"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 00:27

Karja tak kniha Blízcí vyšla už v lednu 2025, takže to budeš mít štěstí, když by to neměla . V prosinci vyšla třeba skvělá Továrna na zlý sny. 

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 08:17

Malvin Tak uvidíme, kupovala jsem to na Alze, tak to kdyžtak můžeme vrátit. Mně ten název i  totiž něco evokuje, jako bych to někde viděla, slyšela, někdo mi o tom říkal....tak se necháme překvapit.

Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 08:17

Malvin A to je super!! Ta Továrna.

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 08:28

Karja 

A nebyla by lepší poukázka do knihkupectví?

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 08:38

dzizisketa Tak to mi přijde takové hrozně neosobní a pokaždé to zatím vyšlo a pokaždé byla překvapená, že mám takovej přehled:D:D:D:D. Navíc já bych tu poukázku ani fyzicky nevyzvedla a ty online to je ještě horší, z toho křičí "byla jsem dvě minuty na internetu"....:D

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 08:40

Aranel A není ta továrna taková, že z toho máš akorát tak depku?:D Jako ta anotace mi přišla fakt tvrdá:D. Neříkám, že to musí být vyloženě Bábovky, ale tolik špatného už ve 2 řádcích........:D

Offline baltik
4958 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 09:01

Karja ne ze by Blizci byli nejak pozitivni :) (vim, ze ta knizka je obecne oblibena, ale mne to teda postupne prislo pritazene za vlasy a prehnane)

Offline Maky
313 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 09:51

Aranel děkuji, ta se mi zatím líbí asi nejvíc. Opravdu těsní? Nevylije se obsah do tašky? Máš vyzkoušené osobně?

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. ledna 2026 10:31

Karja mne rodina dava radsi poukazky . A to skoro nikdy nectu novinky, opravdu malokdy a jen od svych oblibenych autoru nebo kdyz jsou to aktualni temata (reportaze, rozhovory atd). To mas fakt tezke neco vybrat. Leda si jeste stahnout edicni plan a jet od zadu (Argo, Host, Paseka, zmineny Vysehrad...) 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. ledna 2026 10:35

Karja kdyz jsem pred 3 lety poprve dostala od svagra poukazku, tak jsem se malem rozbrecela. Zcela uprimne byl z cele rodiny jediny, kdo se absolutne trefil a od te doby se to ujalo. Letos poprve mi dal poukazku i manzel ?

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 10:35

Jos jj tohle mám jakoby "lehké", a ještě se zeptám tady.  Dobrý tip na příští rok;). 

Offline Myrtila
5128 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 11:25

Aranel Hrnek na váhu

Offline Myrtila
5128 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 11:28

Jos Taky jsem skoro brečela štěstím, když se mi po letech marných a drahých darů povedlo přesvědčit jednoho dárce na poukázku na knížky S poukazem v hodnotě těch tehdejších darů si obvykle vystačím celý rok zase do dalších narozenin (kupuju teda jenom to, co ani výhledově pravděpodobně neseženu v místní knihovně). 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 12:24

Aranel jojo, Incipit to dobře vyhmátl.

baltik Blízcí se skvěle četli, ten závěr už byl takový podbízivý době. 

Offline Samantha
3240 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 18:04
Reakce na baltik:

Karja ne ze by Blizci byli nejak pozitivni :) (vim, ze ta knizka je obecne oblibena, ale mne to teda postupne prislo pritazene za vlasy a prehnane)

Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 20:56

Karja Já jsem četla jenom ukázku a depku jsem neměla... jakoby potvrdíš se tím mimo jiné jako osoba s přehledem malý nakladatelství, queer téma.

Ještě mě během dne napadly Stanjurovy Medúzy, to je taky hodně fresh, ale je to hodně vidět, čili už se to k té OSOBĚ možná dostalo.

Maky Těsní. Mrskám to do tašky ke kočárku a ani kapka. A může do myčky!!

Offline Fiction
1630 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 16:27

baltik Na Blízké mám obdobný názor, schematické, a zdálo se mi, že se snaží napodobit Petru Soukupovou (kterou mám ráda)...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 11:44

Užíval/užívá někdo z vás Supergreens? A má to nějaké skutečné, reálné benefity pro zdraví? 

Online Miru
16448 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:42

euridike 

...shodou okolností to jím asi pátý den(SuperGreens + probiotika Venira).

Na pocítění efektu je asi brzo, ale není tam nic špatnýho, tak to piju

(chutná mi to. Ale obecně, když je něco dobrý pro tělo, je mi buřt, jak to chutná...)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:58

euridike já jsem asi měsíc užívala zelený ječmen a pak asi dva měsíce chlorellu. Efekt jsem neviděla žádný.