"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:39
Reakce na Evaeva:

continuity 5x denně? Kam pořád trajdáte? My na dovolené ráno vypadnem, večer se vrátíme

​Hele u toho moře, zvlášť když máš apartmán do 50m od vody, tak prostě běháš jak doma z balkónu do obýváku A i když je hned vedle plážovej bar se zázemím, tak já dávám přednost vlastnímu WC - no a poctivý dodržování pitnýho režimu tě donutí běhat i častěji než jen pětkrát denně A s dětma je to ještě horší - kde mám kyblíček? chci rohlík! bééé, zapomněli jsme xy... 

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:39

Jo a mně se ted to akne míchá s vráskama, což je úplně teda nejlepší no...tomu říkám smíšená plet:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:03

barbucha tak na záchod bych 4 patra nechodila

Offline Zuzuli
3895 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:05

Karja to mam taky

Moje plet se asi uplne nerozhodla, jestli je jeste mlada s akne a nebo uz starne a prevazi vrasky. Tak mam oboje

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:05

Evaeva 

My měli vždycky - i z popsaných důvodů - přízemí  (ale hned nad pláží se zvedal dost strmej kopec)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:09

Karja Zuzuli já vrásek moc nemám, takže mám pleť jak šestnáctka

Ale ne, vylepšila jsem rutinu a dost se mi to zlepšilo

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:24

continuity Schody jsou na fyzičku perfektní. Bydleli jsme deset let ve čtvrtém patře bez výtahu. Teď tam bydlí máma, pořád to vyjdu, ale když něco nesu, už funím. Dřív těhotná, s dítětem a taškou v náručí několikrát za den bez problému. 

I my to říkala porodní asistentka, že nejlepší je chodit do schodů, to jsem měla výhodu. Ještě jsem měla doktorku v šestém patře, tak jsem to chodila bez výtahu. V úterý jsem to ještě vyšlapala a v pátek jsem porodila :-) Já to chození do schodů můžu doporučit. Akorát to nemám kde teď trénovat. 

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:29

Karja Ale ji obtěžuje i blbej krém a SPF je skoro neprůchodný.

Jako nedivím se jí, taky tomu moc nedám a navíc v Japosku jak je vlhko, tak vlastně ani ta kosmetika nedrží, já tady už ani nepoužívám žádný séra, nic, mám pocit, že to ze mě steče za pět minut. 

Sweet Potato Teda v poslední době mám pocit, že paradoxně Korejky samy se od té jejich slavné desetikrokové péče začínají odvracet. 

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:35

S tou péčí o pleť jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet. Někteří kožaři už varují před současnou nadměrnou péčí, že dochází k narušení mikrobiomu pleti. Dceru to jako parádnici zajímá snad odjakživa. Nějakou péči jsem povolila cca od puberty, make-up od cca 15. Asi by tu 12fázovou zvládla a chtěla, ale my financujeme jen takovou tu základní péči o pleť, další kosmetické módní záležitosti a make-up si musí hradit z kapesného nebo brigád, tak si dost rozmyslí, co opravdu chce a co si koupí nebo na co mě chce v drogerii nebo parfumerce ukecat :-)

Online Tabea
8362 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:35
Reakce na Garfie:

Karja Ale ji obtěžuje i blbej krém a SPF je skoro neprůchodný.

Jako nedivím se jí, taky tomu moc nedám a navíc v Japosku jak je vlhko, tak vlastně ani ta kosmetika nedrží, já tady už ani nepoužívám žádný séra, nic, mám pocit, že to ze mě steče za pět minut. 

Sweet Potato Teda v poslední době mám pocit, že paradoxně Korejky samy se od té jejich slavné desetikrokové péče začínají odvracet. 

​jsem se o těch Korejkách bavila s mužem a říkal, jestli jsem si všimla, kolik jich má fakt špatnou pleť a na ní kilo makeupu. A ono fakt jo. 
Dneska jsem teda viděla neasiatku, co se musela šíleně spálit, na zpoceným obličeji s rozmazanýma černýma linkama na spodním víčku ji visely kusy! oloupaný kůže. Ta, chuděra, byla rozteklá úplně šíleně. 

