"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:20
Reakce na Jiná Realita:

tady si vetsina lidi nechava svoje prijmeni i po svatbe... libi se mi to, taky bych si prijmeni nemenila.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:21

Víla

No ne tak takhle, samozřejmě se všechny vdáváte zejména pro prachy, pak ale tady nepište jak se nastávající ženich měl neměl vyslovovat kdy a kde a proč s žádostí o ruku, jste mohly i vy požádat ne. Je to normální obchodní smlouva

Offline viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:22

no pojisteni to neni vubec niceho, ovsem verejne si tak na sebe beres urcitou odpovednost. s nekym chodim, rozejdu se, najdu jinyho.. pohoda.  ale kdyz uz verejne prede vsemi prohlasim ze tento je On a chci s nim stravit zbytek zivota.. mozna to vyjde mozna ne, ale je to uz proste vyrceno. zodpovednost, svedomi a takovy ty veci.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:22
Reakce na Pinot Noir:

vsak ja to nerozporuju. dnes uz neni potreba se vdavat, takze se kazdej muze vdat nebo nevdat z nejruznejsich duvodu. a klidne i z takove extravagance jako proste z lasky.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:23
Reakce na Lilly_Ku:

v českých krajích se bohužel předpokládá, že si žena příjmení automaticky změní a věřím, že muže i jeho rodinu by vysoce pravděpodobně urazilo, kdyby to neudělala  nebo by minimálně čelila vlně dotazů proč a podezření, že muže právě dostatečně nemiluje.

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:24

A podruhý zase, ne? A potřetí a klidně počtvrtý beru odpovědnost...

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:24
Reakce na Mutziputzi:

No vždyť já taky požádala  A od začátku zatla tipec rozhazování společných majetků - svatba byla jen se svědky a z úřadu jsme valili do práce.

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:24
Reakce na Jiná Realita:

No to nééé

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:25
Reakce na Mutziputzi:

teď nevím co neeee 

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:25
Reakce na Pinot Noir:

Pragmatička

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:25
Reakce na Jiná Realita:

No ty český země a uražená ženichová famílie

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:26
Reakce na Jiná Realita:

jj, je fakt, ze tady to absolutne nikdo neresi.

co jsme teda resili bylo, kdyz znama rok po narozeni prejmenovala svy dite, protoze si rozmyslela, ze vzdycky chtela mit chlapecka jmenem XY. musim rict, ze to me dost sokovalo a prijde mi to maximalne pres caru. ale to je samoze jiny tema.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:26
Reakce na Mutziputzi:

já žiju na venkově. tady se ještě asi nikdy nestalo, že by žena nezměnila příjmení. i když bylo fakt hrozný. to by bylo drbů!

Offline viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:28
Reakce na Mutziputzi:

"pro prachy" jsi z toho ovsem udelala ty. treba si me "pro prachy" vzal on?;-) 

ten spolecny zivot s sebou nese ruzne situace, ve kterych je dobre mit jasno jak co bude, napriklad kdyz porizujes nejaky spolecny majetek nerkuli deticky a podobne. osetrovat vsechno jednotlivyma smlouvama by bylo dost prasteny. a mam v okoli par pripadu kdy se na to nemyslelo a dopadlo to blbe, nebo aspon hrozilo pruserem ktery nakonec zazehnan (zrovna v pripade kde to osetreny smluvne meli, jenze smlouva z lasky a pak zhrzena laska...

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:28
Reakce na Lilly_Ku:

Proč? Mně na tom nic moc divnýho nepřijde, leda to že mu ho nedala hned...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:28
Reakce na Lilly_Ku:

to je tedy fakt divný :-O ale tak pokud mu byl zatím jen rok, tak mu to aspoň ještě nestihlo zkomplikovat život. ještě že to vysněný jméno nenašla, když mu bylo třeba šest let 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:29
Reakce na Jiná Realita:

u nas je to tak, ze partnerovi rodice me nesnasi, panc nemam ten spravny puvod, takze by ani k zadnymu reseni nedoslo  

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:29

Když tě bude chtít manža vodrbat, vodrbe i tak

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:30
Reakce na Lilly_Ku:

Rasový či společenský?

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:30
Reakce na Jiná Realita:

U nás na vsi se to stalo. Ten muž chtěl přijmout manželčino příjmení, myslím, že to nebylo z její hlavy. Jmenoval se Kozel, což mi nepřijde tak zlé, jsou horší příjmení. Řešila to samozřejmě celá dědina a dodnes mu stejně všichni říkají kozle