"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Sweet Potato
40497 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 19:40

Karja Pro začátek zkus do nosu, na splasknutí otoku, zmenšení tlaku. I antihistaminikum, pokud tam není v těhotenství kontraindikace.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 19:46

presla som na prirodnu kozmetiku a po 5 dnoch moja plet vzera priserne. ako zistim, ci sa mi plet cisti alebo som alergicka na niektoru zo zloziek? vsade citam, ze moze dojst k docasnemu zhorseniu pleti, ale netusim, ako to odlisit od pripadnej alergie...

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 20:55

slniecko To mi prijde docela tvrdy, ale tak ono to asi neni silny, ale z toho mam strach. Zacnu tema kapkama.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 20:59

palahniukowa to bohuzel nezjistis :/ teda aspon jsem na nic neprisla a ani kosmeticka mi nic neporadila. Je treba vytrvat aspon mesic. Pokud se jen cistis, tak to za mesic bude uz vyrazne lepsi

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:04

palahniukowa na ty reci o “cisteni” neverim

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:06

viktorka_od splavu Ja taky ne, ale docasny zhorseni pleti muze byt. To je I reakce na kupu masti a pripravku na predpis.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:12

Ja teda nejhorsi plet v zivote mela vzdycky po prirodni kosmetice. Nejdriv brutalni zhorseni a pak jsem se za mesic az dva dostala zhruba do stavu pred pouzivanim.

I muj ksicht asi miluje chemii 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:13

Karja mne to kedysi naordinova detský ORL, keď som mala opakovane zápaly stredného ucha, že keď to len začne, vykvapkať peroxidom a odvtedy som nemala jediný. Takže ja si chválim. Ale nevnucujem, to malo byť len na upokojenie.

Nech sa ti to rýchlo vylieči, ucho je nepríjemné!

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:13

Ja bych to klidně viděla na reakci na tu přírodu.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:15

palahniukowa tak asi ti táto konkrétna nesadla. A ak výrobca tvrdí, že je normálne, že sa to najprv zhorší, kukla by som sa na to veľmi prísnym a nedôverčivým okom.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:36

dakujem za reakcie. plet som nemala zlu, ale hrbolatu - no a teraz mam pocit, ze mi vsetko to "podkozne akne" vyrasilo napovrch a zo zufalstva si nahovaram, ze to je vlastne to cistenie - potom budem mat krasnu hladku plet 

Solathis myslela som si :-/ preco som bola taka marniva  a akoniec ti ta prirodna kozmetika aspon zaucinkovala?

Karja slniecko keby som nevidela dve kamaratky, ktore si tym "cistenim" presli pri rovnakej kozmetike a teraz maju plet neskutocnu (!!!), tak na to cistenie alebo docasne zhorsenie tiez neverim... ano, viem, ze kazda plet je ina, ale... 

Lama_z_Lana ja napr. neverim prirodnym samponom, sampukam a samponom bez silikonov. podla mna su to len sampony na prirodne, nikdy nefarbene a nicim nenamahane vlasy; neviem si predstavit, ako si poradia s chemiou, v tomto mam naoza predsudky. na MP sa svojho casu rozoberalo umyvanie vlasov mukou. fakt si neviem predstavit peroxidovu blondynu, ako si umyva vlasy mukou..., co ma nutilo uvazovat nad tym, ako taka banalita reflektuje zivotny styl cloveka... 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 22:29

palahniukowa ja pouzivam jen tu dekorativku a je to v pohode. Ale co jsem pouzivala prirodni, tak jsem musela prestat, zacala mi praskat kuze a to jsem neustala. Jak jsem atopik, tak ty projevy byly dost zly.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 22:43

palahniukowa 

já si vlasy brutálně lakuju, pudruju, zdrsňuju kdejakým přípravkem, a přirodní kosmetiku na mytí a ošetření používám spokojeně. je ale pravda, že je nemám barvené.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 01:10

palahniukowa tak keď ono každá pleť zareaguje inak. A čo je to za kozmetiku? Ja inak fičím viac-menej skoro čisto na prírodnej pleťovke (dekoratívka ee) po tom, ako po nejakých hormonálnych problémoch moj pleť proste chemickú kozmetiku odštrajkovala, už je to ok, ale zvykla som si a našla (pre seba) dobré produkty. Ale niečo, z čoho by som sa vyházala, by letelo nemilosrdne do koša.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 21:47

slniecko je to manna. kamaratky nedaju dopustit na bambucke maslo, tak som si vzala aj to, aj bambucke maslo s levandulou a cajovnikom na mastnu plet a este nejake mydla na cistenie pleti. filozofia znacky sa mi paci, internetove stranky nabite mnozstvom informacii parada, vona neskutocna!!!, len ten produkt asi nie je nic pre mna  - zatial (snad). 

ale rozmyslam - ak niektore mysla pouzivam aj na umyvanie tela a nevyhadzala som sa na tele, tak to predsa nemoze byt alergia...? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 22:02

palahniukowa muze,i tak.:-/ treba by se to na tele mohlo projevit za delsi dobu,nebo taky vubec.Ja mam alergii na olivova mydla a vyrazku sem mela jen na rukach i kdyz sem se myla cela.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 22:06

Zarinya aha  tak moja naivna teoria padla, sakra. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 22:08

palahniukowa promin. lepsi prestat pouzivat,ja s tim musela az na kozni.holt prirodni neni pro mne.:-)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 15. ledna 2018 00:18

palahniukowa pleť na tvári je iná ko na tele, špeciálne póry, veď si vezmi, že koľko ľudí rieši mastnú pleť ale kto sa mastí na tele? A - ako áno, niekto má akné aj na chrbte, alebo hrudníku - ale to je minimum, väčšinou je len na tvári. Podľa mňa ti to nesadlo, možno proste ani nie "príroda" ale len konkrétne produkty, ja napríklad nedám zas dopustiť na Nobils Tilia, ale vždy si najprv kúpim vzorku a na začiatku som si nechala poradiť od nich výber produktov. Proste preto aj jedna značka má tých krémov X, že každá pleť potrebuje iné. Ak máš z niečoho vyrážky, tak skús iné, výber je obrovský.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 15. ledna 2018 11:35

uz se vedle kolennich valu a obvodu zapesti a hlavy pomerovaly i ruce a dlane? 

jsem si na plese vsimla, ze mam strasne velke a tluste dlane (tluste mam i prsty)