"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 18:32

Janulik03 děkuju

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 27. dubna 2026 18:08

Máte prosím některá zkušenost s trichologickým vyšetřením?

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 28. dubna 2026 04:06

Sweet Potato ne, ale hned jsem šla googlit, jestli to náhodou nepotřebuju

Offline stes
9316 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 06:18
Reakce na Mermaid:

Sweet Potato ne, ale hned jsem šla googlit, jestli to náhodou nepotřebuju

​nápodobně....asi nejen my

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 06:24

stes nejen

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 09:55

Chápu. Udělala bych totéž.

Abych ušetřila čas ostatním: je to hloubkové vyšetření vlasů a vlasové pokožky.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 14:23

Prosim, mohl byste nekdo otevrit ten clanek o vysokem cholesterolu co dnes vysel v Deniku N?  Nedari se mi sem dat odkaz. Pripadnemu dobrodinci moc dekuji.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 17:00
Reakce na 999:

notna No aby ředitel nebyl úplný ko.kot, studenty to tam bavilo a byli úspěšní u přijímaček na VŠ :-).

​@999 vzpomněla jsem si na tvou trefnou specifikaci požadavků a chtěla jsem se zeptat na výsledky tvé tehdejší rešerše, jestli to máš ještě v paměti? Mám teda ještě jedno kritérium, a to aby se tam aspoň trochu pečovalo o kolektiv. Nic nás nebude tlačit k přestupu ze ZŠ, tak ať to kdyžtak stojí za to...

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 18:58

eM Dekuji.  Kolegyne si asi pred mesicem  donesla od PL letacek co nejist pri zvysenem cholesterolu. A co myslite, byly tam vajicka, resp. vajecny zloutek? Byly. Kdyby tam bylo radsi, vajicko si dejte radeji varene nez smazene.

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 19:18

Gatita Nemám, ale poptám se :-).

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 20:05

Černá kočka Tak to má stejný letáček jako já.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 20:47

Černá kočka no víš co, ono se to pořád mění, a pořád nevíš, jestli si v té skupině lidí, kterým to pomůže. 

Ono to vždy bude o tom, co je pro konkrétního člověka udržitelné. Když já dostanu vybrat mezi vajíčkem vařeným a žádným, tak to žádná volba není, protože vařená vejce ráda nemám.

Jinak bych chtěla vidět člověka, který se životosprávou dostane pod ty limity pro rizikovější skupiny. Protože ty jsou úplně brutální. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 21:31

continuity Já mám ráda i vařená vajíčka, tak mě potěšilo, že tam píše, že jsou zbytečně démonizovaná. Já jsem asi schopná se obejít bez ledasčeho, ale zrovna vajíčka by mi chyběla hodně. A těm co by to vadilo, to by se asi dalo zjistit vylučovací metodou, stejně se asi provádí kontrolní odběry tak jedno období s vajíčky a jedno bez. A souhlasím ty limity pro určité skupiny jsou opravdu hodně přísné. Já si ho chci teď někdy nechat změřit, tak uvidím jak dopadnu, ale možná bude lepší nechat to po dovolené.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 21:55

Černá kočka no já jsem si tam teď zašla jako samoplatce a je to lepší aniž bych cokoliv zásadně změnila, akorát se mi zaseklo to hubnutí , ale pořád nad limitem. 

Já nám hodně nízký tlak a vcera jsem se doklikala k nějakému rizikovému skóre a mám desetileté riziko, že mne skosí mrtvicka 1,8%. no tak s pozdravem. 

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 08:32

Nevim, v jakém vlákně se ptát;). Nejezdíváte někdo do Gmündu do těch termálních bazénů? Kolik tam tak bývá lidí třeba o víkendu? My jsme tam byli vloni ve všední den na konci letních prázdnin a bylo to poměrně dost prázdné, ale říkám si, že ten poslední týden prázdninový není moc vypovídající. Děkuji za postřehy. 

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 10:05

Karja úplně přímo neporadím, ale zkus mrknout na https://www.eurothermen.at/thermenauslastung/

a nebo https://www.solefelsenwelt.at/en/sauna.html

podle toho, kam chcete jet. Když u druhého odkazu vlezeš na ty tři panáčky vlevo, tak to ukazuje aktuální obsazenost. 

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 12:05

Tabea A díky to mě nenapadlo;)

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 30. dubna 2026 09:58

Sweet Potato osobní nemám, ale v příbuzenstvu ano. Můžu ti zjistit víc. Utkvělo mi akorát v paměti, ze dotyčná dostala složku s fotkou vlasové pokožky v nadživotní velikosti a vypadalo to jako řídký les. Nemyslím, že z toho byla dotyčná nějak nadšená, to vyšetření prý dělal někdo s nějakým rekvalifikačním kurzem, žádný lékař nebo tak. 

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 30. dubna 2026 10:00

Gatita Díky, asi nemusíš.