"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:14

Tabea Se nezblázni.

Offline Potrefenáhusa
38400 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:20

Tabea no na tom maloměstě je to dost častý, nebo tak různě zastavovat všude možně, kde to fakt vadí, tesne před křižovatkou treba a odejit...

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:22

Sedmá z devíti neboj nic

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:41

Potrefenáhusa jo, docela si to dovedu představit. Ale já spíš měla na mysli přehledný úseky, kde se někdo plazí, za ním štrúdl a je jen otázka času, kdy někomu rupne v hlavě a začne štrůdl předjíždět. Prostě zbytečně pomalá jízda je stejně nebezpečná, jako rychlá. Jasně, když jedu někde mezi vesnicemi, cesta sama zatáčka, a neznám to tam, tak taky nejedu (90 CZ, 100 DE) jako místní. Ale zas tam nikoho neblokuju, protože tam toho moc nejezdí, a kdyby jo, tak se prostě někde ihnu a nechám předjet.

Ja jezdím defenzivně, nikdy se na nikoho nelepím a když mě nikdo vytáčí, tak to neví, protože si nadávám jen pro sebe. Troubím zřídka, spíš tak tutnu, když někdo spí na semaforech, nebo tenhle týden, když se auto ve vedlejším pruhu rozjelo na červenou. Párkrát když někdo ignoroval přednost zprava, protože jsem doufala, že mu to třeba tím zatroubením dojde a příště bude vědět. 

Offline SunEclipse
3419 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 18:39

Tabea ta rozbita silnice ti tam opravdu nepatri..to je naopak zakonny duvod jet pomalu - ridic je povinen prizpusobit rychlost jizdy stavu vozvky.

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 19:58

SunEclipse jo, to v závorce je všechno, co není bezdůvodně, poopravím to.

Offline Černá kočka
1735 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 20:15
Reakce na Kokoska:

andulka01 nehledena to, co zpusobi na silnici, neni moc dobry napad projizdet po chodniku zastavkou, kde vystupuji a nastupuji lidi. Nekdo ma fakt hovezi mysleni.

​Presne tak, nekdo takovy za a) nemysli + za b) porusuje zakon pokud by jel po chodniku pro chodce a bylo by mu vic jak 10 let. A ani cyklista do deseti let nesmi ohrozovat chodce. A ani libovolne prejizdeni mezi chodnikem a silnici. Ja treba narozdil od zakona jsem tolerantni k tomu pokud nekdo jede na kole po prazdnem chodniku a kdyz nahodou potka chodce, tak sesedne nebo zpomali, aby se mu vyhnul. Ale jsou i cykliste, kteri jedou po chodniku a agresivne nas chodce zvonkem upozornuji, ze jim mame uhnout, protoze jdeme pomalu.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 24. dubna 2026 21:50

Tabea Předpokládám, že ten kdo jede pomalu, tak k tomu důvod má.. Větší problém vidím v tom, že to někdo nedá a začne blbě předjíždět, ten ať za volant neleze.

A to se občas vyskytuju v obou táborech, ten co brzdí i ten co je bržděn (a zanadává si).

Offline Maureen
příspěvků moje polička 25. dubna 2026 07:50

Tabea naprostý souhlas

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 20:27

Když násobíte vícemístná čísla, jak si to píšete?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2026 20:31

Tabea na kalkulačku

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 20:49
Reakce na Tabea:

Když násobíte vícemístná čísla, jak si to píšete?

​Pod sebe, vyšší číslo (= delší) nad nižší (=kratší). Jestli jsme tedy pochopila dotaz 

Offline Potrefenáhusa
38400 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 20:49

Tabea pod sebe, ale někdo mi říkal, ze se to děti učej dneska nějak jinak 

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 20:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Tabea pod sebe, ale někdo mi říkal, ze se to děti učej dneska nějak jinak 

​Možná někde, ale vnučka se to učila psát taky pod sebe. A jak píše Evaeva , kalkulačka to jistí, teď už i na mobilu

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 20:59

Potrefenáhusa syn se to učí psát vedle sebe a pak jen jednu řádku pod to první číslo. A já se vůbec nechytám. Mama tvrdí, ze babička, její tchyně, tak násobila taky, ale bohužel uz to asi neověřím. 
Děleni dělají s jedním krokem navíc, jinak stejně, to násobení mi připadá zase jakoby zkrácený, ze si k tomu musí dost počítat v hlavě.

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 21:00
Reakce na Evaeva:

Tabea na kalkulačku

Online Tabea
7763 příspěvků moje polička 25. dubna 2026 21:01
Reakce na Anaj:

​Pod sebe, vyšší číslo (= delší) nad nižší (=kratší). Jestli jsme tedy pochopila dotaz 

​taky to tak dělám

budu se muset zeptat muže, jak to dělá on. Jestli to "vedle sebe", co dělá syn je německá metoda nebo moderní metoda. 

Offline žluťásek
8806 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 14:22

Zasmrádlo mi zkažený kuřecí maso v nový nerezový krabičce. Už jsem ji vyčistila perkarbonátem, ale pořád z ní cítím trošku takový lehce nakyslý pach.

Než vyzkouším všechny sody, octy, sava atd, nemáte někdo zaručenej ozkoušenej recept? Z nějakého řeznictví, jatek či pitevny?

Možná Janulik03 jestli by nevěděla?

Offline Janulik03
19934 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 15:00

žluťásek ocot s vodou, nechať aspoň chvíľku, vyutierat a nechať otvorené vetrať. A mäso aj v krabičke, je treba do 24 hodín ak nespotrebuješ, znovu vybrať a vymeniť obal za čistý 

Offline jerry
10955 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 17:42

žluťásek 

Dát vymrazit do mrazáku.