"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. února 2018 14:59

Lilly_Ku 

no já jsem doposud žila v bludu, že zejména dlouhodobější státy eu na životním prostředí pracují na (nad)národní úrovni dlouhodobě a tudíž by měly mít výsledky.

když si vezmu, co musíme pro ekologii jako firma dělat my, směšný malý prakticky minimálně (v porovnání s jinými firmami) znečišťující podnik, tak to moc nechápu.

to jako neplní legislativu? je moc měkká?

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 18. února 2018 15:07

Jiná Realita tak ony staty pracuji, ale je to jako vzdycky, dohadujou se mezi sebou ruzny zajmovy skupiny s ruznyma cilema. plus tady silna lobby vyrobcu automobilu, jinak by celej ten skandal s cinknutym softwarem dopadl uplne jinak.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. února 2018 15:15

přesná čísla neznám, ale mám za to, že největší znečištění v německu produkují elektrárny. uhelné. jádro bylo zakázáno... páč ekologie

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 18. února 2018 16:39

viktorka_od splavu Děkuji a souhlasím. Určitě chci minimálně zjistit, jaký má telefon, abych měla jistotu, že půjdou propojit. Jinak mi jde především o klasické chytré funkce, jako měření tepu, kroků, vzdálenosti, kalorií apod., protože dost sportuje.

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 18. února 2018 21:18

nonemy podotknu, že jsou hodinky, které třeba neukazují aktualní vzdalenost, třeba při běhu.. Ukážou ji až po ukončení aplikace. Kdyby se toto info hodilo.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 18. února 2018 21:40

Když na Instagramu sleduji několik stránek, lze nějak skočit do minulosti, abych se dostala k fotce u které jsem skončila, aniž bych musela procházet všechny novější?

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 18. února 2018 22:13

Ronna No jak se to vezme. Pokud víš, na čí stránce to bylo, najdeš si to v přehledu fotek toho uživatele. Ty máš pak 3  minimalizované vedle sebe a můžeš je všechny projet, dokud nepadneš na tu, kterou chceš.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 19. února 2018 10:41

Mam dotaz predevsim na zdejsi kratkozrake. Jak to resite pri liceni, pokud nosite bryle? Abych se dobre videla, tak musim mit oblicej do 10 cm od zrcadla a v te mezere se dost spatne manipuluje se stetcema. Existuje nejaka vychytavka, o ktere nevim, nebo se s tim mam proste smirit a davat pozor, abych si nevypichla oko? Zvetsovaci zrcadlo nic neresi, vidim se sice vetsi, ale porad rozmazane. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. února 2018 10:47

Friga já se líčim obličejem u takovýho toho malýho stojacího zrcátka, oči teda, jinak to dělam tak podle citu, jediný okamžik, kdy na to člověk vidí je, když má čočky. Přijde mi ale, že okolo toho malýho zrcátka se líp těma štřtcema manipuluje.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 10:47

Friga Nepomôžu v tomto prípade kontaktné šošovky? 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. února 2018 10:51

paktofonika no ale někdo (třeba já) je nenosí. Cítím se lůp s brejlema, a ani bych celej den s čočkou nevydržela, mám je na sport a v létě pod sluneční brýle

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 10:54

Ounz Tak ja som to myslela tak ze použiješ šošovky, po nalíčení ich odložíš a vezmeš si okuliare 

Online Pavlena
6920 příspěvků moje polička 19. února 2018 11:10

Friga Nikdy jsem to nepoužila, ani krátkozraká nejsem (takže vím prd), ale existují brýle na líčení, dá se odklopit jedna čočka a poté druhá, tj.jedno oko vidí a to druhé je líčeno. (pardon za popis jak tatar, určitě se to dá někde v optice najít)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. února 2018 11:36

paktofonika myslím, že čočky by se neměly vyndavat z nalíčenýho oka (nehledě na to jak by dopadl můj makeup pak  )

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 19. února 2018 11:37
Reakce na Friga:

Mam dotaz predevsim na zdejsi kratkozrake. Jak to resite pri liceni, pokud nosite bryle? Abych se dobre videla, tak musim mit oblicej do 10 cm od zrcadla a v te mezere se dost spatne manipuluje se stetcema. Existuje nejaka vychytavka, o ktere nevim, nebo se s tim mam proste smirit a davat pozor, abych si nevypichla oko? Zvetsovaci zrcadlo nic neresi, vidim se sice vetsi, ale porad rozmazane. 

​Já zvětšovací zrcadlo používám už léta, samozřejmě vždy po nějaké době silnější a silnější - u mě to teda problém řeší. Vůbec tomu odborně nerozumím, jak to opticky funguje, ale myslím, že je potřeba vychytat/poladit sílu zvětšení a velikost zrcadla a jeho zakřivení a vzdálenost od obličeje. Možná by to uměla vysvětlit Berta

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 19. února 2018 11:50

Friga taky se licim u toho zvetsovaciho zrcadla, ruzne si ho nastavuju, abych videla, co nejlip, slo mi tam svetlo atd.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 12:03

Ounz Aha, to som nevedela. Šošovky som nosila ale už je to dávno a na túto info si nespomínam. Pravda je že som s nimi videla oveľa horšie ako s okuliarmi. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. února 2018 12:40

paktofonika no on každej to má jinak, já je blbě snášim a ještě mám spec vadu, takže brejle sou lepší

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 12:46

Ounz JJ, ja mám astigmatizmus a už viem že šošovky nikdy, ale chcela som to skúsiť. V podstate som nič nerobila len zaostrovala. Pozrela som do diaľky a trvalo pár sekúnd než som mala ostrý obraz, a to isté ak som niečo čítala alebo pozerala z blízka. Dosť z toho bolela hlava ale tak veľmi som chcela šošovky že som sa s nimi trápila mesiac. Teraz som rada za okuliare. :D

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. února 2018 12:49

paktofonika no, já používám obyč jednorázovky na ten sport (i do bazenu) na tu hoďku dvě v pohodě celej den bych nedala  (max několik hodin na kole a pak už je ráda vyndam)