"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 12:20

Tak Betty nooo

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:28

Zu súhlasím s s viktorka_od splavu , minulú sušičku som presne vzala nejakú "horšiu" značku s tým, že funkcie rovnaké, kde môže byť problém...hehe...tak problém bol, že počas záruky nám 2x menili celý motor, lebo proste zhorel a po 3 rokoch keď zhorel už po záruke som sa na to vykašľala a kúpila tú AEG. Predtým mi pračky aj sušičky vydržali tých cca +-8 rokov.

viktorka_od splavu nejaký tam je, zatiaľ sa mi podarilo zapnúť na 10 minút, no budem si musieť poriadne znova prečítať návod, toto rocket surgery hadr. Vždy mi doteraz stačilo na to prísť nejako intuitívne.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:31
Reakce na Zu:

Ještě mě napadl jeden dotaz - kdo máte pračku a sušičku v jednom, praní je třeba na 10 kg, sušení na 6 - perete s plnou pračkou a potom část sušíte na sušáku nebo perete jen těch 6 kg? (Asi je to hodně blbý dotaz, ale já nemám se sušičkou zatím žádnou zkušenost a navíc se jí pořád bojím, na většině oblečení mám, že se nemá sušit v sušičce...)

​ehm, v tomto som ja zlá gazdiná, takú som mala prvú proste som dala sušiť toľko, koľko sa zrovna pralo a ak to nebolo dosušené, pustila som sušenie ešte raz. Ale to bolo pred rokmi, či sa do toho teraz nebude montovať zas nejaký poondiaty senzor, netuším.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:33
Reakce na Zu:

Karja že nějaké ty pračky za 8 tisíc vydrží dva roky a šlus. Taky si to myslím, nebo že vydrží déle, ale kvalita praní bude pokulhávat. A kupujete (kupuješ) pračku nebo i sušičku? Mě se docela pozdávají AEG, tak dělám průzkum :) 

​mam AEG za 8, zaruku prezila uz dobre 3x, na kvalitu prani si nestezuju. Je to moje 3. pracka za poslednich 29 let. A rozhodne lepsi nez jeji 2x drazsi predchudkyne Elektrolux

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:42

Já mám Sušičku Bosch a program suché, suché +, suché do skříně, extra suché. Mám ji teda nacpanou pokaždé dost, ale vždy mi  stačí jen to suché. Mám ji už myslím 6 let a nic se mi v ní nesrazilo, ale ona má taky 10 programů včetně sportu, riflí, košil, takže při dobrém nastavení nemám problém. Nemá za sebou ještě žádnou opravu, tak jsem zvědavá, kdy to přijde , když to tady tak čtu. 

Bratr si teď koupili kombinovanou. My jsme mu teda říkali, že to není dobrý nápad. Zatím první zprávy jsou nic moc. Nevyhovuje jim, že je na víc prádla na praní než na sušení. Musí být doma a část vyndat nebo je to potom strašně zmačkané. 

Zu s tou pračkou nám řekl opravář to stejné..víceméně, že se  žádná oprava dnes nevyplatí...tahle informace mě stála tenkrát 700 Kč a cesta 300 Kč. Myslím, že jel až z Prahy, za ty prachy a ne z ulice 2km od nás. Nevím, jestli to nemají nacvičené, protože říkal, že může vyzkoušet vyměnit panel za 2000, ale třeba to nepomůže a bude to za 5000 a to už se mi přece nevyplatí .

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:56

Renusatko hmm, ja už opravárom verím len tak z polovice, že je to neopraviteľné. Mne sa pokazila rúra, resp. termostat, čiže piekla len úplne naplno, teplota sa nedala regulovať. Obvolala som asi päť opravárov, každému som povedala, čo je vo veci, každý mi povedal, že to už sa nedá opraviť, a že tú značku už ani na slovensko nedovážajú, takže nevedia na to zohnať súčiastku, a mám si kúpiť novú. Povedala som to otcovi, kúpil akýsi termostat za 15 eur a za pol hodinu to mal opravené. A rúra funguje ďalšie tri roky bez problémov.

Ale keď sa mi potom pokazila umývačka, už som na to kašľala a radšej rovno kúpila novú (stará mala nejakých 7-8 rokov)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 14:11

betsey myčku mám 18 let, jsem fakt zvědavá, kdy to začne. V kuchyni mám totiž vše stejně staré a jediné co jsme vyměnili, byla loni trouba. A je pravda, že taky nevím, jestli v dnešní době ti opraváři něco umí, protože s troubou to byly podobné informace. Jen teda vzhledem k jejímu věku, tam jsem nic neřešila a koupila novou. 

Online Pinot Noir
29939 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 14:11

moora Máme Whirlpool, už druhou, první stála 6 tisíc, vydržela 11 let a možná by vydržela i déle, ale začala dělat chyby, občas nedojela program do konce, a já měla měsíc do porodu, tak jsem nechtěla riskovat, že se rozsype, až bude mimino doma. Teď máme další, asi za 10, tak dlouho asi nevydrží, protože docela často peru na 95°. S praním jsem spokojená. Nevím, jestli by třikrát dražší prala třikrát lépe nebo vydržela třikrát tolik... Vždyť to už by mě přežila 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 14:46

moora to je jeden výrobca a sranda je, že AEG je luxusnejšia rada ako Elektrolux ("spodná" je Zanussi), lenže...ono za tie roky idú ceny stále dole.

Pinot Noir tak ono zas ani Whirpool nie je úpln aušus a ono to bude asi aj od kusu. No tá moja sušička, čo ma nasštvala bola Indesit. Tak do tejto kategórie by sa mi už asi nechcelo ísť. Ale zas, úprimne, takisto nejakú Miele sa mi nechce preplácať, tobôž, keď mi nikto z ospevovateľov nevedel poriadne vysvetliť, v čom ten zázrak spočíva.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 15:24

slniecko hm, vzhledem k tomu ze znamym ted odesla tesne po zaruce vestavna lednice liebherr taky bych se rozmyslela. 

