"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Klara
494 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 00:00

mitford sister poukaz do perfumed prague jsem dávala partnerovi, byli jsme tam spolu a dojem jsem z toho měla dobrej, akorát ke konci už tam přišel další objednanej člověk a bylo to dost uspěchaný. Probíhalo to tak, že se paní zeptala na preference, podle toho vybrala ingredience na zhodnocení zda mu samostatně voní nebo ne (třeba 40-50 jednotlivých lahviček), a pak určit ty co mu voněly nejvíc a vybrat z různých dvojic co je lepší. Z toho vymyslela nějakou kombinaci kterou společně vylepšovali, kápla se na zápěstí a šli jsme se na deset minut projít, pak se vůně zhodnotila a ještě upravila, a šli jsme zase na chvíli ven a pak se podle toho poměru naplnila lahvička. Celý to trvalo hodinu, výsledný složení si tam nechaj, takže se to dá kdykoliv doobjednat

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 00:09

continuity Já bych to tam nechala, očekávám, že byla v nějakém VIP salonku. Ale já jsem za prvé ledabylá a za druhé zvyklá na Japonsko, letos v létě jsem šokovala kamarádky, když jsem se v nějakém bistru zvedla a šla si pro jídlo a na stole nechala ležet všechny věci, telefon, kabelku....

Podle toho, co jsem četla jinde si ho prostě pověsila na věšák a četla si, v té samé místnosti, nikdo tam nebyl. 

Lilly_Ku To kolo mi přijde trochu jiný, na to sedneš a rychle odjedeš a nikdo tě nedohoní. Nebo si prostě to kolo jen "půjčíš", protože spěcháš a necháš ho položený někde o kus dál...

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 08:31

Garfie Ty seš jako můj muž. Ten občas chodívá pracovat do hospod a klidně nechá na stole položený počítač, když jde na záchod :o)

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 09:27

DruI No ale já myslím, že je to hezký, taková neochvějná důvěra v lidstvo!

Jinak pro ty, co mi radily s tématem (kontroverzní) historické eseje pro mladou Garfíkovou, nakonec navrhla všechna tři témata z české historie-role Beneše v odsunu (kterou nakonec vybrali), upálení Palacha, to prý učitele moc nezaujalo, ale dcera říká, že je to i její vina, smolia to na poslední chvíli a nepodala to prý moc dobře a do třetice Rukopisy, které se mu líbily hodně, ale zdálo se mu to dost komplikované, prý si to má nechat na jinou práci, tak to mě vlastně potěšilo, že ho zaujaly, protože pochybuju, že by o nich něco věděl. :-)

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 10:45

Garfie celkem zajimave dily o odsunu, dekretech a Benesovi meli v podcastu Prepiste dejiny, kdyby to mlada Garfikova neznala a hodilo se ji to

Offline mitford sister
1668 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 11:31

Klara

Díky moc! 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 11:42

Takhle nechává svoje věci fakt hodně čtenářů v knihovně. Notebook na stole a jde si pro kafe, kabelku na gauči a jde s dítětem na WC. Já pak upozorňuju, že to není úplně bezpečný, (zároveň to hlídám když jsou pryč.) 

Ale sama dělám totéž asi mám nějakou neochvějnou důvěru v lidstvo. A taky nemám moc cenný věci

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 11:54

Zuzuli Super, díky moc!

Offline continuity
42028 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 11:54

žluťásek

hlavně bych se bála, že budou řvát na tebe, když jim něco zmizí. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 12:16

Já si chodím stále číst, učit se do kaváren. Na WC, objednávku na bar si beru mobil, občas kabelku. Ale knihy, svršky, občas i tu kabelku nechám na místě. Fakt se mi, kor ted v zimě nechce vše tahat s sebou a pak doufám, že lidi jsou slušní. 

Offline Černá kočka
1732 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 12:23

continuity Vlastně nevím co si o tom mám myslet. Co mě překvapilo, že v tom článku píšou, že tam neměli kamery, minimálně třeba u vchodu/východu. Myslela jsem si že prostory letiště jsou monitorované komplet, mimo toalet třeba. Tohle byl salonek, ale i tak, taky tam bývá přes den velký pohyb lidí.

Offline Sweet Potato
39743 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 12:40

Garfie V salóncích nechávám věcibez dozoru běžně. Snažím se mít u sebe kabelku s pasem, ale často ani to ne.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 24. ledna 2026 12:46

nijako zvlášť tu pani neľutujem, aj keď, samozrejme - kto ten kožuch ukradne, nech mu ruka upadne !

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:00

Kdybych celé dopoledne pracovala v kavárně, kde je málo lidí, vidí na mně obsluha... tak bych si notebook na stole asi taky nechala, kdybych potřebovala na wc

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:04

continuity to se naštěstí nikdy nestalo. Ani si nevzpomínám, že se někdy něco osobního někomu ztratilo. 

Evaeva já taky, ale asi bych zároveň poprosila obsluhu nebo někoho vedle u stolku, jestli mi to může pohlídat. Spíš tak psychologicky.

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:23

žluťásek když mi bylo asi 19, paní ve vlaku mi nechala pohlídat kojence, který ležel na protisedadle, když šla na WC. No ale já jsem normálně si ani k němu nesedla na to sedadlo, ani tam nedala ruku! Prostě mě to nenapadlo, nemela jsem zadnou zkusenost s detmi. Takže tohle se mi občas promítne, když bych nechavala cizího něco pohlídat, takže  dávám hlídat mozna tak svoje místo ve fronte;-)

Offline Hanna6
93 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:34

Evaeva Zámek Stránov https://zamekstranov.cz . V zimě je zavřeno, ale v době " zámecké sezony" probíhají prohlídky komentované majiteli.  Program pro rok 2026 zatím zveřejněn není, podívej se stránky cca v březnu. Prohlídky většinou vede p. Šimonková Pavlíková. Její otec byl  jako dítě s rodiči ze zámku vystěhován i  v 50. letech 20. stol. Po "sametu" právě pan Šimonek dostal zpět tři zničené objekty. Hrad Housku, zámek Lobeč,  zámek Stránov (za minulého režimu upravený na dětský domov). Rodina Šimonků odvedla neskutečnou práci, i když o většinu inventáře nenávratně přišla, všechny objekty fungují. Za mě je velmi zajímavá současná podoba interiéru kostela sv.Vá clava na Stránově (za minulého režimu  složil jako sklad  JZD). 

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 20:07

Evaeva No, můj muž má tak silnou víru v lidstvo, že nechal počítač nehlídaný ležet i na stole venku před kavárnou u nás v parku ;o) Ale pravda je, že počítač mu zatím na rozdíl od zamčeného kola neukradli. Čtečku, co měl v hospodě položenou vedle sebe, mu zase ukradli aniž by musel na tu toaletu. Ono je to stejně o náhodě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2026 20:48

Hanna6 díky, píšu si 

Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 21:06

Malvin Evaeva Notebook taky nechávám. To by bylo složité to ukládat, zavírat... Telefon a peněženku si teda spíš beru.