tady si vetsina lidi nechava svoje prijmeni i po svatbe... libi se mi to, taky bych si prijmeni nemenila.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Víla![]()
No ne tak takhle, samozřejmě se všechny vdáváte zejména pro prachy, pak ale tady nepište jak se nastávající ženich měl neměl vyslovovat kdy a kde a proč s žádostí o ruku, jste mohly i vy požádat ne. Je to normální obchodní smlouva![]()
no pojisteni to neni vubec niceho, ovsem verejne si tak na sebe beres urcitou odpovednost. s nekym chodim, rozejdu se, najdu jinyho.. pohoda. ale kdyz uz verejne prede vsemi prohlasim ze tento je On a chci s nim stravit zbytek zivota.. mozna to vyjde mozna ne, ale je to uz proste vyrceno. zodpovednost, svedomi a takovy ty veci.
vsak ja to nerozporuju. dnes uz neni potreba se vdavat, takze se kazdej muze vdat nebo nevdat z nejruznejsich duvodu. a klidne i z takove extravagance jako proste z lasky.
v českých krajích se bohužel předpokládá, že si žena příjmení automaticky změní a věřím, že muže i jeho rodinu by vysoce pravděpodobně urazilo, kdyby to neudělala
nebo by minimálně čelila vlně dotazů proč a podezření, že muže právě dostatečně nemiluje.
A podruhý zase, ne? A potřetí a klidně počtvrtý beru odpovědnost...![]()
No vždyť já taky požádala
A od začátku zatla tipec rozhazování společných majetků - svatba byla jen se svědky a z úřadu jsme valili do práce.
No to nééé
teď nevím co neeee ![]()
Pragmatička![]()
No ty český země a uražená ženichová famílie
jj, je fakt, ze tady to absolutne nikdo neresi.
co jsme teda resili bylo, kdyz znama rok po narozeni prejmenovala svy dite, protoze si rozmyslela, ze vzdycky chtela mit chlapecka jmenem XY. musim rict, ze to me dost sokovalo a prijde mi to maximalne pres caru. ale to je samoze jiny tema.
já žiju na venkově. tady se ještě asi nikdy nestalo, že by žena nezměnila příjmení. i když bylo fakt hrozný. to by bylo drbů!
"pro prachy" jsi z toho ovsem udelala ty. treba si me "pro prachy" vzal on?;-)
ten spolecny zivot s sebou nese ruzne situace, ve kterych je dobre mit jasno jak co bude, napriklad kdyz porizujes nejaky spolecny majetek nerkuli deticky a podobne. osetrovat vsechno jednotlivyma smlouvama by bylo dost prasteny. a mam v okoli par pripadu kdy se na to nemyslelo a dopadlo to blbe, nebo aspon hrozilo pruserem ktery nakonec zazehnan (zrovna v pripade kde to osetreny smluvne meli, jenze smlouva z lasky a pak zhrzena laska...![]()
Proč? Mně na tom nic moc divnýho nepřijde, leda to že mu ho nedala hned...
to je tedy fakt divný :-O ale tak pokud mu byl zatím jen rok, tak mu to aspoň ještě nestihlo zkomplikovat život. ještě že to vysněný jméno nenašla, když mu bylo třeba šest let ![]()
u nas je to tak, ze partnerovi rodice me nesnasi, panc nemam ten spravny puvod, takze by ani k zadnymu reseni nedoslo
Když tě bude chtít manža vodrbat, vodrbe i tak
Rasový či společenský?
U nás na vsi se to stalo. Ten muž chtěl přijmout manželčino příjmení, myslím, že to nebylo z její hlavy. Jmenoval se Kozel, což mi nepřijde tak zlé, jsou horší příjmení. Řešila to samozřejmě celá dědina a dodnes mu stejně všichni říkají kozle ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí