"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:02
Reakce na Zarinya:

Ty zas ničí noze.

ja mám bambusové, omyvam horkou vodou a jsme zatím v pohodě. Fakt je, ze po kuřeti myju ovzvlaste pečlivě.

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:11
Reakce na Zarinya:

No to jsem měla jedno takový a já nenávidím ten pocit, jak po tom přejede nůž, brrr. Plus se to celý tak divně klouže...

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:18
Reakce na Sweet Potato:

od te doby co jsem se imunizovala salmonelou to beru celkem vazne. kor kdyz vim ze muze mit trvaly nasledky. a to je "jenom" blba salmonela

49384 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:19
Reakce na Aranel:

jj skleneny je divny a noze bych mohla za chvili vyhodit

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:22

Já to rozhodně nechci zlehčovat, zkušenost by mne asi taky vytrénovala, ale jinak jsem nedůsledná.

Na kuře jsem ale měla skleněné prkýnko docela dlouho.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:23

sklenena mam uz  asi 15 let a sem spokojena.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:24
Reakce na Sweet Potato:

taky sem mela salmonelu dokonce s hospitalizaci v nemocnici a nic nedesinfikuju.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:47
Reakce na Zarinya:

Asi mne to tu pošťouchne, že zas nějaké skleněné koupím. Zeleninu a tak bych na tom nekrájela, že by klouzala,  ale krájení masa mne na něm vysloveně uspokojovalo. (To už je skoro do přiznání)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:50
Reakce na Sweet Potato:

mne na tom nic neklouze.Leda kure.mam tri.tak jedno jakoby ne uplne hladke.takove sklenene hrbolate.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 13:57
Reakce na Zina:

Ja mám drevené a sklenené dosky na krájanie. Tie sklenené ale nemám rada. Drevené čistím tam, že ich prelejem octom na to nasypem sódu a počkám až to vypení, alebo len nalejem ocot počkám chvíľu a prelejem horúcou vodou. Doska je potom ako nová. Mäso krájam ale len na sklenenej. Nože špeciálne na mäso nemáme, priateľ si je schopný natrieť chlieb aj s vrúbkovaným nožom na krájanie chleba  Ináč mäso som takmer prestala jesť a vôbec mi nechýba. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:02

Kdyz tady resite syrove maso a desinfekci prkynek,tak jsem si vzpomnela,jak mi znamy Kanadan rikal,ze jedl v Japonsku sushi se syrovym kuretem.... Prezil ve zdravi. Co je proti tomu deleni prkynek na masova a ostatni.:-)

49384 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:06
Reakce na Emerald:

tak asi by to slo, kure ma salmonelu na kuzi a jiny kureci choroby nastesti neznam

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:12

To je horší než košer kuchyně tady už 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:23

Kampylobakterie treba. Mam to pomerne dobre nastudovane, pred rokem jsem rodine ve spechu pred odchodem naservirovala syrove kureci maso z M&S, v domneni, že jde uz o upecene maso a jen to ohrivam, jsem ho dala na 3-4 minutky do trouby. Muz to bez reci pozrel, synovi jsem to urvala od ust v polovine porce  niceho si nevsimli. Ale jinak jsou docela narocni stravnici    Pak jsem je nacpala cernym uhlim a par dni sledovala, nastesti jim nic nebylo.

A to mam pred syrovym masem respekt, mam na to extra prkenko i noze.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:23
Reakce na barbucha:

Viď, vytáhnout já tady prkýnka na 5 stránek, už by na mě vlítla

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:30
Reakce na paktofonika:

K té údržbě jsem si ještě vzpomněla, že ten řeznickej špalek v hospodský kuchyni se drhnul solí, jestli ještě něčím, to nevím, jsem to na té brigádě zas tolik nestudovala. Skleněný "prkýnka" se mi nějak nelíbí, ale jak to tu čtu, tak si asi k Vánocům nadělím nějaký dobrý dřevěný.

Mně daly první dva roky bez masa docela zabrat, dalších 20 už šlo tak nějak samo  :-]].

49384 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:37
Reakce na :

no ale to vareni masa pro psy smrdi strasne! nevim proc ale je to tak, jestli absenci soli a koreni? ja teda pejskovi na dietu varila normalni kurata s mrkvi a ryzi a to slo:-)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 15:40
Reakce na :

Já jsem trochu doufala, že to zapadne, že tu vydatnou diskuzi o prknách začal můj jedinečnej zážitek vaření masa pro čokla :-D. Ale jedinečnej je právě proto, že jinak krmíme syrovým, takže mi stačí nůžky na drůbež, akorát že teď má nějak rozhozenej žaludek, tak jsem mu naordinovala vařený kuře s rýží. 

Edit: normální ze sámošky, maso krmný kvality bych nevařila