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 14:06

Pro mě jsou naše schody doma takový indikátor kondice, během běžného dne je vyběhnu tak 12-15x, většinou s 13kilovým batoletem v jedné ruce a něčím dalším v druhé ruce. Když jsem jako těhotná měla bronchitidu, lezla jsem je v předklonu skoro po čtyřech, pak jak se mi dělalo líp, pomalu jsem se rovnala, až jsem je zase vyběhla poklusem a takhle to mám při každé nemoci. 
Nejlepší byly schody na věž Rožmberku, bylo nás tam 6 průvodců a v největším zápřahu se chodilo po 10 minutách a každou celou na věž, takže na koho vyšla ten den celá, dost se ten den proběhnul bylo jich tam lehce přes 200, kamenné, dřevěné, cihlové, co kousek jiné. 

Offline letfenixa
10977 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 14:10

Ako sa po nemecky a španielsky povie 'Škola volá' ?

Offline Zuzuli
3895 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 16:56

Myrtila schody na rozmberku! Sedmkrat denne spolu s druhou trasou v hornim patre, kazdy treti den. To byla na konci mesice fyzicka. Jsme ty tocite drevene behali a pak stali u poklopu a cekali, az dofuni prvni navstevnik

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 16:56

Evaeva Já mám právě takovou tu jemnou pleť, jak nemá moc žádnou spodní vrstvu, takže to se krabati velmi snadno a některé makeupy to velmi tedy ještě víc zviditelnuji. Akne se mi zlepšilo trochu, to zase ano, uz nemam skoro zadne velke pupence, už to určitě třeba není na žádnou léčbu u dermatologa a to ještě před 4 lety mi kožní doporučovala takovou tu nejnovější léčbu vitamínem A, teď mi dermatolozka už jen řekla čistit a péče. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 17:28

Karja já zas nemůžu říct, že jsem úplně bez vrásek, ale jako dobrý. Ale můj problém bude v budoucnu hlavně nosoretní rýha, spíš než ty drobné vrásky, to je vidět, že už to není, co bývalo.

Velké boláky už taky moc nemám, ale nějaké se občas dělají a pleť mám pořád hodně hrubou a zanešenou. Plus mám pigmentové skvrnky, na to asi zkusím laser, ty mizí šíleně pomalu. Mám je i na zádech, kde už mám akné poměrně klidné spoustu let. Ale pořád jsem kropenatá.

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 17:40

Zuzuli Ano, běh nahoru, a pak jsem stála u poklopu a každému opakovala "pozor na hlavu", a i tak se každý třetí břinknul

Offline Torrah
3460 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 18:11
Reakce na notna:

S tou péčí o pleť jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet. Někteří kožaři už varují před současnou nadměrnou péčí, že dochází k narušení mikrobiomu pleti. 

​to je to, na co jsem myslela, když jsem si říkala, jestli to není od 12 let zbytečné... nějakou péči asi určitě, ale nic se nesmí přehánět, řekla bych.

Offline Aranel
6727 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 19:54

Evaeva Zuzuli Karja Já mám ošklivě mastný čelo a nevím proč jestli se v létě potí pod ofinou?...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 19:55

Aranel tak ofinu vůbec mít nemůžu. Nedělá se mi teda akné, ale čelo mám mastné, vydrží pěkná tak dvě hodiny. Takže je to možný.

Offline Len
2685 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 22:49
Reakce na Malenge:

JankaM tak nám pak napiš, kolik kapsli jsi na místě našla podle mě je to loterie, naposledy jsme byli v jednom domě, my měli apartmán pro 4 a kapsle tam byly asi 2 nebo 3, naši bydleli o patro výš v apartmánu pro dva a kapsli měli asi 20. Ja si jich teď už vetsinou s sebou pár beru, ale v nouzi do místní drogerie fakt nechodim a klidně myčku pustím bez kapsle na vysokou teplotu. Kdyz to uděláš každý den = nestihne tam nic zaschnout, je to zcela v pohodě.

​Ještě se vrátím k myčkovýmu tématu. V nouzi se dá kápnout do myčky jar. Já to dělám běžně, že k hodně zaschlýmu nádobí přidám kapku jaru. My jsme se teď vrátili z pobytu a tablet do myčky bylo naštěstí celý balení, taky tam jela myčka 2x denně. A kuchyň byla vybavená skvěle včetně dvou toustovačů.