"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Maureen
příspěvků moje polička 24. dubna 2026 07:59

Cestou do práce je ve vesnici semafor (oprava silnice,jednosměrný provoz)...interval poměrně krátký,takže se zvlášť poránu tvoří dlouhé fronty...PROČ proboha PROČse tam někdo rozjíždí bezpečnou 30 a dále pokračuje ještě bezpečnější 35-kou????...uááááááááá...tohle každý ráno chceš..

A taky se tady musím přiznat ke své agresivitě a skoro každodenní chuti přejet cyklistu,který šlape strašně rychle (je to ten barevnej celej elastickej panáček,co jede na čas a je v tréninku) a přejíždí ze silnice na chodník,šup z chodníku přes přechod,zas na silnici...prostě střídá styl chodec/jezdec...nerozhlíží se,nebrzdí,jede fakt rychle a řidič musí být hodně ve střehu,aby ho nesejmul...jezdí nebezpečně a asi se o sebe nebojí a hrozně riskuje...

Offline Janulik03
19934 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 09:07

Maureen tak to sucitim, tiež by som mala cukanie, ja takto pravidelne obieham troch bežcov a navyše bežia v protismere, tiež mám sto chutí neuhnut 

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 10:02

brrr Nevím proč přesně potřebují brát, ale náš mladej má doporučený Equazen, který lehce zlepšuje projevy ADHD, mají na to i studie. A asi docela funguje, měsíc nepoznám, ale když ho vysadí dlouhodobě, třeba na půl roku, tak už to vidět jde. Existují tablety s příchutí i bez, i tekutá forma, záleží co ti vyhovuje. Je teda docela drahý. 

Online Kokoska
34315 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:27

Maureen ja tu jizdu o 10 km nizsi nez je v miste povolene, uplne nesnasim!

Offline Maureen
příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:34

Kokoska no žejo...nejsem agresivní řidič,ale tohle by mělo být trestný

Online Kokoska
34315 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:36

Maureen kdyz to je nekdo, kdo se uci a neni si jeste jisty, tak budiz. Ale ono se to fakt mnozi, tolik zacatecniku byt nemuze!

Offline Maureen
příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:39

Kokoska no jasně,to je samozřejmost,že není každý vyježděný řidič...jen se mi nechce věřit,že je tolik začátečníků-a pokud se mi to podaří,mrknu na toho,kdo sedí za volantem-a nevypadá na čerstvých 18..

Offline dzizisketa
8829 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 12:01

IMHO je to projev ubývání základních služeb, občanské vybavenosti a dostupnosti veřejné dopravy na venkově a jakýchkoliv periferiích, že řídit musejí i lidi, kterým to jde hůře a kdyby nemuseli, nedělali by to.

Offline andulka01
12742 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 12:41

Maureen tyjo, tohle nám předevčírem udělal taky cyklista! Objížděli jsme autobus stojící na zastávce, on ho mezitím předjel po chodníku a těsně před autobusem to mrsknul zpět na silnici. O kousíček to bylo, kdybych řídila já, tak troubim a vztekám se.
A žádnej mladej janek na trialu, normálně starší chlápek na gravelu. 

Online Kokoska
34315 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 12:52

andulka01 nehledena to, co zpusobi na silnici, neni moc dobry napad projizdet po chodniku zastavkou, kde vystupuji a nastupuji lidi. Nekdo ma fakt hovezi mysleni.

Offline Sweet Potato
39790 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 13:07

andulka01Přesně tohle jsem zažila nedávno. Asi se to množí.

Offline Vari
2176 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 13:36

Maureen podle věku to nemusí bejt zřejmý, mně je skoro čtyřicet a jsem začátečník, ale jezdim ve starý oktavce s nálepkou Z, tak snad ty rozumný ridice moc neštvu. 

Offline Allysa
877 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 14:33

Vari Neboj, rozumný řidič počká, až to jde a předjede tě. Obvykle ten, kdo jede pomalu, má svůj důvod. A jsem radši, než aby jel nad svoje možnosti. Kvůli těm pár minutám, co bys nekoho ó hrůzo mohla zdržet, se nikdo nezblázní.

Offline Sweet Potato
39790 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:26

Allysa

Nebát se jet pomalu. To se bohužel málokde slyší.

Offline Allysa
877 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:48
Offline Vari
2176 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:51

Sweet Potato Tohle se me pokusil naučit ten typek z vyjezdi.se. Ze neni ostuda zpomalit, ze podstatná je bezpečná jízda. 

Offline tarra
334 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:58

Mně je už více přes čtyřicet a taky jsem bohužel začátečník. Zetko nalepené mám, snažím se pomalou jízdou nezdržovat, ale třeba v jednom konkrétním úseku, kde sice devadesátka je, ale na té silnici plné výmolů a zatáček víc než 65-70 zatím nedám, tam mě někdo vytroubí docela pravidelně. Vážně to nedělám schválně. 

Offline Sweet Potato
39790 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:04
Reakce na Vari:

Sweet Potato Tohle se me pokusil naučit ten typek z vyjezdi.se. Ze neni ostuda zpomalit, ze podstatná je bezpečná jízda. 

​Petr!

Offline Potrefenáhusa
38400 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:05

U nás je v jednom místě taková spis venkovská zástavba, je tam taková divna (protoze dost pozdě) 30 kvůli připojený vedlejší silnici a je jen kousek, tuhle jsem jela za autoškolou, ktera tam projížděla na 20 a nezrychlila ani za křižovatkou, ale jela jeste asi 200 m na největší křižovatku, předjet nešlo,  to jsem taky naprd řidič a s autoškolou mam upřímný soucit a pochopení, ale tou dvacítkou to fakt bolelo 

mne tuhle předjel borec na vlakovým přejezdu, kde jsem stála na červenou

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:07

Jestli někdo bezdůvodně (bez důvodu jako: počasí, cyklisti, chodci, rozbitá silnice, neznalost terénu, ..) jezdí v padesátce třicet, protože se bojí, tak by si měl zaplatit kondiční jízdy v autoškole, dokud se bát nepřestane. A jestli ani kondičky nepomůžou, tak se na řízení vykašlat.
Zákon č. 361/2000 Sb., § 18 odst. 2