bude líbit. 

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 08:01

Karja 

Člověk se tu přizná ke čtenářské vášni a hned od něj taková očekávání!

Bohužel musím důvěru ve mě vloženou zklamat - jestli jsem z nových četla tak tři, tak si nepamatuju, které to byly, pardon!

Offline Maky
313 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 08:05

Máte typ na termohrnek na kávu/čaj který dobře těsní, nevylije se do batohu, objem cca 400-500ml, snadná manipulace při pití. Asi něco bez ucha aby v batohu zabíral co nejméně místa

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 08:13

Karja 

Nebo vlastně jednu jsem si vybavila - Blízcí od Veroniky González. Ta se mi líbila hodně.

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 08:16

dzizisketa Díky moc, to jo vona!;)

Online Tabea
7743 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 08:19

Maky hrnky od emsa.

Offline Zu
2752 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 08:24

Maky skvělé mi přijdou od Kinto

a když už jsem tady, nemáte tip, jak termosku vyčistit po kávě? mám totiž pocit, že když v ní byla jednou káva, normálním vymytím jí tam stále cítím.

Offline Maky
313 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 10:34

To myti nevim, jak do toho das jednou kavu uz je to asi pouze na kavu. Taky ji z toho pak uz citim at to myju jak chci

dekuji za typy

Online Myrtila
5128 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 10:40

Zu Klasickou termosku můžeš vyčistit perkarbonátem - nasypat tak jednu lžíci a nalít vodu teplejší než 60 stupňů. Je lepší ji na to postavit třeba do dřezu, šumí to a kypí. Až to vychladne, tak pořádně vypláchnout. Perkarbonát mají v takových těch klasických drigeriích, nebo zdravé výživě, kde prodávají i drogerii, případně na netu (naposledy jsem ho přihodila k objednávce na Eva.cz, za pár korun kilo).

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 10:57

Perkarbonat je teď hit, už ho mají běžně i DM a Rossmann, už ho nemusím objednávat z divnoeshopů :-)

Já velice doporučuji termohrnek Ion8. Nepustí ani kapku, klidně může být vzhůru nohama a jde obsloužit jednou rukou - cvaknu a piju, nemusím odšroubovat víčko. To pro mě bylo zásadní při výběru.

Online Myrtila
5128 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 11:09

žluťásek Vidíš, to jsem si ani nevšimla Kdyžtak pro brněnské, mají ho na váhu i v bráně k dětem. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:55

Karja z edice Hlas doporučuji hlavně čtvrtý svazek  (Všechny dobré věci). Dále podle tvých kritérií doporučuji Zlou babičku ( české prostředí, moc hezky formát), Co s těly (pohodové, napínavé čtení, dobře stylizované), 22 bazénů (neotřelý styl), Svatebčané ( tváří se jako romantika, ale není).

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 20:21

Malvin No ale to bych vybrala minimálně tri;-). Děkuji!

Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 21:54

Myrtila Ten hrnek?

Maky Super je StanleyCup, taky ovladatelný jednou rukou. Nevydrží to teda teplé celý den - podle výrobce 4 hodiny teplé, 6 studené.

Karja Jejdamane Ta edice Hlas je skvělá. Hodně se mi líbilo Nikdy, nikdy, nikdy. Mně loni konečně! vyšla jedna literárně kvalitní kniha, ale to není úplně "obyč lineární" román, třeba moje ségra se do toho kupodivu nezačetla, tak nevím.

Moc hezká věc, už teda 2024, ale možná míň známá, je Babička od Pavla Novotného. To je teda novela, je to tenký. A Marta děti nechce od Soukupové je taky 2024.

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 22:30

Aranel Tak to Marta nechce děti jsem četla už i já, v tom roce 2024 dokonce:D. Jako s ní je to fakt těžký, musí to být ten rok a nejlépe fakt ke konci. Objednala jsem ty Blízké, ale tam je asi to největší riziko že se strefim, že to má:D