"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Gatita
8645 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:51
Reakce na Mutziputzi:

Tak majetkové důvody nejsou nezanedbatelné, obzvlášť, když jsou v plánu děti,  k tomu se otevřeně přiznávám. 

Ale to, co mě motivovalo především, se hrozně špatně vyjadřuje:) To, že jsme se vzali, pro mě byl takový signál, že tomu našemu vztahu věříme a počítáme spolu do budoucna. Jasně, jde to i bez svatby. Ale mám v okolí dost párů, kde spolu ti dva byli dlouho, všechno v pohodě, ale pak se ukázalo, že v pohodě to bylo jen pro tu holku, a že ten kluk měl jinou představu o životě, a odešel. Což docela zabolí, když ti je přes třicet. A v jednom případě z toho teda bylo dítě, které bude vyrůstat bez táty. Popravdě, kdyby mi tenkrát manžel řekl, že si mě nikdy nevezme, tak bych se nad naší perspektivou asi zamyslela.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:53
Reakce na Gatita:

Přesně, taky vim o nekolika parech, co spolu byly 10, 12 let a najednou to bouchlo... 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 11:55
Reakce na Gatita:

Kdyby přítel nějak demonstrativně pohrdal institucí manželství a jako že on by nikdy nikdy, tak bych asi taky dost zpozorněla, tady ty typy mi vždycky připadají jako ideální adepti na klasickej scénář rozchod po stopadesátiletým vztahu -> nová ženská -> svatba a děcko do roka a do dne, nemůžu si pomoct. 

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:00
Reakce na Gatita:

Cítím to taky tak. Život na hromádce vnímám jako ponechání si zadních vrátek. Asi to tak není vždycky, ale já bych to zkrátka nechtěla.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:00
Reakce na Karoleena:

ja nevim, jestli ten jakoze klasickej scenar neni tak trochu legenda... ve svem okoli mam za posledni roky celkem ctyri takovy story, dlouhodobej vztah, pak rozchod, po par mesicich novej vztah a do roka decko. 

z tech novejch partnerstvi fungujou dve relativne stabilne, ty dalsi dve jsou dost dramaticky (vychazim z vyjadrovani tech lidi). v podstate i kdyz do toho ti lidi treba bouchli, tak proste furt resi podobny veci.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:01

Nic neni zárukou ničeho. Kolegyně zrovna vyprávěla o kamarádce, která je v devátém měsíci a rozvádí se. Takže tak. 

Já osobně bych se chtěla vdávat, protože bych si chtěla koupit nějaký fakt pěkný šaty a večer si pěkne zapařit. Jenže na lásku na celý život nevěřím, tak nechci při "ano" lhát. Je pravda, že při civilním obřadu nic o věčnosti není, ale stejně ... navíc svatba podle mejch představ by byla moc drahá sranda, tak radši nic. 

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:03
Reakce na Mutziputzi:

Já jsem chtěla napsat majetkovej! A ty jsi ho už započítala. Jinak to taky nevidim:-D. Teď teda kvůli tomu miminu by to bylo lepší:-D. A to už je na mě moc věcí dohromady, a to nedám. Ovšem  to víc, se ten majetkovej důvod skloňuje.. Hodně lidí chce svatbu jako takovej první krok k vlastní rodině, že se svou třeba moc nevychází nebo nezapadají, a tak chtěj tu svojí už lepší:-D. To taky chápu, ono člověk chce někam patřit a ne být jak kůl v plotě.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:04
Reakce na Karja:

Já sem naprosto pohodovej kůl...úplně cool

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:08
Reakce na Mutziputzi:

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:12
Reakce na Mutziputzi:

Ale vůbec, ty máš maminku a tatínka a tetičky nebo nevim koho a jsi s nima na vánoce a rozumíte si a jste fajn. Někdo to tak nemá, vlastní rodina se s nim hádá o stokorunu nebo o rodinu přišel a mám tak nějak vysondováno, že tihle lidi prostě fakt touží po tom se oženit, vdát a mít to svoje fungující.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:16
Reakce na Lilly_Ku:

No já to myslela hlavně tak, že by mě to znervóznělo v tom smyslu, jestli s dotyčným není náhodou blbě ještě něco jinýho, když je tak strašně háklivej na téma svatba, a kdyby to nemělo nějaký rozumný vysvětlení, asi by to pro mě možná byl důvod k všelijakýmu bilancování a přehodnocování, jestli není lepší se na to vybodnout rovnou a nečekat, jestli se mý podezření naplní nebo ne... Jak mi jednou někdo naruší kruhy důvěry, stává se ze mě hrozně paranoidní a podezřívavej člověk, taková situace by mě uvedla do nesmírnýho diskomfortu. :D 

V mým okolí se tzv. klasický scénář neodehrál ještě ani jeden dokonce, pokud vím.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:17
Reakce na Karoleena:

jj, to uplne chapu 

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:18
Reakce na Karja:

No to jo no, já musím stále opakovat jak jsem šťastná za svůj původ...i se všema exotama jako vedlejší produkt

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:21
Reakce na Karoleena:

Jo, já tě chápu a jsem v tomhle dost striktní, jakože když ten jeden chce a je to pro něj důležitý, tak holt má ten druhej smůlu a má se přizpůsobit. Samozřejmě to neplatí pro situaci, když je jim dvacet nebo spolu choděj rok. Ale neumim si představit, že s někym chodim 8 let, z toho se 4 chci vdávat a furt čumim a doufám, jestli ten druhej přestane čumět a začne něco dělat.

Offline Sweet Potato
40511 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:21
Reakce na Berta:

Jestli to moc moc potřebuješ, mám kamarádku Maďarku.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:21

Srandičky dámy, na to vás užije, ale naučit se pořádně maďarsky, abyste vypomohly kolegyni v nouzi, to ne... 

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:22
Reakce na Mutziputzi:

exoti jako vedlejší produkt jsou prostě přirozeným bojem proti nudě. Taky máme:-D

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:24
Reakce na Berta:

No, prosim tě, pro co ten citát potřebuješ, na partne asi ne, s citátama doktoři taky nepracujou, takže to bude jistě taky nějakej důvod pro zábavu!

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:25
Reakce na Karja:

My to máme dobrý i v tom, že každý je u nás pro někoho exotem, budeš se divit, třeba i já!!

20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 12:26
Reakce na Karja:

To bude Jdi s tím, kdo tě má rád vod Huga podle mě