"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:50

RoSa Jo, to mě zaujalo už kdysi, že se to na slunce nedává. My jsme to doma taky větrali dřív a poměrně často a všichni naši sousedi taky. Ale asi je to prostě už jakoby od těch předků ta informace už špatně předaná a také to nevětrali když bylo 30C. (To my taky ne).

Offline Řvousenka
1014 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 09:32

Mně ten smrad (kachního) peří voní

Online continuity
42029 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 09:35

RoSa to já jsem tak dalece nezkoumala, ale pise to každý slušnější výrobce spacaku. Ale spacák u toho cestování dostává hrozně na prdel, musíš se o něj starat, aby vydržel. 

Offline Magda
253 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 10:09

Mám doma jen peřiny z domácího husího chovu a vétrám je vždy na severní straně domu, peřiny na sluníčko nedávám.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 11:03

Magda A jakou myslíš, že má to husí peří životnost, protože já mám doma peřiny k přešití, ale jako netroufám si říct, jak je to peří staré, protože na husu mám velmi matnou vzpomínku když mi bylo tak 5 let, že jako u babičky byly:D:D:D. Nepřijde mi, že by tomu peří něco bylo, nesmrdí, jsou naducané, jen v rozích se ten sypek už docela rozsypal, ale na věky to přece vydržet nemůže. Já teda doufám, že ta přešívárna bude nějaká slušná a případně mi řekne, že to nemá smysl už...

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 11:23

Řvousenka mne taky, vonel tak i papousek:)

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 11:31

Karja Já mám peřinu, co jsem zdědila po babičce, takže ji mám už třicet let. A v čistírně peří teda nikdy žádné připomínky neměli :o)

Offline Magda
253 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 11:41

Karja 

Peří se dá vyčistit.  Máme doma i peří ve kterém ještě nikdo nespal.  Z toho plánuji nechat ušít náhradní peřiny. Odhadem má 40 let. Jednou ročně to vyvětrám a proložím uschnout levandulí. Myslím, že mě přežije.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 12:34

Magda Děkuju, já jsem dotaz nakonec napsala i do té čistírny, nikde k tomu neumím najít nějaké informace;)

Offline Lenka22
2562 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 12:46

Karjačistíren bývalo dost, ale když jsem loni chtěla dát vyčistit a do nového sypku, nenašla jsem už ani jednu z těch , o kterých jsem věděla. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 13:16

Miru Evaeva 

Díky za odpověď ohledně Supergreens; mám potřebu něčím doplnit stravu /špatná imunita, potravinové alergie a intolerance, které značně omezují pestrost jídelníčku/, tak jsem uvažovala právě o Supergreens, i když je mi jasné, že to nemůže být všespásný zázrak...

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 13:37
Reakce na continuity:

barbucha peri nepatří na přímé slunce. To přímé teplo z něho vytáhne tuk a pak je to už celé zle napořád.

​No vida. A já furt proč to tak děsně smrdí Šly teda obratem do kontejneru.

Hele ale ty kabáty a bundy přece taky tahám když svítí sluníčko, a ani ťuk!

Online continuity
42029 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 15:00

barbucha tak to je tahas, když je venku kolem nuly nebo pod ní. To se nepřehřeje, problém je, když je dáš na celý den na přímé slunce a venku je třeba 20C

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 16:42

continuity myslim, ze s tema perinama je to stejny. davaly se na slunicko rano, pak se sklidily. a babicka rozhodne nevstavala v 9, rano bylo treba v 5. 

Offline Muslik
534 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 16:49

A když jsme u toho, kde si mám pořídit nove peřiny? Budu rada za jakekoli tipy. Ideálně online. Nechci tedy peří, potřebuji neco tenkého, mam nejake historické ikea, kterých uz asi bylo dost, ale nechce se mi za to dávat soucasne majlant. 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 17:59

Muslik Kamaradi si pochvalovali pokrývky z Jysku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2026 18:02

Muslik mně ta ikea vyhovuje

Offline 1010
207 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 18:27

Karja Péřové polštáře a peřiny z těch běžných obchodů jako IKEA, Jysk apod. smrdí hodně často. Už jsme se takhle spálili dvakrát a od té doby mi to nesmí domů, dostat se to z toho nedá, a ještě z toho může něco načichnout. Přitom staré péřové peřiny jsou v pohodě, nechala bych je klidně vyčistit a přešít. Jo a nedávno jsem si v obchodě prohlížela nějaké zimní bundy a smrděly taky tak! Fuj Ale papoušci mi voní

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 19:47

euridike no to všetko mám aj ja, kamarátka mi to popisala ako superprodukt, ktorý ju postavil na nohy (doslova, nemohla chodiť chvíľu), tak som sa na to vrhla a nakoniec mi bolo ešte horšie. 

Offline Myrtila
5129 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 20:57

Muslik My je máme odsud, tu nejvyšší řadu de luxe i dvě obyčejné, a s oběma typy jsem moc spokojená, ani nerozeznám, pod kterou zrovna spím (doma to tak točíme podle potřeby ještě s dvojpeřinou). Minimálně jednou ročně je vyperu v pračce a pořád jsou hezké, neslehlé a hřejí. Už asi neodhledám, které máme jak dlouho, ty obyč tipuju víc než 10 let, ty de luxe o trochu kratší dobu.