Offline Sweet Potato
40498 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 15:58

Jdu políbit všechny ty moje stařečky, ať se mnou ještě chvíli zůstanou. Výměna velkých spotřebičů je moje noční můra, přitom ty malé točím celkem bez zábran. Pračka a sušička nedobytně usídleny ve sklepě, už vidím, jak je někdo bude chtít tahat nahoru.

Momentálně asi odtikává čas myčce mojí milované, moje pořád skvěle, ale při každém otevření dvířek trnu, že tentokrát se už fakt urvou. A co když nová myčka nebude pasovat do linky.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 16:46

Renusatko a to za ty 2000 musím ještě připočítat obstrukce a shánění, kdo tu 70 kg potvoru do čeho naloží a do té opravny doveze, tuhle radu jsme dostali aniž by jí viděl. a ještě ideálně jim tam tu pračku můžeme prý nechat, na náhradní díly  no, už vybírám místo bot novou 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 17:07

Zu Tak to zase po nás nikdo nechtěl, ale z opravny vzdálené pěšky 10 minut si napočítali cestu 300, aby zjistili závadu. Kdyby jeli znovu na opravu, tak předpokládám další 300 a když se nezadaří, tak další. Jednu chvíli jsem říkala synovi, ať kašle na střední školu a jde dělat opraváře. Celkem dobré prachy za rady typu...kupte novou a já nevím, co přesně tomu je. 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 19:02

Tak s tím, že levnější pračky a obecně elektro vydrží méně, musím silně nesouhlasit. Měli jsme pračku Ardo za pár peněz a vydržela skoro 13 let. Teď máme pračku se sušičkou v jednom. Pere 9 a suší 6 kg. Takže zodpovím i další zdejší dotaz. Skoro nikdy nenasbírám 9 kg prádla. Možná když peru peřiny a to asi taky ne. Takže suším v pohodě celý obsah pračky. A zodpovím i třetí dotaz. Ano, prádlo se mi sráží. Nejvíc si na to stěžuje syn.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 20:03

Fakirka A je u té kombinované možnost měnit teplotu? Já suším většinou na nízkou teplotu a kolikrát bych i něco srazit potřebovala a ono nic. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 22:08

Renusatko mam kombinovanou Candy, taky 9+6 - na suseni na jen program na umeliny a priodni materialy (a pak rychly). A regulovat muzu, jak moc to chci ususit, ale teplotu jako takovou ne.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 01:29
Reakce na crazydaisy:

pecka jinak pozor na ty programy. U mé aeg sušičky "extra suché do skříně" rozhodně není suché. Pokud chcete opravdu suché, tak musíte nastavit na maximum v daném programu. Pokud to máte na míň, tak si sama vyhodnotí, že už je to ok a nechce dál sušit.

​Jelikož máme sušičku krátce, tak tuto informaci vítám  a zároveň potvrzuji. Čekala jsem, že z programu "suché do skříně" vznikne suché prádlo do skříně, ale není tomu tak . Ovšem, když jsem zvolila maximální sušení, tak jsem vytáhla poněkud "zkrácená" trička, proto si říkám, že absolutní suchost budu volit jen u ručníků, ložního prádla atp., no a zbytek nechám snad doschnout na sušáku? Tím ale poněkud mizí účel celé transakce . Pak je zde ještě možnost, že to časem vychytám a než k tomu dojde, bude důvod k nakupování nových hadrů 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 08:27

whiskas Tohle je moje v podstatě třetí sušička a je z nich nejlepší. Ta první byla kombinace a měla ještě takový ten "výfuk" ven.

Měla jsem trochu výhodu, protože syn ji měl už asi půl roku, tak jsem věděla, jak který program suší. Mám ten typ na 10kg, takže čas sušení, který se ukáže na začátku je na těch 10kg. Po chvíli si to zváží, zhodnotí vlhkost a čas přepočítá. Maximální sušení používám opravdu jen na ručníky, ložní, deky, polštáře, ale třeba i spodní prádlo, ponožky, domácí  - samozřejmě v tom daném programu. To ostatní suším na míň a nechám holt doschnout na věšáku, ramínku. Jo, ještě taková rada. Všechno to, co spolu peru v pračce dám spolu sušit. Pokud tam mám většinu věcí na maximum, tak to na něj dám. No a těch pár ostatních věcí vytáhnu dřív, třeba za půl hodiny, podívám se, případně ještě vrátím. Zkoušela jsem to celé dát rovnou na míň a pak znovu ten zbytek nastavit na max, ale to už se jí moc nechtělo a vypínala brzy a byla přesvědčená, že už usušila. Jinak suším všechno včetně věcí, co má sušičku škrtlou. Když mám obavy, tak to dám alespoň na vlnu. Hlavně kdykoli můžeš/te ten program pauznout a podívat se, co to s prádlem dělá. Je to lepší, než čekat, co nakonec člověk vytáhne .

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 08:53

whiskas Taky suším jen na "skříň", ale k tomu tam dám "proti pomačkání" (60 nebo 90 minut podle chuti) a když program skončí, nechám to tam ještě točit. Tak to doschne. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 09:04

viktorka_od splavu Asi to je spíš do přiznání,  ale já mám jednu pračku už dvacet let.  Jen dvě drobné opravy za pár stovek.   Až mi odejde,  budu nahraná,  protože se v těch nových technologiích vůbec nevyznám.  Nedělají se nějaké pračky pro důchodce,  jako telefony?