"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 25. srpna 2026 22:04

Tabea tyjo, premyslim, v centru je povalecna socialni vystavba, ta je takova brutalisticka, vybavuju si jeden svetle ruzovej panelak, ale to je soliter.

my bydlime ve stare zastavbe. sidliste jsou spis na okraji mesta a tam se moc nepohybuju, takze vlastne ani nedokazu odpovedet. ale tipla bych si, ze v byvalym vychodnim berline budou taky barevny, protoze ta vizualni stranka byvalyho vychodniho nemecka je podobna jako v cechach mi prijde. pudorysy sidlist a typy panelaku taky.

Ze zapadni casti napr jeste Gropiusstadt, to je jak se tam odehrava My deti ze stanice zoo, to barevny neni. a vypada mnohem lip, nez je popisovany v te knize :D soliterni panelaky zasazeny do zelene.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2026 22:21

continuity 5x denně? Kam pořád trajdáte? My na dovolené ráno vypadnem, večer se vrátíme

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 25. srpna 2026 22:53

Evaeva tak u moře, když nezevlujes na pláži, ale na terase, je to jiné. A i když jsme šli na výlet, tak ráno pro čerstvé pečivo/vykoupat, pak výlet, večer se vykoupat a ještě třeba na zmrzlinu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2026 23:16

continuity aha. No já neměla na mysli zevlování na pláži, ale právě ten výlet. Čerstvé pečivo pravda nemáme, ale koupání a zmrzlinu zvládneme během. Ale je fakt, že sůl z moře bych možná potřebovala spláchnout. A po večeři už jdou někteří spát, že jo. No 5x vyrážet si neumím představit ani bez dětí, i 3x je moc.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 25. srpna 2026 23:26

Evaeva tak to není vyrážet, prostě si oblečeš plavky, namažeš se, vezmeš do ruky brýle a plavací bojku a jdeš. Pláž jsme měli 20 metrů a a dalších 20 bylo do moře. To nemusíš ležet na ručníku v písku, když máš terasu s tímto výhledem většinu dne bez přímého slunce. 

Vůbec nevím, proč bych z garáže měla chodit rovnou na pláž, když stačí vyjít ty 4 patra a pohodlně se převléct. neplynou z toho žádné výhody. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2026 23:33

continuitychápu, ale nechápu

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 25. srpna 2026 23:38

Evaeva

To bude tím, že nejezdite k tomu moři.

Prostě tu hlavní atrakcí máš před nosem a je výhodnější to zorganizovat jinak. Já neznaším k vodě cokoliv balit. Hrozně mě to otravuje, proto se snažím bydlet prakticky na pláži pokud to lze. My jsme nenosili na pláž ani klíče, ty zůstávali ve schránce. Prostě čtvery boty, muž košili a šlus. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 00:03

continuity asi. (Ale jako párkrát už jsem u moře taky byla )

Já bych po ranním koupání vyrazila na výlet tak ve dvě, mi to prostě časově nevychází těch pět odchodů

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 03:18

Ty jo, já vám spíš závidím ty pečující dcery, i když teda 12 let mi taky přijde brzy. Moje mládě bude mít za týden 18, ale vůbec ji to nezajímá!!! Teď jsem jí koupila kromě krému ještě nějaké sérum a tonikum (má akné, takže nějaká ta péče je nezbytná) a úplně protáčela panenky. Veškerá dekorativka co kdy dostala leží absolutně ladem. 

Co se týká pater, bydlím sice v domě, ale zato na kopci, teď jsem koukala na průměr v telefonu a mám denně 16-17 pater. :-) Jen školu máme na kopci přes 3 patra + další patra nahoru v jiné budově. Výtah tam je, ale děcka ho nesmí používat.

Offline viktorka_od splavu
49486 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 06:53

Garfie me to nezajimalo do 30 kdy me zlanarila jedna avonlady, do te doby jen indulona a voda. no nerekla bych ze mam horsi plet nez vrstevnice

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 07:32

Garfie ségře je 17 a taky se běžně nelíčí. Používá něco na čištění, o krému pochybuju.

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 08:31

viktorka_od splavu No jasně, ale tehdy to bylo normální! Já se vzmohla akorát tak na tu zeleniu rtěnku, co se údajně měnila podle typu a na mých rtech vytvořila šílenou jasně oranžovou barvu.

49486 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:30

Garfie ano jiste, ale predstava ze pokud nezacne vcas, tak chudinka bude v 50 litovat a vypadat na 80 je nesmysl jsem tim chtela rict

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:33

viktorka_od splavu To je jasný. Mě to spíš mrzí kvůli tomu akné, jakoby jí to bylo úplně ukradené a obtěžuje ji jakákoli péče. Což je na druhou stranu pochopitelně lepší varianta, než kdyby ji to trápilo, to je fakt!

Offline Sweet Potato
40682 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:10

viktorka_od splavu 

Teď jede opačný problém. Desetileté holčičky, zblblé influensérkami na sebe patlají kila prostředků pro jejich pleť zcela nevhodných.

Offline Sweet Potato
40682 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:13

Už existuje i termín "kosmetikorexie".

Namátkou třeba

https://www.bbc.com/news/articles/cx212x41evwo

49486 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:14

Sweet Potato jj proto moc nechapu maminky ktery do toho dcery nuti:-)

Garfie akne chapu

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:26

Garfie me to nezajimalo do 30 kdy me zlanarila jedna avonlady, do te doby jen indulona a voda. no nerekla bych ze mam horsi plet nez vrstevnice

​Mně už bylo o dost víc než 30, když na mě kamarádky valily oči, že nemám ani pudr ani mejkap, vystačila jsem si s řasenkou a lojem na rty V koupelně obyčejná Nivea a čistá voda Taky myslím že bych na tom byla stejně, mít stopadesát přípravků (a možná i o něco hůř, co my víme).

Zato zřítelnice, která s tou péčí a urputným líčením začala až na gymplu, toho má doma tuny a když jdeme společně nakoupit, protáčej se mi panenky. Nedivím se, že je každej den v koupelně dvě hodiny - než všechny ty nezbytný kroky zvládne, ráno i večer Jako holky to uměj, vypadaj jak obrázek... ale tý práce, toho času! 

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:38

Garfie Ono je to možná pro to akne i lepší, to moc nehrotit;)  podle mě stačí krem a nejake čištění jemné večer, klidne jen cistici krem/jakoze mydlo jemne a pak krem. Jako spousta mých spolužaček včetně mě akne mela a nemám pocit, že by tomu něco extra pomáhalo. Ono kolikrát čím víc pozornosti tomu dáváš tím hůř:D. Já ho mám doteď a taky mi přijde, že méně je vice;)

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:38

Garfie Ono je to možná pro to akne i lepší, to moc nehrotit;)  podle mě stačí krem a nejake čištění jemné večer, klidne jen cistici krem/jakoze mydlo jemne a pak krem. Jako spousta mých spolužaček včetně mě akne mela a nemám pocit, že by tomu něco extra pomáhalo. Ono kolikrát čím víc pozornosti tomu dáváš tím hůř:D. Já ho mám doteď a taky mi přijde, že méně je vice;)